• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Aeropress için genelde 16 klik'te başlıyorum ben de C2'de, çekirdeğe göre bazen +-2 oynuyor.
Onun dışında oransız ölçüsüz, kafa göz dalarak kullanmayı en sevdiğim ekipman. Hoffman'ı çıldırtacak şekilde kahveyi kaşıkla ölçüp, aldığı kadar da su koyuyorum. Sabah kahvesi için gayet yeterli.

Öğütücü olarak Lelit Fred PL043MMI kullanıp, aeropress reçetesi önerebilecek birileri var mıdır acaba ?

Hoffmann'ın tarifindeki oran biraz tuhaf değil mi? Immersion ve percolation için kahve su oranı farklı olmalı diyordu başka bir videoda. Percolation yaparken kahvenin emdiği ve bardağa düşmeyen suda çok az çözünmüş kahve olur, immersionda ise böyle değil. Yani TDS hesaplama formülleri bile farklı. Buna bağlı olarak v60 için 60 gram kahveye 1 litre su kullanıyorsanız french press gibi aletler için aynı TDS hedefleniyorsa 70 gram kahve daha doğru olur diyor başka bir videosunda. Şimdi ise kullandığı oran 1:18 küsür. Buna denk bi v60 reçetesinde oran kabataslak matematik hesabıma göre 1 gram kahveye 20.5 su olacak. Aeropress'i diğer immersionlardan bu kadar ayıran şey ne ola ki:unsure:

Hoffmann'ın tarifindeki oran biraz tuhaf değil mi? Immersion ve percolation için kahve su oranı farklı olmalı diyordu başka bir videoda. Percolation yaparken kahvenin emdiği ve bardağa düşmeyen suda çok az çözünmüş kahve olur, immersionda ise böyle değil. Yani TDS hesaplama formülleri bile farklı. Buna bağlı olarak v60 için 60 gram kahveye 1 litre su kullanıyorsanız french press gibi aletler için aynı TDS hedefleniyorsa 70 gram kahve daha doğru olur diyor başka bir videosunda. Şimdi ise kullandığı oran 1:18 küsür. Buna denk bi v60 reçetesinde oran kabataslak matematik hesabıma göre 1 gram kahveye 20.5 su olacak. Aeropress'i diğer immersionlardan bu kadar ayıran şey ne ola ki:unsure:
basınç faktörünü de göz önünde bulundurmak gerekir aeropress'te. yani imersiyon + basınç... aeropress'in en önemli iki özelliği bunlar.

Düşünmüştüm bunu da ama o total çözünmeye etki etmez mi? Yani EY değeri olarak 18-22% aralığını hedefliyoruz biz yine. Basınç çözünmeyi artıracağı için bu sefer süreyi az tutuyoruz ki dengeli olsun. Ben daha çok TDS kısmına takıldım. Bu oranlarla TDS hep düşük olacak, çok çözünmüş ama sulu bir kahve ortaya çıkacakmış gibi görünüyor. Matematiğini kavrayamadım.

Düşünmüştüm bunu da ama o total çözünmeye etki etmez mi? Yani EY değeri olarak 18-22% aralığını hedefliyoruz biz yine. Basınç çözünmeyi artıracağı için bu sefer süreyi az tutuyoruz ki dengeli olsun. Ben daha çok TDS kısmına takıldım. Bu oranlarla TDS hep düşük olacak, çok çözünmüş ama sulu bir kahve ortaya çıkacakmış gibi görünüyor. Matematiğini kavrayamadım.
İşin matematiğinden bağımsız olarak evet daha eski videolarda litre başına 70-75 gram öneriyor immersion yöntemleri için. Son aylarda birkaç videosunda denk geldim, immersion için de giderek 60-65 gramı daha keyifli bulmaya başladım gibi bişeyler söylemişti. Denk gelirsem atarım yine.

evet, bence de daha sulu bir sonuç elde ediliyor. bu yüzden "ultimate" demeseydi keşke son tekniğine. bundan sonrakine ne diyecek acaba? 😂

Merhaba. Aeropress go için ayrı bir başlık göremedim. Aeropress için geçerli olan tarifler aeropress go için geçerli olur mu ?
Tarif konusunda sıkıntı çeker miyim ?

