• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

A4 Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizin reçeteniz nedir hocam filtrenin
Merhabalar ,
işleme yöntemine göre sıcaklık/öğütüm ve döküş basamakları oluşturuyorum.
Yıkanmış kahveler için daha cesur olabilirsiniz yüksek sıcaklık 95 derece iki döküş ince öğütüm CMD( 16-17)gibi 15/240
Natürel kahveler için orta üst bir öğütüm referans için CMD ( 21-24 ) arası kullanıyorum
3 döküş ile 92 derece bir su ile 02:25 -02:30 arası demlemeler daha parlak ve daha tatlı fincanlar çıkarıyor.
Anaerobik kahveler için kahvenin su tutma gibi durumları göz önünde bulundurarak ince öğütüm CMD (18)gibi 4 döküş şeklinde 90-91 derece arası 02:30 -02:45 arası demlemeyi hedefliyorum.

teşe
Merhabalar ,
işleme yöntemine göre sıcaklık/öğütüm ve döküş basamakları oluşturuyorum.
Yıkanmış kahveler için daha cesur olabilirsiniz yüksek sıcaklık 95 derece iki döküş ince öğütüm CMD( 16-17)gibi 15/240
Natürel kahveler için orta üst bir öğütüm referans için CMD ( 21-24 ) arası kullanıyorum
3 döküş ile 92 derece bir su ile 02:25 -02:30 arası demlemeler daha parlak ve daha tatlı fincanlar çıkarıyor.
Anaerobik kahveler için kahvenin su tutma gibi durumları göz önünde bulundurarak ince öğütüm CMD (18)gibi 4 döküş şeklinde 90-91 derece arası 02:30 -02:45 arası demlemeyi hedefliyorum.
teşekkürler El Mango da v60 olayı sevmeye başladım yeni başladığım için tutturma olayı zaman alacak ama kahvede hiç acılık almadım bu beni memnun etti

teşe

teşekkürler El Mango da v60 olayı sevmeye başladım yeni başladığım için tutturma olayı zaman alacak ama kahvede hiç acılık almadım bu beni memnun etti
Şimdiden afiyetler diliyorum .Daha çok zamanla kendi damak zevkinize göre reçeteler oluşuyor.Lütfen tadını çıkarın parametreler her zaman tutarlı olmayabilir. Ama fincan yalan söylemez :)

Espresso için Marsellesa – Hacienda Sonora'yı denedim oldukça başarılı. Gerçekten mürdüm eriği yazısının hakkını vermiş. Demleme de bu kadar iyi çıkar mı bilmiyorum.

Espresso için La Majada'da epey başarılı her gün tüketilebilecek bir kahve. Kavurucusu değiştikten sonra ilk defa denedim memnun kaldım. Bir sonraki siparişimde de filtre serilerini denerim artık.

Espresso için Marsellesa – Hacienda Sonora'yı denedim oldukça başarılı. Gerçekten mürdüm eriği yazısının hakkını vermiş. Demleme de bu kadar iyi çıkar mı bilmiyorum.

Espresso için La Majada'da epey başarılı her gün tüketilebilecek bir kahve. Kavurucusu değiştikten sonra ilk defa denedim memnun kaldım. Bir sonraki siparişimde de filtre serilerini denerim artık.
Afiyetler diliyorum 🌿

teşe

Kanka sana receteler atayım dene onları.

Sefer Bey,
Adrian lasso sizin kavrumunuzla bir başkaydı, artık o keyfi vermiyor, A4 seçkisine eklemeyi düşünüyormusunuz.
Adrian Lasso benimde hem keyif alarak kavurduğum ve içtiğim bir kahveydi.Bu tarz kahveler maalesef çok az geliyor geldiği zamanda çok hızlı tükeniyor .Benzer lotları düşünüyoruz ama .

