• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A4 Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berhan

Barista
Kendileriyle herhangi bir bağım yoktur, konuları olmayınca açmaya karar verdim .
İzmir kahve festivalinde uzunca konuşabildiğim bir diğer az bilinen kavuruculardan birisi oldu. Kuruculardan Aykut sıcakkanlı bir mühendis yani meslektaşmışız ortak dil olunca muhabbette oluyor tabi.

Ankarada olduklarını nitelikli kahve ilede uğraştıklarını öğrendim.
En güvendikleri kahve çekirdekleri bu sezon için Honduras Bella Vista (Anaerobic Fermentation) bende tanışma olarak merakla bir paket aldım.

Malesef kahve festivalinde bardaklar kağıt ve ben bu bardaklarda tadım yaptığımda dilime bardağın tadı geliyor, kendi bardağımla giderim bir dahakine sanırım. O yüzden evde kendi güvenli ortamımda demlemeden yargılamak istemedim.

Dün paketi açarak ilk demlememi yaptım ve hoş bir bardak çıkardım.
Gövdesi hafif aromaları bolca olan hoş bir bardak oldu. Anaerobic çekirdeklere has bakteriyel hissiyatı almasamda, arkadaki şarabımsı notalar kendini hissettirdi ve üzümün farklı notalarınıda aldım.

Ayrıca sitelerine baktığımda fiyatlarının ne kadar uygun olduğunu görünce şaşırdım.

A4 Kahve linki şuradan paylaşayım merak edenler için.

Özellikle daha kaliteli ve nitelikli kahve isteyen bütçesi dar arkadaşlar ve öğrenciler için güzel bir seçenek sunduklarına inanıyorum fiyatları ile.
Diğer çekirdeklerini tatmasamda Hondurasları bana güven verdi. Merak ettiğim yeni çekirdekleri olursa alışveriş yapabileceğimi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kendileriyle herhangi bir bağım yoktur, konuları olmayınca açmaya karar verdim .
İzmir kahve festivalinde uzunca konuşabildiğim bir diğer az bilinen kavuruculardan birisi oldu. Kuruculardan Aykut sıcakkanlı bir mühendis yani meslektaşmışız ortak dil olunca muhabbette oluyor tabi.

Ankarada olduklarını nitelikli kahve ilede uğraştıklarını öğrendim.
En güvendikleri kahve çekirdekleri bu sezon için Honduras Bella Vista (Anaerobic Fermentation) bende tanışma olarak merakla bir paket aldım.

Malesef kahve festivalinde bardaklar kağıt ve ben bu bardaklarda tadım yaptığımda dilime bardağın tadı geliyor, kendi bardağımla giderim bir dahakine sanırım. O yüzden evde kendi güvenli ortamımda demlemeden yargılamak istemedim.

Dün paketi açarak ilk demlememi yaptım ve hoş bir bardak çıkardım.
Gövdesi hafif aromaları bolca olan hoş bir bardak oldu. Anaerobic çekirdeklere has bakteriyel hissiyatı almasamda, arkadaki şarabımsı notalar kendini hissettirdi ve üzümün farklı notalarınıda aldım.

Ayrıca sitelerine baktığımda fiyatlarının ne kadar uygun olduğunu görünce şaşırdım.

A4 Kahve linki şuradan paylaşayım merak edenler için.

Özellikle daha kaliteli ve nitelikli kahve isteyen bütçesi dar arkadaşlar ve öğrenciler için güzel bir seçenek sunduklarına inanıyorum fiyatları ile.
Diğer çekirdeklerini tatmasamda Hondurasları bana güven verdi. Merak ettiğim yeni çekirdekleri olursa alışveriş yapabileceğimi düşünüyorum.
Sanalbaharat çekirdeklerine göre nasıl sizce? Öğrenciyim ve bütcem oldukça kısıtlı. :(

Tavsiye için teşekkürler. Honduras Bella Vista siparişi verdim. Tecrübe ettiğiniz demleme tariflerinizi dinlemek isterim.

Tavsiye için teşekkürler. Honduras Bella Vista siparişi verdim. Tecrübe ettiğiniz demleme tariflerinizi dinlemek isterim.
Selamlar, afiyet olsun :) umarım sizde güzel bardaklar alırsınız.
Benim reçetem şöyle oldu,

Değirmen : Timemore X Lite 11 Klik -> sanırım redclix ile 48-50 aralığında oluyor CMD'de yanlış varsa affola hala keşfetme sürecindeyim.
Su : Topcam 94 C
Filtre : Abaca
Dripper : Origami M
Oran : 1/17 (25 Gr)

İlk döküş 60 gr su , 30 saniye degassing, ikinci döküş yatağa yakın yavaş döküm ile 240 gr su, son döküş 150 gr su ve rao spin.Süre bende 3 dakika civarı oldu.