Bu duruma göre yurt dışından hediye olarak aeropress go gelme durumu var. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Merhaba. Aeropress go için ayrı bir başlık göremedim. Aeropress için geçerli olan tarifler aeropress go için geçerli olur mu ?
Tarif konusunda sıkıntı çeker miyim ?

Bu duruma göre yurt dışından hediye olarak aeropress go gelme durumu var. Yardımcı olursanız sevinirim :)
Hazne çapları birebir aynı, Aeropress Go'nun boyu bir tık daha kısa. Buna bağlı olarak maksimum miktarları karşılaştırınca daha az miktarda demleme yapabiliyorsunuz. Onun dışında filtre kısmındaki delik dizaynı biraz daha farklı ama dramatik bir fark oluşturmuyor bildiğim kadarıyla. Kısacası sadece kapasite açısından biraz daha sınırlı, onun dışında Aeropress için olan bütün tarifleri uygulayabilirsiniz. Yanında da ekstra plastik bardağı geliyor.

Hazne çapları birebir aynı, Aeropress Go'nun boyu bir tık daha kısa. Buna bağlı olarak maksimum miktarları karşılaştırınca daha az miktarda demleme yapabiliyorsunuz. Onun dışında filtre kısmındaki delik dizaynı biraz daha farklı ama dramatik bir fark oluşturmuyor bildiğim kadarıyla. Kısacası sadece kapasite açısından biraz daha sınırlı, onun dışında Aeropress için olan bütün tarifleri uygulayabilirsiniz. Yanında da ekstra plastik bardağı geliyor.
Dış mekanda kahve yapmak için harika gözüküyor. Cevabınız için teşekkür ederim

Bu sıralar sürekli clever dripper ile demleme yapıyorum. O kadar tatlı bir kahve oluyor ki başka bir yönteme geçmeyi düşünmedim bile. Son birkaç gündür aeropress ile demleme yapmaya başladım, james hoffman tarifiyle yapınca içilebilir bir kahve oldu, ama kalın öğütümlü tariflerin tatlılığı öne çıkaracağını düşünüyorum. Tavsiye tarifiniz var mıdır?

Bu sıralar sürekli clever dripper ile demleme yapıyorum. O kadar tatlı bir kahve oluyor ki başka bir yönteme geçmeyi düşünmedim bile. Son birkaç gündür aeropress ile demleme yapmaya başladım, james hoffman tarifiyle yapınca içilebilir bir kahve oldu, ama kalın öğütümlü tariflerin tatlılığı öne çıkaracağını düşünüyorum. Tavsiye tarifiniz var mıdır?
Kendi geliştirdiğim tarifi vereyim...
"16-45" diyorum ben adına. Ters metot kullanıyorum.
16 gr kahveyi CMD'de 16 klikte öğütün.
İlk döküş 70 ml...
İkinci döküş 45'inci saniyede 70 ml...
Son döküş yine 45 saniye sonra ve 245 ml'e tamamlama...
Her döküş sonrası birkaç kere karıştırmak gerekiyor.
2:30'a kadar bekledikten sonra da ters çevirip, presleniyor.

Deneyenlerden olumsuz yorum almadım bu zamana kadar. Umarım siz de memnun kalırsınız 😊

İlk döküş 70 ml...

Deneyenlerden olumsuz yorum almadım bu zamana kadar. Umarım siz de memnun kalırsınız 😊
bunu aylar önce yazmıştınız, o zaman ss alıp denemiştim. psikolojik midir bilmiyorum ama çıktıları beğeniyor, 10 demlememden 7'sinı bu tarifle demliyorum. teşekkürler🙏

İlk döküş 70 ml...

Merhaba,

Ben de denemek istiyorum. İki sorum olacak (daha önce yazdıysanız kusura bakmayın tekrarı olacak):
1. Sıcaklık
2. pres süresi, presi ne kadar sürede bitiriyorsunuz ?

Sağlıcakla

Not: İlk denememi sıcaklık 88, pres 30 sn. de tamamlama 3:00 dk. Jx-Pro 23,5 (16 CMD karşılığı 23.18 geliyordu) olarak yaptım.
Kahve: A Roasting Lab Ethiopia Adado 25/5 kavrumu 6/6 da derin dondurucuya konuldu.
Sonuç: Hüsran, beceremedim ve oldukça bitter bir fincan elde ettim.

Son düzenleme:
Geri