• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Acaba La loma kaç gün degass? Bir haftalık tarihli vakumlu 50 gram deneme paketinden demleyip hiç hoşumuza gitmeyen yapay tatlar aldık. Daha büyük valfli paketi açmaya korktuk.

@meetlabcoffee
Merhabalar.Reçetelerinizde origami kullanmışsınız,v60 için aynen uygulayabilir miyiz yoksa değişiklik önerir misiniz?

Rıza bey selamlar, öncelikle afiyetler olsun ama ne yazık ki sizinde 'kahve kavrumu standart değil' yorumunuz yanlış olmuş bu yine fermantasyondan kaynaklı olabilir değil mi :) La Loma'nın çiğ çekirdek görselini sizinle paylaşıyorum, belki yorumunuzu 'kahve kavrumu standart değil' demek yerine bu elde ettiğiniz bilgileri kullanıp 'fermantasyon biraz dengesiz olmuş sanırım' ile düzeltebilirsiniz :) Ayrıca rengi ve açıklama kısmındaki agtron sayısını karşılaştırıp bu kahvenin uzun süreli natural işleme tabi tutulduğunu anlayıp su derecenizi 94 gibi yüksek bir ısıya ayarlamak yerine 88-90 C aralığında tutup bitiş sürenizi ortalama 2:10-2:20 gibi ayarlarsanız kahveyi muhtemelen seveceksinizdir.

Sevgiler.
Sizin açıklamanız beni eski zamanlara götürdü. Mercedesın ilk cls lansmanı. Dünyanın ilk 4 kapi olan coupe arac! O zamana kadar standard diye bişey var dünyada ve ona dayanarak hareket etmek ve analiz etmek gerektiğini inanmıştım. Guya kitabı yazan silip tekrardan yazabilir o an den itibaren. Neyse benim kitapta Laloma bir hayat kiriği!

Ekli dosyalar

• 20231212_134920.jpg
    20231212_134920.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 112
  • 20231212_134830.jpg
    20231212_134830.jpg
    144.7 KB · Görüntüleme: 103
New Year Box / Elkin Guzman
93C/ Nestle Purelife / 15-250
Comandante 17 Klik
100-150 (Kavurucunun kendi reçetesi)
Bitiş 2.00 (Hedef süre 2.30 du)

Paketin içinden denediğim ilk kahve oldu. Guzman çiftliği sevdiğim çiftliklerden, bugüne kadar kötü kahvesini içmedim. Reçete süre olarak epey kısa kaldı, referans reçeteye göre. 2 döküşlü değişik bir reçeteydi.
Kahveye gelecek olursam, çok yüksek bir tatlılığa sahip ve meyvemsi. Tatlılık bakımından oldukça beğendim lakin daha kompleks bir bardak bekliyordum. Belki reçete değişiklikleriyle değişik bir bardak yakalanabilir.

#10837 numaralı siparişimle ben de alıma katıldım ve meetlabden ilk alımımı yapmış oldum

Selamlar
Bir sorumuz olacak size
@Gigesa ile incelerken bazi recetelerde acaba hazirlama esnasinda yanlislik mi oldu diye tereddute dustuk
Baristatus videonuzda da her sisenin damlatmasi ayni olmayabiliyor diye belirtmistiniz , o yuzden her mineral eklememizde olcerek ilerliyoruz
Referans araliklarina gore Kalsiyumun her damlada 10 ppm , diger minerallerin ise 5 ppm arttirmasini beklememiz gerekiyorsa eger gozumuze takilan iki recete oldu
Kalsiyumu 10 digerlerini 5 olarak kabul edersek , fazla cikmasi gerekiyor Desteginizi rica ederiz :)

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231210_013316_Chrome-01.jpeg
    Screenshot_20231210_013316_Chrome-01.jpeg
    56.3 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG-20231217-WA0014.jpg
    IMG-20231217-WA0014.jpg
    80.6 KB · Görüntüleme: 59
Selamlar
Bir sorumuz olacak size
@Gigesa ile incelerken bazi recetelerde acaba hazirlama esnasinda yanlislik mi oldu diye tereddute dustuk
Baristatus videonuzda da her sisenin damlatmasi ayni olmayabiliyor diye belirtmistiniz , o yuzden her mineral eklememizde olcerek ilerliyoruz
Referans araliklarina gore Kalsiyumun her damlada 10 ppm , diger minerallerin ise 5 ppm arttirmasini beklememiz gerekiyorsa eger gozumuze takilan iki recete oldu
Kalsiyumu 10 digerlerini 5 olarak kabul edersek , fazla cikmasi gerekiyor Desteginizi rica ederiz :)

Bu vesile ile yazmış olayım. Final touch alan arkadaşlar her damlanın kaç ppm yükselttiğine dikkat etsinler. Söz gelimi, bendeki Kalsiyum ve Mağnezyum beklendiği gibi çalışıyor ( 450 ml suyu 10 ve 5 ppm yükseltiyorlar). Lakin Potasyum ve Sodyum her damla için 2-3 ppm kadar artırıyor. Bu durumda Meetlab in reçetelerini kullanırken yazan damlanın iki katını atıyorum. Bunu dikkate almadığım ilk denemelerimde biraz dengesiz sonuçlar aldım.

