nuclearmoonrise
Barista
Ona baktım şu an. Ama çok ilginç geldi. Ben can sıkıntısından bir şeyler deneyeyim dedim durup dururken. Yaz gelmeden çözücez bu işi umarımserum seti denediniz mi damlama için ?
Ona baktım şu an. Ama çok ilginç geldi. Ben can sıkıntısından bir şeyler deneyeyim dedim durup dururken. Yaz gelmeden çözücez bu işi umarımserum seti denediniz mi damlama için ?
evet içeriye hava girmeyince bi süre sonra şişeden akmamaya başlıyor üst kısma ufak bi delik açarsanız su akmaya devam edecektir.Sorunu anladım ya galibaHava girişi çıkışı yok. Üstten bi delik açmak gerek (gaaliba)
16 klik. 16 gr 220 su . Dök 2 dakika bekle bir tur karistir cevir basMerhaba. Cmd ile aeropress demlemeleriniz için kaç klikte öğütüyorsunuz? Cmd önerilen 25-30 arası, ancak forumda 16 klik veya 32 klikte öğütenler var. 16-18 arasını mı tercih ediyorsunuz. 24-30 arası mı?
Hocam klik sizin tarifinize göre 45 de olabilir 8 de olabilir. Mesela, atıyorum 10 klikle 30 sn bekleyerek demleyebilirsiniz ya da 45 klikle 5 dk bekleyerek bir tarif de deneyebilirsiniz, uç örnekler vermeye çalıştım. Benim genel olarak en verim aldığım yöntem Tim wendelboe'nun tarifi, bu tarife bence en iyi giden 19-20 klik, tabi sizin damak tadınıza göre değişir bu mesele.Merhaba. Cmd ile aeropress demlemeleriniz için kaç klikte öğütüyorsunuz? Cmd önerilen 25-30 arası, ancak forumda 16 klik veya 32 klikte öğütenler var. 16-18 arasını mı tercih ediyorsunuz. 24-30 arası mı?
Anladım daha çok deneme yanılma yöntemiyle tarifi oturtmak gerekiyor anlaşılan. Çünkü tariflerin %50’si filtreden bir tık ince yani cmd 18 klik civarı, %50’si de filtreden kalın 28-30 civarı kullanıyor. İki çeşit tarifin arasında bariz bir fark olduğu için hangisi üzerinde yoğunlaşıp daha çok deneme yapmak gerektiğini anlamak için sormuştum. İnce öğütümden başlamak daha iyi gibi duruyor şimdilik.Hocam klik sizin tarifinize göre 45 de olabilir 8 de olabilir. Mesela, atıyorum 10 klikle 30 sn bekleyerek demleyebilirsiniz ya da 45 klikle 5 dk bekleyerek bir tarif de deneyebilirsiniz, uç örnekler vermeye çalıştım. Benim genel olarak en verim aldığım yöntem Tim wendelboe'nun tarifi, bu tarife bence en iyi giden 19-20 klik, tabi sizin damak tadınıza göre değişir bu mesele.
Kalın ogutum için kahvetrip kanalında tarif var.Ama ince ogutum her zaman daha garanti aeropress için.Kalın ogutup kariştirmak bazi kahvelerde sonuc vermiyorAnladım daha çok deneme yanılma yöntemiyle tarifi oturtmak gerekiyor anlaşılan. Çünkü tariflerin %50’si filtreden bir tık ince yani cmd 18 klik civarı, %50’si de filtreden kalın 28-30 civarı kullanıyor. İki çeşit tarifin arasında bariz bir fark olduğu için hangisi üzerinde yoğunlaşıp daha çok deneme yapmak gerektiğini anlamak için sormuştum. İnce öğütümden başlamak daha iyi gibi duruyor şimdilik.
Standardı bulmak zor hatta standart öğütüm aralığı diye bir şey yok anladığım kadarıyla. Cevaplarınız için teşekkür ederim. 16 klikle başlayacağım bakalım.Kalın ogutum için kahvetrip kanalında tarif var.Ama ince ogutum her zaman daha garanti aeropress için.Kalın ogutup kariştirmak bazi kahvelerde sonuc vermiyor
30 kliğe kadar çıktım ama 10dk boyunca süzülmesi bitmeyince sonlarda presslemek zorunda kaldım. Sonra da bir daha denemedim zaten pek memnun kalmadım sonuçtan.bu kaç kliktir acaba cmd için?
Görüntüden sanki 22 ya da 23 klik gibi gözüküyorbu kaç kliktir acaba cmd için?
Ben kullanıyorum çok da memnunum. Elimdeki aeropress filtrelerini de french press'te kullanıyorumAeropress'de delter filtresini kullanan var mı? Dün bir kaç kez kullandım, eğer ameeus kullanıyor olmasam sürekli kullanırdım, hiç tortu bırakmıyor iyi filtre.
Bende de aeropress filtreleri boşa çıktı. Ameuus filtreleri de sattım. Hem delter hem aeropress'de aynı delter filtrelerini kullanıyorum.Ben kullanıyorum çok da memnunum. Elimdeki aeropress filtrelerini de french press'te kullanıyorum![]()
Ben kullanıyorum çok da memnunum. Elimdeki aeropress filtrelerini de french press'te kullanıyorum![]()
Delter filtresinin yapısı Aeropress filtresine göre bir tık daha kalın. Zaten elde bile çok kolay hissediliyor. Bu durum fincana da belirgin biçimde yansıyor açıkçası. (Olumlu anlamda)Neden değiştirdiniz hocam? Delter'in filtresini aeropress'inkinden farklı kılan bir yanı var mı?
boyut olarak tam uyum sağlıyor mu hocam?Delter filtresinin yapısı Aeropress filtresine göre bir tık daha kalın. Zaten elde bile çok kolay hissediliyor. Bu durum fincana da belirgin biçimde yansıyor açıkçası. (Olumlu anlamda)
Bir de Aeropress filtresiyle yaşadığım basınç kaynaklı filtre delinmesi sorunu vardı. Demlemeyi berbat eden bu sorunu Delter filtresinde hiç yaşamadım.
Ayrıca Delter filtresi eğer dikkatli temizlenirse, yapısı itibariyle ikinci bir demlemeye de çok müsait. Eğer üşenmezsem arada bir akan suyun altında dikkatlice yıkayıp, ikinci kez kullanıyorum.
Yani kısacası tüm bu etkenler Delter filtresine yönlendirdi beni. Elimde kalan Aeropress filtreleri ise şimdi French Press demlemelerini güzelleştiriyor![]()
Milimetrik farklılıklar var ama demlemeye olumsuz bir etkisi yok. Yani cuk diye oturuyor aslında.boyut olarak tam uyum sağlıyor mu hocam?