• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A4 Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Alonso Bustos 15 gr
Hario SWITCH dripper/ hario hediye filtresi
Hayat 5lt su 92 ⁰ 240ml
1zpresso ZP6 4.0 klik
30ml su 30 sn çiçeklenme (mandal kapalı)
30sn 30sn de 130 ml e tamamladım 1.15 le 1.30 arasında 240 ml e tamamladım bitiş 2.30
Tadimda ananası çok andıran çok tatlı meyve tatları geliyor ama ne meyvesi çözemedim
İdeal recetemi buldum ama çok keyifli iştah açıcı

Son düzenleme:
La Majada, espresso olarak 2 haftada 1 kilo zevkle bitirdik. Çok güzel bir gövdesi var.

Santa Rosa maalesef ayıklanmaya gereken çekirdek çok fazla (bence). Kafelerde bu tür çekirdeklerle nasıl baş ettiğinizi merak ediyorum. Benim için hobinin bir parçası olarak gördüğüm için bir şekilde sıkıntı yok. Genede hepsi ayıklanamadığımı hissediyorum fıncada. Onun dışında güzel kavrulduğunu düşünüyorum. Denemeler devam... Teşekkür ederim

Ah tabii Alonso Bustos de var, ama muhteşem olduğunu zaten yeterince yazıldı :)
Afiyetler diliyorum. Guatemala Santa Rosa evet bizide çok zorlayan bir kahve oldu . Dükkanlar için biraz daha farklı profil yaparak homejenligi öyle sağlıyorum .

Alonso Bustos 15 gr
Hario SWITCH dripper/ hario hediye filtresi
Hayat 5lt su 92 ⁰ 240ml
1zpresso ZP6 4.0 klik
30ml su 30 sn çiçeklenme (mandal kapalı)
30sn 30sn de 130 ml e tamamladım 1.15 le 1.30 arasında 240 ml e tamamladım bitiş 2.30
Tadimda ananası çok andıran çok tatlı meyve tatları geliyor ama ne meyvesi çözemedim
İdeal recetemi buldum ama çok keyifli iştah açıcı
O zaman switch için bir reçete paylaşayım.
1/14 oranını referans alıp 16/225 ince bir öğütüm . Ön demleme için 50 ml su 45 sn kapalı şekilde bekleyip sonrasında geri kalan suyu sadece merkeze dökerek toplamda 02:15 sn bitirmeyi hedefleyip deneyebilirsin . Hem tatlılık yükseliyor hem de bütün tatlar daha belirgin hala dönüşüyor.Deneyimledikten sonra yorumlarını bekliyorum.Şimdiden afiyetler diliyorum 🌿

O zaman switch için bir reçete paylaşayım.
1/14 oranını referans alıp 16/225 ince bir öğütüm . Ön demleme için 50 ml su 45 sn kapalı şekilde bekleyip sonrasında geri kalan suyu sadece merkeze dökerek toplamda 02:15 sn bitirmeyi hedefleyip deneyebilirsin . Hem tatlılık yükseliyor hem de bütün tatlar daha belirgin hala dönüşüyor.Deneyimledikten sonra yorumlarını bekliyorum.Şimdiden afiyetler diliyorum 🌿
Koku ve tat full Mango (önceki de öyleymiş)
Zp6 3.2 klik yaptım 1.55 de bitti 2.8 ile yarın ilk kahvem olacak
2025 alev alacak sanırım yeni yılın ilk kahvesi 🌋🌋🌋
( 1 kg alıp stok yapmalik )
Edit: ağızda kalan tat çilek çok acaip içerken yoktu

Üye olunmadan sepette indirim görünmüyor, bilginiz olsun.

La majada 1kg aldık hayırlısıyla, sezy den bochesa ile fantastik majada ile klasik düşünüyorum.