A4kahve de eski fiyat üzerinden %20 indirim devam ediyormuş belki ilgisini çeken olur
En sevdiğim 2 kahvelerini alırken aldım
Alirken fark ettim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250108_150053_Chrome.jpg
    Screenshot_20250108_150053_Chrome.jpg
    61.6 KB · Görüntüleme: 87
Bugün el mango denedim. Epey keyifli, çok temiz bir kahveydi. Fermente kahvelerden bu aralar ürküyorum. Tat profilleri bazen fazla yorucu oluyor veya kokusu çok şey vadeder gibi gözükürken tadı fazla düz oluyor. Bu kahveyse bunların tam tersi, öğüttükten sonraki koku epey nefasetli, bardaktaki kokusu da tropikal notaların tanımı gibi ve tadı da insanı yüzüstü bırakmıyor. Asiditesi çok keyifli, tadım notaları nokta atışı yakalanmış ve upuzun bir aftertaste'i var. Tropikal meyvemsi tatlar arayıp yormayan bir fermente kahve isteyenler kaçırmasın. Sefer Dağ ve Murat Kaymak Beye en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Esnaflıkları ve zanaatkarlıkları açısından çıtayı her zaman en yüksekte tutuyorlar.

Bugün el mango denedim. Epey keyifli, çok temiz bir kahveydi. Fermente kahvelerden bu aralar ürküyorum. Tat profilleri bazen fazla yorucu oluyor veya kokusu çok şey vadeder gibi gözükürken tadı fazla düz oluyor. Bu kahveyse bunların tam tersi, öğüttükten sonraki koku epey nefasetli, bardaktaki kokusu da tropikal notaların tanımı gibi ve tadı da insanı yüzüstü bırakmıyor. Asiditesi çok keyifli, tadım notaları nokta atışı yakalanmış ve upuzun bir aftertaste'i var. Tropikal meyvemsi tatlar arayıp yormayan bir fermente kahve isteyenler kaçırmasın. Sefer Dağ ve Murat Kaymak Beye en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Esnaflıkları ve zanaatkarlıkları açısından çıtayı her zaman en yüksekte tutuyorlar.
Afiyetler diliyorum öncelikle güzel düşüncelerin ve yorumların için . 🌿

A4 kahve
Frinsa collective edun #4
Hario v60 plastik/th 1 cafec
1zpresso ZP6 3.5klik
Hayat su 5lt
14 gr kahve 250ml su
4×60 60ml su 30 sn çiçeklenme her 30 sn de 10 sn içinde 60ml su ( suyu aşağıdan doktum )
Kokuve ta kırmızı meyve ama daha çok olgunlaşmış tatli çilek tadı soğukta çok hafif böğürtlen iştah kesmiyor ust üste 3 fincan rahat içerim
@Sefer Dağ eline sağlık 👍👍👍

Son düzenleme:
A4 kahve
Frinsa collective edun #4
Hario v60 plastik/th 1 cafec
Hayat su 5lt
14 gr kahve 250ml su
4×60 60ml su 30 sn çiçeklenme her 30 sn de 10 sn içinde 60ml su ( suyu aşağıdan doktum )
Kokuve ta kırmızı meyve ama daha çok olgunlaşmış tatli çilek tadı soğukta çok hafif böğürtlen iştah kesmiyor ust üste 3 fincan rahat içerim
@Sefer Dağ eline sağlık 👍👍👍
Afiyetler diliyorum 🌿

La Majada, espresso olarak 2 haftada 1 kilo zevkle bitirdik. Çok güzel bir gövdesi var.

Santa Rosa maalesef ayıklanmaya gereken çekirdek çok fazla (bence). Kafelerde bu tür çekirdeklerle nasıl baş ettiğinizi merak ediyorum. Benim için hobinin bir parçası olarak gördüğüm için bir şekilde sıkıntı yok. Genede hepsi ayıklanamadığımı hissediyorum fıncada. Onun dışında güzel kavrulduğunu düşünüyorum. Denemeler devam... Teşekkür ederim

Ah tabii Alonso Bustos de var, ama muhteşem olduğunu zaten yeterince yazıldı :)

Geri