• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Kafiltro aeropress filtreleri iyi midir, yoksa 3katı gibi bir fiyat verip orijinal aeropress filtresi almaya değer mi?

Merhaba, son 1 haftadır yaptığım Aeropress demlemelerinde kahvenin üzerine su döktüğüm gibi kahve hızlıca bardağa sızıyor. Daha plunger'ı bile takmadan kahvenin yarısının bardağa sızdığını görüyorum (bu sebeple de plunger takarsam basınç olacak kahvenin tümü sızacak diye plunger takmıyorum). Böyle olunca da iki tur karıştır, xx saniye bekle gibi reçeteler uygulanamaz oluyor. Bu sorunu yaşayan var mıdır, varsa nasıl çözmüştür merak ediyorum.

Merhaba, son 1 haftadır yaptığım Aeropress demlemelerinde kahvenin üzerine su döktüğüm gibi kahve hızlıca bardağa sızıyor. Daha plunger'ı bile takmadan kahvenin yarısının bardağa sızdığını görüyorum (bu sebeple de plunger takarsam basınç olacak kahvenin tümü sızacak diye plunger takmıyorum). Böyle olunca da iki tur karıştır, xx saniye bekle gibi reçeteler uygulanamaz oluyor. Bu sorunu yaşayan var mıdır, varsa nasıl çözmüştür merak ediyorum.
Ters metodlar deneyin böle bir sorununuz kalmaz

Merhaba orijinal kağıt filtre ile eğer yanlarda açık kalmadıysa bu kadar hızlı bir süzülme görmedim. Kahvenin su tutma ve partikül boyutuda etkiliyor su akışını. İnce orta öğtümde plungerın hiç takılmadığı bir tarife denk gelmiştim. 5 6 dk da 200 ml nin tamamı üzülmüştü kahvenin.
Filtreyi çift kat koyup ıslatıp tam olarak oturup yanlarda açık kalmadığından eminseniz öğütümü inceltip deneyin isterseniz ama o zamanda kahvenin çözürünüğünün parametreleri değişeceği için tarifle oynamak gerekir. Her kahvede bu sorunu yaşıyor musunuz?

Merhaba orijinal kağıt filtre ile eğer yanlarda açık kalmadıysa bu kadar hızlı bir süzülme görmedim. Kahvenin su tutma ve partikül boyutuda etkiliyor su akışını. İnce orta öğtümde plungerın hiç takılmadığı bir tarife denk gelmiştim. 5 6 dk da 200 ml nin tamamı üzülmüştü kahvenin.
Filtreyi çift kat koyup ıslatıp tam olarak oturup yanlarda açık kalmadığından eminseniz öğütümü inceltip deneyin isterseniz ama o zamanda kahvenin çözürünüğünün parametreleri değişeceği için tarifle oynamak gerekir. Her kahvede bu sorunu yaşıyor musunuz?
Merhaba, şu ana kadar iki farklı kavurucunun kahvesinde de bu sorunu yaşadım. Orijinal filtre kullanıyor ve filtreyi ıslatıyorum. Kahvenin öğütümünde ince-kalın ayarlamalar yaparak sorunu çözebilirsiniz yazıyordu yabancı bir forumda. Fakat ben yıllardır Aeropress kullanıyor ve birçok farklı reçete deniyorum. Bir hafta içerisinde farklı kahvelerde tekrar tekrar bu sorunu yaşayınca buraya yazmak istedim. Belki aynı dertten muzdarip birine denk gelirim diye. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu sorunum hala devam ediyor, (suyu döker dökmez, kahvenin hızlıca bardağa akmaya başlaması) bu sebeple ters metod tarifleriyle devam ediyordum. Az önce şöyle bi' videoya denk geldim ve suyu döktükten hemen sonra plunger'ı olması gerektiği gibi takmıyor muyum acaba diye kendimden şüphe duymaya başladım. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlara da yardımcı olabilir.

Ben de yaklaşık iki haftadır denemeler yapıyorum, gerçekten çok beğendim aleti. Kendine has tatlar açığa çıkarıyor kesinlikle. James Hoffman düz metodunu deniyorum genelde, beğendiğim çıktıları bu yöntemle aldım, ters metodlar nedense pek damak tadıma uymadı. Aşağı sızma olayını şöyle hallediyorum; v60 tan daha ince öğütüyorum ki alet bunu istiyor bence, öğütülmüş kahveyi dökünce sallayıp düzleştiriyorum, suyu seri bir şekilde döküp plunger i yan açı ile takıp(pozitif basınç uygulamamak için) hemen biraz geri çekerek su akışını kesiyorum, bu şekilde damlama tamamen kesiliyor ve en fazla %5-10 arasında bir sıvı bardağa damlamış oluyor.

Bu sorunum hala devam ediyor, (suyu döker dökmez, kahvenin hızlıca bardağa akmaya başlaması) bu sebeple ters metod tarifleriyle devam ediyordum. Az önce şöyle bi' videoya denk geldim ve suyu döktükten hemen sonra plunger'ı olması gerektiği gibi takmıyor muyum acaba diye kendimden şüphe duymaya başladım. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlara da yardımcı olabilir.

Filtre kağıdını tam yerleştirmiyorsanız su aradan sızıyor olabilir. Ben her zaman kağıdı ıslatarak kullanıyorum. Ayrıca bu ekipmanda bence ters metod kullanılmalı, diğer türlü illa ki su kaçacak ve kahveyi karıştırma imkanı en fazla 1 defa olacaktır. Bazı kahvelerde kalın öğütüm ve 2-3 karıştırma daha iyi sonuç veriyor.

Geri