@Sefer Dağ, #1392 numaralı siparişime eklediginiz hediye kahve için çok teşekkür ederim mutlu ettiniz sagolun. 🙃 sektördeki gelisiminiz de mutlu ediyor. Yolunuz bahtiniz acik olsun 😊

Bu ay aldığım kahvelerimin arasına indirimde varken a4 seçkisinden sefer hocamın kavrumuyla bir de hareketli bir kahve eklemek istedim, Kolombia Alonso Bustos ile K.Rika Villa Sarchi arasında kalıp tercihimi Alonso Bustostan yana kullanmıstım., saolsunlar Hediye olarak Villa Sarchide göndermişler. İki kahveninde kuru kokusu çok iyi 12. günündeki Alonso Bustos u 19klik 92c bursa su ile yatağı fazla kurutmadan 4 basamklı olarak demledim. Meyve suyu gibi keyifli bir kahve ağızı dolduran asiditesi ve dengeli gövdesiyle keyif verdi böyle kolomialar böyle kavurucular iyi ki var :)

indirim artık üye olmadan da görünüyor, bende indirimli çıktı fiyatlar. keşke ücretsiz kargo daha düşük olsa, bir anda çok fazla kahve alınca bayatlatıyorum, her seferinde de 55 tl kargo ödemek istemedim :/

Bugün ilk defa guatemala - antigua (santa rosa) kahvesini denedim. Gayet keyifle içtiğim bir kahve oldu. Benim sevdiğim gibi asiditesi düşük ve tatlı bir kahve. farklı kahvelerinden de denemeyi düşünüyorum. whatsapp hatlarına pazar akşamı olmasına rağmen kısa sürede dönüş yaptılar. Görüşmemizde paket üzerinde kavrum tarihi ve degassing süresi ile ilgili bilgiler yer alıp almadığını sordum, kavrum tarihinin yazılı olduğunu, degassing süresinin yazmadığını ancak süresi dolmuş kahve gönderdiklerini söylediler. Fakat gelen kahvede kavrum tarihi de yazmıyordu, muhtemelen unutulmuş. Bu durumda degassing süresinin de ne zaman dolmuş olabileceğina dair bir çıkarımda bulunamadım. Yine de kahvenin taze olduğu kokladığınızda ve içtiğinizde anlaşılıyor. Kavrum homojenliği ve çekirdeklerle ilgili yorum yapmak yerine aşağıda bir görsel paylaşmayı tercih ettim. Zira bu konuda yorum yapacak bilgi düzeyinde olduğumu düşünmüyorum.

demleme şeklim:
TM 17 klik
300 ml erikli su, 20 gr kahve
50 gr blooming
bitiş 2:50 dk
blooming sonrası suyu, kahve yatağını yükseltmeden 3 eşit parçada döktüm.

97b99958-459f-4f0f-87bc-d463bbd541f3.jpg

Bugün ilk defa guatemala - antigua (santa rosa) kahvesini denedim. Gayet keyifle içtiğim bir kahve oldu. Benim sevdiğim gibi asiditesi düşük ve tatlı bir kahve. farklı kahvelerinden de denemeyi düşünüyorum. whatsapp hatlarına pazar akşamı olmasına rağmen kısa sürede dönüş yaptılar. Görüşmemizde paket üzerinde kavrum tarihi ve degassing süresi ile ilgili bilgiler yer alıp almadığını sordum, kavrum tarihinin yazılı olduğunu, degassing süresinin yazmadığını ancak süresi dolmuş kahve gönderdiklerini söylediler. Fakat gelen kahvede kavrum tarihi de yazmıyordu, muhtemelen unutulmuş. Bu durumda degassing süresinin de ne zaman dolmuş olabileceğina dair bir çıkarımda bulunamadım. Yine de kahvenin taze olduğu kokladığınızda ve içtiğinizde anlaşılıyor. Kavrum homojenliği ve çekirdeklerle ilgili yorum yapmak yerine aşağıda bir görsel paylaşmayı tercih ettim. Zira bu konuda yorum yapacak bilgi düzeyinde olduğumu düşünmüyorum.

demleme şeklim:
TM 17 klik
300 ml erikli su, 20 gr kahve
50 gr blooming
bitiş 2:50 dk
blooming sonrası suyu, kahve yatağını yükseltmeden 3 eşit parçada döktüm.

Ekli dosyayı görüntüle 37271
Merhabalar,afiyetler diliyorum öncelikle.
12/01/25 kavrum tarihliden gelmiş olması lazım sizlere. Degas olarak ortalama 12-14 günü tamamlaması yeterli oluyor . Guatemala kahvesinin 3 farklı tür bulunmakta o yüzden görsel açıdan baktığımızda homejen bir görüntü olmasını beklemek biraz zor oluyor .Genel olarak tatsal bütünlüğe bakmak en iyi yol oluyor umarım beğenmişsinizdir .
Sevgilerimle..🌿