@Afatsum Mustafa'nin da dediği gibi Baristatus videosunda Emir Bey bu durumdan bahsediyordu. Damlalıklarin dahi etkisi var.

Kavurucu: meetlabcoffe
Çekirdek: Colombia tablon de gomez
Öğütüm Detayları: cmd c40 20 klik
Demleme Yöntemi: timemore b75 dripper
Su: Arıtma 94 derece 240 ml
Kahve Miktarı: 15 gram
50-150-240 şeklinde dökerek, 2 dk civarı demleme bitti.

Kokuda sıcakken çiçeksi, alttan tatlı vanilya kokusu mevcut. Sıcak tadımda vanilya, hafif gülü çağrıştıran tatlılık, köpüksü bir hissiyat var. Soğudukça biraz daha açılıyor ve o damağı saran köpüksü hissiyat yerini sütün kendi şekersi tatlılığını hatırlatan haline bırakıyor. Belki de tadım notlarındaki lokumdan kasıt buydu.

Merhabalar, kavrum tarihini takip eden 10. Günde la loma paketimizi açtık. Ekşilik baskın ve sonrasında damakta parmesana benzer bir tat aldık içemedik doğrusu. Acaba neyi yanlış yapmış olabiliriz. La Loma deneyenler bizi aydınlatabilir mi daha tatlı bir kahve bekliyorduk?
Çekirdek: Colombia la loma
Öğütüm Detayları: molent g50 fine
Demleme Yöntemi: V60
Su: musluk suyu 95-90 derece aralığında 360 ml
Kahve Miktarı: 24 gram
60 blooming -100-100-100 şeklinde dökerek, 2:55 dk civarı demleme bitti.

Merhabalar, kavrum tarihini takip eden 10. Günde la loma paketimizi açtık. Ekşilik baskın ve sonrasında damakta parmesana benzer bir tat aldık içemedik doğrusu. Acaba neyi yanlış yapmış olabiliriz. La Loma deneyenler bizi aydınlatabilir mi daha tatlı bir kahve bekliyorduk?
Musluk suyundan dolayı olabilir belki hocam. Uludag premium, nestle, Abant su ile güzel sonuçlar almıştım.

15g/240ml
Timemore slim 19c
92C Buzdağı

40+100+100, 2.40 bitiş

Böyle deneyip beğenmiştim ben, kırmızı meyveler gayet baskın ve dengeliydi kahve.

Bence de suyu değiştirin.

Meetlab Etiyopya Ajere

15g/240ml
Timemore slim 19c
92C Buzdağı
40+100+100, 3.25 bitiş

Başta acılık vardı ama içtikçe azaldı.
Gövde, tatlılık, asidite gayet dengeliydi ancak notalar alttan silik biçimde geldi, süreyi azaltmam gerek sanırım.
Onun dışında natural Etiyopya kahvesi içmeyi özlemişim, gayet beğendim.

Bu vesile ile yazmış olayım. Final touch alan arkadaşlar her damlanın kaç ppm yükselttiğine dikkat etsinler. Söz gelimi, bendeki Kalsiyum ve Mağnezyum beklendiği gibi çalışıyor ( 450 ml suyu 10 ve 5 ppm yükseltiyorlar). Lakin Potasyum ve Sodyum her damla için 2-3 ppm kadar artırıyor. Bu durumda Meetlab in reçetelerini kullanırken yazan damlanın iki katını atıyorum. Bunu dikkate almadığım ilk denemelerimde biraz dengesiz sonuçlar aldım.

@Afatsum Mustafa'nin da dediği gibi Baristatus videosunda Emir Bey bu durumdan bahsediyordu. Damlalıklarin dahi etkisi var.
Şuana kadarki denemelerinizde nasıl sonuçlar elde ettiniz? Market sularını gerçekten başka bir seviyeye taşıyor mu set?
Ayın başından beri elim gidip gidip geliyor, firma ile de konuştum fakat halen kararsızım, kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.

Şuana kadarki denemelerinizde nasıl sonuçlar elde ettiniz? Market sularını gerçekten başka bir seviyeye taşıyor mu set?
Ayın başından beri elim gidip gidip geliyor, firma ile de konuştum fakat halen kararsızım, kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.

Aslında kapsamlı bir değerlendirme yapmak niyetim vardı ama yeteri kadar kurcalayamadım final touch'ı. Şu an elimde mevcut olan kahvelerin çoğu hem az miktarda hem de biraz kıymetli çekirdekler. O yüzden çok riskli geldi. Tek bir 250gramlik çekirdeği farklı sular ve farklı final touch reçeteleri ile denemek niyetim vardı, ona da fırsat bulamadım. Ancak bir ön değerlendirme yapmak şart oldu, çünkü indirim döneminde almak isteyen çok arkadaş var.

Final touch bence "ben su meselesini kökünden çözerim, kafam rahat eder" diyenlerin aradığı ürün değil. Bilakis "v60'ı düz tabanı, ayropresi, imersiyonu kurcaladık, bir de su işiyle kafayı bozalım" diyenlere uygun bir ürün. Kısacası bizlere yeni bir oyun alanı açıyor.