Gerçekten fiyatları uygun ve fiyat performans oranı etkileyici duruyor. Bence çok bilinmeyen bu kavurucuya herkes bir şans vermeli

Ben geçen bir cafede kercha içtim kavrumu iyiydi. Aromalar da tatmin edici. Fiyatlar çok uygun. Ben bir şans verdim. Deneme seti aldım. Kahvelerin bazıları pek çok nitelikli kavurucuda olan kahveler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-10-13-14-02-33-448_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2022-10-13-14-02-33-448_com.android.chrome~2.jpg
    95.3 KB · Görüntüleme: 133
  • Screenshot_2022-10-13-14-02-39-637_com.android.chrome~2.jpg
    Screenshot_2022-10-13-14-02-39-637_com.android.chrome~2.jpg
    97.7 KB · Görüntüleme: 117
Ben geçen bir cafede kercha içtim kavrumu iyiydi. Aromalar da tatmin edici. Fiyatlar çok uygun. Ben bir şans verdim. Deneme seti aldım. Kahvelerin bazıları pek çok nitelikli kavurucuda olan kahveler.
merhaba, 7x100 gr kahve için mi bu fiyat?
bir de sizden ricam kavrumlarının açıklığını/koyuluğunu göstermek adına fotoğraf paylaşmanız mümkün mü?

çok teşekkürler. siteyi biraz inceledim, fiyatlar çok uygun, kahveler de çoğu kavurucudan bildiğimiz kahveler. Umarım keyifli bir deneyim yaşarsınız, bizlerle de paylaşırsınız.

Zaman zaman uğradığım mekandır. Ankara'nin meşhur Kuğulupark'inin hemen yaninda Italyan havasinda vintage tarzli guzel bir dukkan :) ettigim sohbetler ve ugradigim bazi küçük coffee shoplara da çekirdeklerini gönderiyorlar. Bella Vista'yi da dükkanlarında tükettim. Bana ooo vay be dedirtmedi (belki o an ki benden kaynakli) ama içimi güzeldi. Genel baz da hem ilgili hem de hoşgörü ön planda, kahveleri ne zaman icsem bu kötüymüş imaji olusturmadi ancak hic paket alıp evde denemedim.

Herkese selamlar kahveler hakkında olumlu olumsuz bütün yorumlarınızı, eleştirilerinizi bekliyorum. Kavurma makinesinin başında ben varım söyledikleriniz benim için çok çok değerli. Teşekkürler 🙏🥰
Merhaba @Nodhfaith öncelikle forumda olmanız çok güzel. Buradan doğrudan iletişim kurabildiğimiz kavurucular benim için her zaman 1-0 önde. Kahvelerinizle ilgili reçete ya da demleme önerisi (sıcaklık, öğütüm, bitiş süresi gibi) paylaşmayı düşünüyor musunuz? İyi çalışmalar diliyorum

Sanalbaharat çekirdeklerine göre nasıl sizce? Öğrenciyim ve bütcem oldukça kısıtlı. :(
Merhabalar, önceleri sanalbaharattan alıyordum çekirdekleri sonra arkadaşlarım A4 kahve firmasını kurduktan sonra oradan almaya başladım. Sanalbaharatla kıyaslamak haksızlık olabilir A4 için. Fiyat/performans oranında gayet güzel çekirdekleri mevcut.

İki ay öncesine kadar kavurucusu İbrahimdi şimdi kendisine Nitka Coffee isminde mekan açtı.
A4 Kahve tatlılarını kendisi yapıyor ve genellikle lezzetli, sırf tatlısı için gidilebilir.
Mekanda genellikle öğrenciler çalışıyordu bu yüzden Latte ve demlemelerde çok tutarlılık olmuyor. Latte soğuk gelirse şaşırmayın. Mekan güzel, Kuğuluparktaki yerinde kasanın köşesinde ise butik el yapımı girişimcilerin ürünleride mevcut.

Honduras Bella Vista ulaştı. Paketten nefis kokular yayıldı. Gazını alıyoruz, kutuda uykuda.
Kağıt poşette kahve ile bir kurşun kalem geldi.

Kavrulma tarihi sanırım 9 Ekim. Ne kadar beklesem acaba?

Ekli dosyalar

• DBBE99FE-71F5-41B9-AA8D-762BB679D8A6.jpeg
    DBBE99FE-71F5-41B9-AA8D-762BB679D8A6.jpeg
    92.2 KB · Görüntüleme: 101
  • B77FA035-ABC1-49BB-ABB0-C1036D47CC54.jpeg
    B77FA035-ABC1-49BB-ABB0-C1036D47CC54.jpeg
    72.4 KB · Görüntüleme: 103
Geri