Bu ay aldığım kahvelerimin arasına indirimde varken a4 seçkisinden sefer hocamın kavrumuyla bir de hareketli bir kahve eklemek istedim, Kolombia Alonso Bustos ile K.Rika Villa Sarchi arasında kalıp tercihimi Alonso Bustostan yana kullanmıstım., saolsunlar Hediye olarak Villa Sarchide göndermişler. İki kahveninde kuru kokusu çok iyi 12. günündeki Alonso Bustos u 19klik 92c bursa su ile yatağı fazla kurutmadan 4 basamklı olarak demledim. Meyve suyu gibi keyifli bir kahve ağızı dolduran asiditesi ve dengeli gövdesiyle keyif verdi böyle kolomialar böyle kavurucular iyi ki var :)
Merhabalar, güzel yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum 🤍
Sevgilerimle afiyetler dilerim 🌿

@Sefer Dağ Merhaba. Daha önce aldığım Honduras-Las Calaveras beklentimi karşılamamıştı. Konuda Kostarika'ların çok övüldüğünü görünce #1427 numarası ile El Mango (Filtre) ve Marsellesa (Espresso) sipariş verdim. Umarım bu sefer damak tadıma uygun kahveleri bulmuşumdur.

Ben de Endonezya Frinsa Edun #4 filtre aldım. Ama kavrumun olması gerekenden biraz fazla tutarsız olduğunu gördüm. Genel olarak güzel bir aroma var gibi ama peşini bırakmayan arkadan gelen acılık. Genel görünüm bir tık/yarım tık fazla kavrulmuş diyesim geliyor. Ben bu kahveyi daha önce Sezy den içmiştim, kavrum ve aroma muhteşemdi. Treni kaçırmasaydım Sezy den 10 kilo alırdım. Kimseyi iyi veyahut kötü diye kıyaslamıyorum. Herkesin tarzı biraz farklı olabilir. Doğal olan da bu. Ben kendi damak tadımın yorumunu yapıyorum. A4’ten yine alırmıyım? Alabilirim. Biri çok güzeldi, A4’ünkine de güzel derim.

Ekli dosyalar

• IMG_0102.jpeg
    IMG_0102.jpeg
    344.3 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_0103.jpeg
    IMG_0103.jpeg
    353 KB · Görüntüleme: 66
@Sefer Dağ Merhaba. Daha önce aldığım Honduras-Las Calaveras beklentimi karşılamamıştı. Konuda Kostarika'ların çok övüldüğünü görünce #1427 numarası ile El Mango (Filtre) ve Marsellesa (Espresso) sipariş verdim. Umarım bu sefer damak tadıma uygun kahveleri bulmuşumdur.
Merhabalar öncelikle reçetenizi paylaşır iseniz üstünden nasıl bir iyileştirme yapabiliriz ona göre yazmak isterim .Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum afiyetler diliyorum 🌿

Ben de Endonezya Frinsa Edun #4 filtre aldım. Ama kavrumun olması gerekenden biraz fazla tutarsız olduğunu gördüm. Genel olarak güzel bir aroma var gibi ama peşini bırakmayan arkadan gelen acılık. Genel görünüm bir tık/yarım tık fazla kavrulmuş diyesim geliyor. Ben bu kahveyi daha önce Sezy den içmiştim, kavrum ve aroma muhteşemdi. Treni kaçırmasaydım Sezy den 10 kilo alırdım. Kimseyi iyi veyahut kötü diye kıyaslamıyorum. Herkesin tarzı biraz farklı olabilir. Doğal olan da bu. Ben kendi damak tadımın yorumunu yapıyorum. A4’ten yine alırmıyım? Alabilirim. Biri çok güzeldi, A4’ünkine de güzel derim.
Merhabalar, kahvenin işleme yöntemine göre görüntü tutarlılığı zor olabiliyor .Naçizane fikrim daha düşük sıcaklık 88 ideal olabiliyor döküş basamaklarınıda arttırabilirsiniz. Su olarak 70-80 ppm arasında su tavsiye edebilirim .Tekrar denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum afiyetler diliyorum 🌿

Merhabalar öncelikle reçetenizi paylaşır iseniz üstünden nasıl bir iyileştirme yapabiliriz ona göre yazmak isterim .Denedikten sonra yorumlarınızı bekliyorum afiyetler diliyorum 🌿
Aslında sizin bu konu içinde naturel kahveler için vermiş olduğunuz reçeteyi kullandım daha çok. Değirmen 1zpresso x pro 1-4-0, 92-93 derece su (buzdağı), origami dripperda 3 döküş. 1:45 bitiş.

Geri