• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aliexpress ve Gümrük Vergisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gwirax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben anlatsam da biraz karışık olacak ama anlatmış olayım :).

1) 3.90$ ile 4.70$ arasında dalgalanan fiyatlar ile 20$lık indirim kuponunu sanal kartınızla alıyorsunuz. Hemen ilgili site size aliexpress kuponun yüklü olduğu hesap bilgilerini veriyor.
2) Cep telefonunuzdan (ev ağını kullanmayın; kullanacaksanız türkiye üzerinden vpn yaparak kulanın.. IP Türkiye'ye ait olmalı..), uçuş moduna alıp tekrar açarak operatörünüzün ağı üzerinden yeni ip alarak internete bağlanın.
3) Opera browser üzerinde gizli sekme açıp, aliexpress'te satın alma sonrası verilen hesap bilgilerini kullanarak yeni müşteri gibi giriş yapıyorsunuz. 4) Bundan sonraki en kritik nokta daha önce hiç kullanmadığınız bir kredi kartı ile(sanal kart mantıklı..enpara senede 10 karta kadar izin veriyor) alışveriş yapmanız..
5) Adres Bilgisinde il ilçe bilgisi ve posta kodunu tam doğru veriyorsunuz. Adresin kalan kısımları, telefon numaranız(- karakteri koysanız da kızmıyor aliexpress) ve isminizi yazarken araya "-" gibi karakterler koyun(okuyan insan hala anlar ama yazılım hiç kullanılmamış bir adres gibi algılar); isminizdeki sessiz harfleri tekrarlayın (ahmettt gibi).
6) Alışverişinizi indirim kodunu kullanarak yapıp tamamlayın(kredi kartı bilgisi doğru olacak; fakat ad soyad kısmını(kart sahibi) hatalı girseniz de sorun olmuyor)..
7) Daha sonraki günlerde aliexpresse girip kargo bilgilerine bakarken de ev ağı kullanmadan yeni ip alarak bağlanın.

NOT: Bu şekilde 7 farklı elektronik alışverişi yaptım son dönemde. Hepsi sorunsuz teslim edildi. Kargo bedeli olarak 7-8$ bildirildiği için yaklaşık 16 TL vergi ödedim sadece her bir farklı mağaza alışverişi için.
Ben deckod aldım. 2 ayrı hesap verdiler. Birisi bonustu 8 dolarlık kod. Her iki hesapla da alışveriş yaptım. Aynı kart aynı adres ile hatta. Sıkıntı olmadı.

Son düzenleme:
Ben anlatsam da biraz karışık olacak ama anlatmış olayım :).

1) 3.90$ ile 4.70$ arasında dalgalanan fiyatlar ile 20$lık indirim kuponunu sanal kartınızla alıyorsunuz. Hemen ilgili site size aliexpress kuponun yüklü olduğu hesap bilgilerini veriyor.
2) Cep telefonunuzdan (ev ağını kullanmayın; kullanacaksanız türkiye üzerinden vpn yaparak kulanın.. IP Türkiye'ye ait olmalı..), uçuş moduna alıp tekrar açarak operatörünüzün ağı üzerinden yeni ip alarak internete bağlanın.
3) Opera browser üzerinde gizli sekme açıp, aliexpress'te satın alma sonrası verilen hesap bilgilerini kullanarak yeni müşteri gibi giriş yapıyorsunuz. 4) Bundan sonraki en kritik nokta daha önce hiç kullanmadığınız bir kredi kartı ile(sanal kart mantıklı..enpara senede 10 karta kadar izin veriyor) alışveriş yapmanız..
5) Adres Bilgisinde il ilçe bilgisi ve posta kodunu tam doğru veriyorsunuz. Adresin kalan kısımları, telefon numaranız(- karakteri koysanız da kızmıyor aliexpress) ve isminizi yazarken araya "-" gibi karakterler koyun(okuyan insan hala anlar ama yazılım hiç kullanılmamış bir adres gibi algılar); isminizdeki sessiz harfleri tekrarlayın (ahmettt gibi).
6) Alışverişinizi indirim kodunu kullanarak yapıp tamamlayın(kredi kartı bilgisi doğru olacak; fakat ad soyad kısmını(kart sahibi) hatalı girseniz de sorun olmuyor)..
7) Daha sonraki günlerde aliexpresse girip kargo bilgilerine bakarken de ev ağı kullanmadan yeni ip alarak bağlanın.

NOT: Bu şekilde 7 farklı elektronik alışverişi yaptım son dönemde. Hepsi sorunsuz teslim edildi. Kargo bedeli olarak 7-8$ bildirildiği için yaklaşık 16 TL vergi ödedim sadece her bir farklı mağaza alışverişi için.
Emek verip madde madde anlattığınız için çok teşekkür ederim. Referans niteliğinde bir gönderi olmuş, sık kullanılanlarıma ekleyeceğim kesinlikle. Elinize emeğinize sağlık.

Merhabalar. Çevremdekilerin alışverişlerinden yola çıkarak Gümrükle ilgili tespitim şudur. Leshu dan alınan ürünler genelde yüksek vergili geliyor. Sebebi firma isminin memurlar tarafından bilinir olmasından kaynaklanabilir. Ürünlerde tam değeri üzerinden vergileniyor. Yani leshu dan gelen ürünlerin fiyatını memurlar tamı tamına biliyor. Diğer firmalarda daha az sorun çıkıyor. Rakamsal olarak diğer firmalardan alınan 7 üründen 1 yüksek vergili gelirken leshu dan alınan 3 ürünün 3 de yüksek vergili geldi.

Cidden çok saçma ama ikidir oluyor, ithalat gümrük muayenesi tamamlandı yazıyordu kaç gündür, sms de gelmedi yani, dün aradım Pttyi dedim böle böle kargom var, sistemde göremiyoruz hata falan filan dediler, bugün 17track üzerinden sorguladım, ptt üstüne almış, sistemsel mi yoksa ikinci kez tesadüf mü bilmiyorum ama ptt sms yollamadı ben kendim gördüm kargonun kabul edildiğini. Yani düşününce neden bòyle yapsınlar diye düşünüyorum ama birkaç kisi daha aradıktan sonra sms geldi diyince işkillendim

Cidden çok saçma ama ikidir oluyor, ithalat gümrük muayenesi tamamlandı yazıyordu kaç gündür, sms de gelmedi yani, dün aradım Pttyi dedim böle böle kargom var, sistemde göremiyoruz hata falan filan dediler, bugün 17track üzerinden sorguladım, ptt üstüne almış, sistemsel mi yoksa ikinci kez tesadüf mü bilmiyorum ama ptt sms yollamadı ben kendim gördüm kargonun kabul edildiğini. Yani düşününce neden bòyle yapsınlar diye düşünüyorum ama birkaç kisi daha aradıktan sonra sms geldi diyince işkillendim
Benim de bir kargom günlerce bekledi, pttyi aradım, açan olmadı. 15 dk sonra sms geldi, sanırım tesadüf - malum açan olmadı - ama iskilleniyor insan.

Bayram arası dolayısı ile böyle olmustur. Benim de aynısı idi. Pazartesi geriye dönük gümrük tamamlandı diye güncelleme geldi. Dün aksam da SMS geldi PTT den. 16 gün oldu. global.cainiao.com buradan takip edebilirsiniz aliexpress ise.

Geri