En çok denemeyi 6-7 ppmlik RO arıtma suyumla sitedeki filtre için verilen reçete yaptım. Hazır sulardaki sonuçlarla mukayese edilemeyecek kadar çarpıcı sonuçlar da aldım. Ama bir-iki defa tebeşir suyunu andıran, doğru düzgün çözünmemiş kirecimsi çıktılar da aldım. Açıkçası sebebini çözemedim, biraz daha fazla kurcalamaya ihtiyaç var

Daha önce aynı arıtma suyuna İngiliz tuzu ve karbonatı ekleyerek (Barista hustle sitesindeki tariflerle) denemeler de yapmıştım. Onlarda istenmeyen tatlar almıştım. Bir zaman sonra bütün kahvelerin birbirine benzediği hissi gelmişti. Final touchta kesinlikle böyle bir durum yok, oldukça temiz bir his veriyor kahvenin tadını bozmuyor.

Paketli sularla fazla deneme yapamadım, elimdeki Nestleler 100ppm, Buzdağılar 125ppm gibi saçma sapan değerlere sahip. Abant (30 ppm) ile bir kaç deneme yaptım bazıları iyi, bazıları vasat oldu.

Kavurucu: Meetlabcoffee
Çekirdek: New Year Box - Colombia - Weimar Lasso - Chiroso Bourbon - Anaerobic Washed
Öğütüm Detayları: 1ZPRESSO k-max 6.1
Su Detayları: Buzdağı su, 97°C
Toplam Süre: 2:38
Kahve Miktarı: 15:240
Kavrum Tarihi: 02.12.2023

Üst segment bir kahveyi neredeyse hiç demlememiştim. Sitedeki reçeteyi kullandım (cafec traditional ama hario plastik v60 ile). Döküşler arasında süre yazılmadığı için 30sn bekledim. Biraz hızlı aktı. Sonraki demleme için 2:38 yerine daha ince öğüterek 2:55 yakalamaya çalışırım. K-max'ta 5.8 ile denerim belki.

Sıcakken pek bir olay yok. Ne kokuda, ne tadıda. Walnut tadı var.
Ilıkken asidite azcık gelmeye başlıyor. Dilimi uyandırıyor yani. Site'deki tadım notlarda "Walnut, Plum, Rum" yazıyor. Rum tadı nasıl bir şey olmalı, pek bilemedim, ama var sanırım. Hem tadıda, hem dilim üzerinde fiziksel olarak değişik bir şey var.
Soğuyunca asidite hala hafif. Kabuklu-kahverengi-meyve demek istiyorum.

Yanlış anlaşılmasın, ne iyi ne kötü yorum yazıyorum. Nasıl bir şey elde etmem gerektiğim bilemediğim için, yorum yapmak biraz zor. Süreyi artarak daha mı demlenmeli, bilmedim aslında. Tavsiyesi olan varsa, bilmek isterim. Veya deneyen varsa, benzer bir sonuç aldığınızı bilmek isterim.

Çekirler çok güzel (fotoğrafa bakın).

Ekli dosyalar

• Capture d’écran 2023-12-19 à 16.17.53.jpg
    Capture d’écran 2023-12-19 à 16.17.53.jpg
    69.3 KB · Görüntüleme: 38
  • Capture d’écran 2023-12-19 à 16.22.40.jpg
    Capture d’écran 2023-12-19 à 16.22.40.jpg
    257 KB · Görüntüleme: 36
  • Capture d’écran 2023-12-19 à 16.23.35.jpg
    Capture d’écran 2023-12-19 à 16.23.35.jpg
    156.4 KB · Görüntüleme: 31
  • Capture d’écran 2023-12-19 à 16.24.33.jpg
    Capture d’écran 2023-12-19 à 16.24.33.jpg
    103.5 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Meet Lab Coffee
Çekirdek: Colombia La Loma
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: Timemore C3 13 clik (en düşük v60 seviyesi)
Su Detayları: Buzdağı 90°C derece
Toplam Süre: 2:20
Kahve Miktarı: 12,5:210
Oran: 1/16,5
Kavrum Tarihi: 28.11.2023
Demleme Basamakları: 50-120-210

Tadım Detayları:
Bu 3. demlemem ve en iyi sonuç buydu, bitişe doğru armut ve sarı elma yoğunlaştı. Önceki demlememde sitedeki tarife uyarak Uludağ Premium ve final Touch formülü ile demlemiştim ama bence bunda daha iyi sonuç aldım. Son demlemeyi Buzdağı- Final Touch (temiz ve parlak) kombinasyonu ile demlemeyi planlıyorum.

Hakan bey selamlar, musluk suyu kullanmak yerine marketlerde kolaylıkla ulaşabileceğiniz kapalı pet şişe bir su ile (Buzdağ, Uludağ Premium, Taşkesti) ve demleme derecesi olarak da 90 celsius , süre olarak da 2:10-2:20'yi tutturursanız kahveyi muhtemelen seveceksinizdir :)

Sevgiler

Geri