Tünaydınlar! Değirmen, filtre kağıdı ve dripper'ınızı paylaşırsanız reçete paylaşabilirimCosta rica için reçetesi olan var mı
Tam çözemedim sanki
Timemore slim, hario 100lü poşet, v60 02Tünaydınlar! Değirmen, filtre kağıdı ve dripper'ınızı paylaşırsanız reçete paylaşabilirim![]()
Timemore Slim 17 KlikTimemore slim, hario 100lü poşet, v60 02
Buzdağı hocam.
Standart,
15/240 92c buzdağı
Timemore slim 19c
40s blooming 40 140 240
Sonda karıştırma
Reçetesiyle başlıyorum
Çok teşekkür ederiz, şifa olsunTadım setindeki tüm kahveleri denedim. Hepsi çok güzeldi. Kavurucunun ortaya koyduğu notalara, profillere kendi demlemelerimde ulaşabildim. Emeğinize sağlık.
@meetlabcoffee merhaba, Daha önce yazdığım bu konu hakkında dönüş yapabilir misiniz? Instagramdan da yazdım ama bir türlü oradan da cevap alamadım.@meetlabcoffee Final touch ile ilgili sorum olacak.
Bu setin içindeki şişeler reçeteleri göz önünde bulundurduğumuzda eşit zamanlarda bitmeyecek.
Tekrar set almak yerine bu biten mineralleri ayrı ayrı temin edebilecekmiyiz? Eğer böyle birşey mümkün olmayacaksa bu ürünü efektif kullanmış olamayacağız sanırım. Umarım buna bir çözümünü vardır![]()
Siz cevap alabildiniz mi?@meetlabcoffee merhaba, Daha önce yazdığım bu konu hakkında dönüş yapabilir misiniz? Instagramdan da yazdım ama bir türlü oradan da cevap alamadım.
Güzel soru.Slmlar @meetlabcoffee.
Final touch ile ilgili bir sorum olacak. Filtre demlemelerde sorunsuz kullanıyorum. Espresso için merak ettiğim konu şu. Makina Bianca kullanmaktayım su tankları kapasitesi vs. yüksek malum. Bunu düşünerek final touch takviyeli hazırladığım sular tankta bekleyecek bir süre. Acaba minerallerin dibe çökmesi, ppm homojenliğinin kaybolması gibi bir durum olabilirmi ?
Şişeleri de kullanım öncesi çalkalayın tavsiyenizi hatırlıyorum. Bu doğrultuda tankta bekleyen su için ? oluştu bende. Tşk...
Şişelerde yüksek oranda mineral çözeltisi var bu sebeple zamanla çökme olabileceği için kullanım öncesi çalkalama önerilmiş. Ancak makina tankına belirli oranda damla ekleyince çok yoğun bir çözelti olmayacağından çökme de olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken konu, tank hacmine göre 450ml için verilmiş olan damla sayılarını oranlı olarak artırmalısınız. Örneğin tank 5L ise ve Mg 450ml için 5 damla önerilmişse 5x5000/450=56 damla Mg damlatmalısınız.Slmlar @meetlabcoffee.
Final touch ile ilgili bir sorum olacak. Filtre demlemelerde sorunsuz kullanıyorum. Espresso için merak ettiğim konu şu. Makina Bianca kullanmaktayım su tankları kapasitesi vs. yüksek malum. Bunu düşünerek final touch takviyeli hazırladığım sular tankta bekleyecek bir süre. Acaba minerallerin dibe çökmesi, ppm homojenliğinin kaybolması gibi bir durum olabilirmi ?
Şişeleri de kullanım öncesi çalkalayın tavsiyenizi hatırlıyorum. Bu doğrultuda tankta bekleyen su için ? oluştu bende. Tşk...
Teşekkür ederim fakat elbette böyle yapıyorum zaten. 10 lt lik pette formülleri 5 lt ye uyarlayıp iyice çalkalayıp tanka. Gerekli ekipmanlarım var elimde ilk fırsatta hazırladığım suyu bekletip üst kısımlardan alarak, sonrasında da karıştırarak kendim de test edeceğim. Firma da sorumu görüp dönüş yapar umarım. Ama açıkçası sadece Mg bile 50 damla, diğer mineralleri de düşünürsek tankta sabit duran bir su için pekde azımsanmayacak miktar kullanmış oluyoruz. Umarım dediğiniz gibi çıkar sonuçlar. Aksi halde sadece filtre demlemelerde kullanabileceğimŞişelerde yüksek oranda mineral çözeltisi var bu sebeple zamanla çökme olabileceği için kullanım öncesi çalkalama önerilmiş. Ancak makina tankına belirli oranda damla ekleyince çok yoğun bir çözelti olmayacağından çökme de olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken konu, tank hacmine göre 450ml için verilmiş olan damla sayılarını oranlı olarak artırmalısınız. Örneğin tank 5L ise ve Mg 450ml için 5 damla önerilmişse 5x5000/450=56 damla Mg damlatmalısınız.