Go_Master
Barista
Hediye Kartı bölümüne değil de "indirim kodu" alanına girmeniz gerekiyor. Sepeti görüntülediğiniz ekranda olması lazım.Ekli dosyayı görüntüle 15121Ömer bey kod bende çalışmadı. Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?
Hediye Kartı bölümüne değil de "indirim kodu" alanına girmeniz gerekiyor. Sepeti görüntülediğiniz ekranda olması lazım.Ekli dosyayı görüntüle 15121Ömer bey kod bende çalışmadı. Yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?
Yanlış bir şey yapıyormuşum demek ki, teşekkür ederim.Hediye Kartı bölümüne değil de "indirim kodu" alanına girmeniz gerekiyor. Sepeti görüntülediğiniz ekranda olması lazım.
Çok teşekkür ederiz @emrekocakurt ekşi sevmeyen birinin bu kadar asidite içerisinde rahatsız olmamış olması bizim için çok tatmin edici.Damo, Hamasho, Keramo ve Kayanza Honey sipariş ettiğim kahveler. Normalde öğütülmüş şekilde alıyorum kahveleri ama ya benim tarafımdan ya da satıcı tarafından yapılan bir hata sonucu elime çekirdek şeklinde geçti; ben de, eh, kendim çekirdekleri bir şekilde içime hazırlıyorum.
Daha Damo'yu denemedim, onun için 1 hafta daha bekleyeceğim. Ama diğer tadımlarımı paylaşmak isterim. Hepsi aynı şekilde demlendi. Isıtılmış 300ml'lik French Press içerisine 16gr kalın parçalı kahve, 93 derece su, 30 saniye blooming, 5 dakika demlenme.
Beğeni sıralamam;
1) Kayanza Honey: Vadettiği notaları yakaladım. Gövde olarak da en çok bunu beğendim. İçtikten sonra ağızda kalan uzun soluklu bal tadına bayıldım.
2) Hamasho: Limontotu'nu bilmiyorum açıkçası, o yüzden aldım mı almadım mı söyleyemeyeceğim. Baharat konusu, evet. Hatta biraz karabiber, biraz karanfil, biraz tarçın... Bir bardak içtim daha, iki bardak sonra liste uzatılabilir.
3) Keramo: Bunda da daha bir bardak içtim. Baharat tadını yakalayamadım, belki ikinci bardakta yakalarım. Siyah çay notası benim ağzıma kürekle vurdu burada, ondan ötürü diğer tatları alamamış da olabilirim. Bu kahve bana, ''çayın yeri ayrı, kahvenin ki ayrı'' dedirtmiştir.
Damo'dan sonra güncelleme atarım. Kayanza bitti ama diğerlerini biraz daha denemiş de olurum. Ayrıca çok ekşi taraftarı biri olmayan şahsımı bu kahvelerin rahatsız etmemiş olduğunu da eklemek isterim.
Damo, Hamasho, Keramo ve Kayanza Honey sipariş ettiğim kahveler. Normalde öğütülmüş şekilde alıyorum kahveleri ama ya benim tarafımdan ya da satıcı tarafından yapılan bir hata sonucu elime çekirdek şeklinde geçti; ben de, eh, kendim çekirdekleri bir şekilde içime hazırlıyorum.
Daha Damo'yu denemedim, onun için 1 hafta daha bekleyeceğim. Ama diğer tadımlarımı paylaşmak isterim. Hepsi aynı şekilde demlendi. Isıtılmış 300ml'lik French Press içerisine 16gr kalın parçalı kahve, 93 derece su, 30 saniye blooming, 5 dakika demlenme.
Beğeni sıralamam;
1) Kayanza Honey: Vadettiği notaları yakaladım. Gövde olarak da en çok bunu beğendim. İçtikten sonra ağızda kalan uzun soluklu bal tadına bayıldım.
2) Hamasho: Limontotu'nu bilmiyorum açıkçası, o yüzden aldım mı almadım mı söyleyemeyeceğim. Baharat konusu, evet. Hatta biraz karabiber, biraz karanfil, biraz tarçın... Bir bardak içtim daha, iki bardak sonra liste uzatılabilir.
3) Keramo: Bunda da daha bir bardak içtim. Baharat tadını yakalayamadım, belki ikinci bardakta yakalarım. Siyah çay notası benim ağzıma kürekle vurdu burada, ondan ötürü diğer tatları alamamış da olabilirim. Bu kahve bana, ''çayın yeri ayrı, kahvenin ki ayrı'' dedirtmiştir.
Damo'dan sonra güncelleme atarım. Kayanza bitti ama diğerlerini biraz daha denemiş de olurum. Ayrıca çok ekşi taraftarı biri olmayan şahsımı bu kahvelerin rahatsız etmemiş olduğunu da eklemek isterim.
Süre partikül dağılımına göre değişmekle birlikte maksimum verim 7 dakika civarı demlemelerde alıyordum. Çoktandır french press demlemedim ama durum buydu.Selamlar @emrekocakurt
French Press demlemesi için 5 dk uzun bir süre değil mi.İzlediğim videolarıda hep demleme sürecini 4 dk olarak iletiyorlar ve suyun kahve ile teması ne kadar uzun sürerse o kadar bitter tatların ön plana çıktığını biliyorum.Ben hep 4 dk olarak demlemdim hiç 5 dk ile yapmadım denlemelerimi.
Ben 4 dakika diye bir standart olduğunu düşünmüyorum. En basitinden Hoffmannın tarifi 4+5, toplam demlenme süresi 9 dakika ki bu tarifte öğütüm kalınlığı genel French press aralığından çok daha ince.Selamlar @emrekocakurt
French Press demlemesi için 5 dk uzun bir süre değil mi.İzlediğim videolarıda hep demleme sürecini 4 dk olarak iletiyorlar ve suyun kahve ile teması ne kadar uzun sürerse o kadar bitter tatların ön plana çıktığını biliyorum.Ben hep 4 dk olarak demlemdim hiç 5 dk ile yapmadım denlemelerimi.
Süre partikül dağılımına göre değişmekle birlikte maksimum verim 7 dakika civarı demlemelerde alıyordum. Çoktandır french press demlemedim ama durum buydu.
Merhaba @coffeeaddict kahveleriniz yarın kavrulup Perşembe günü gönderilecek. Afiyet olsun.Sevgili @Ömer Aydın,
12 Ağustos tarihli #25294 numaralı siparişim kargoya verildi mi acaba? Hangi kavurma tarihini seçtiğimi hatırlamıyorum, detay ekranında da göremedim maalesef. Kahve stoğum kritik seviyeye ulaştığı için kendimi ona göre ayarlamaya çalışıyorum. Müsait bir zamanınızda bilgilendirirseniz çok sevinirim.
TeşekkürlerMerhaba @coffeeaddict kahveleriniz yarın kavrulup Perşembe günü gönderilecek. Afiyet olsun.