• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

2020 Yılında İçtiğiniz En İyi ilk 3 Kahve Hangisidir? Kahve Masası 2020 Özel Yayını!

1- Probador Colectiva - Halu Beriti Natural
2- Probador Colectiva - el boqueron (eski olan)
3- Kronotrop - Kenya Gakuya / Null - Worka Anaerobic

Ethiopia Halu Beriti Naturel denediğim en farklı çekirdekti. bu kadar meyve meyve başka bir kahve daha içmemiştim. mest olmuştum adeta.

El Boqueron'da hayatımda içtiğim en tatlı kahveydi. Bu iki kahveyi içmemle "vay be kahve böyle de olabiliyormuş demek" demiştim.

ilk ikiyi belirlerken pek zorlanmadım ama 3üncüyü seçmek zordu gerçekten. Bu son alımda Kronotrop'un Kenya'sı damak zevkime cuk oturdu. öyle çok ahım şahım bir kahve olmasa da, bir kenarda bulunsun uzun yıllar içerm diyebilecğeim bir kahve. Ama bu sene denediğim bir çok kahveye kıyasla çok sıradan. içtiğim en sıra dışı kahvelerden biri de Worka'ydı. Favorim oalbileceğini hüç düşünmüyorum, ama tatlılığı ve çilek tadı ile bence listeye girmeyi haketti. bir diğer alternatifim de Old Java'nın El Salvador, Finica Patagonia'sıydı. Kenya ve Worka'yı birlikte yazayım dedim.

2020'yi genel olarak değerlendirecek olrusam da, kahve yönünden çok güzel bir yıldı. bir çok kahve denedim, damak zevkimi keşfettim, yeni yeni ekipmanlar edindim ve gerçkten aldığım kahvelerin hakkını verebildiğimi hissettim. Kahve önerisinde bulunan, tariflerini paylaşan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca aylık alım etkinliklerini üstlenen arkadaşların her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. yaptığınız şey benim için çok kutsal 🙏

İçtiğim en iyi üç kahve:

1. Yarışma kahvem olan Tim Wendelboe-Honduras Caballero Gesha Yıkanmış.
2. Null Coffee-Guatemala El Peñon.
3. Kronotrop Coffee-Kolombiya La Rivera/Lakto Fermente.

En çok kullandığım da bir çoğumuzun da kullandığı gibi V60. 🙂 Bu konuda @raistlin Togay imdadımıza yetişti de Cafec filtreler de yılın zirve olayı oldu bence. 🤘🤘🤘
Orkun Bey,
Kronotrop - Kolombiya için reçete paylaşmış mıydınız yada paylaşır mısınız ? :):coffee:

Orkun Bey,
Kronotrop - Kolombiya için reçete paylaşmış mıydınız yada paylaşır mısınız ? :):coffee:
Selamlar paylaştım. 15 gramlık reçete hem burada Kolombiya La Rivera konusunda yazılı hem Instagram profilimde reçeteler hikayelerinin sonunda mevcut. 18 gramlık reçetemi Kronotrop için hazırlamıştım, paylaştılar ama kaydetmediler sanırım.

1- Probador El Boqueron ESKİ
2- Probador Halu Beriti - Doğal
3- Probador El Boqueron ESKİ

MAVİ PAKETÇİYİZ EZELDEN. Evet aynı kahve iki kere.

1- Roast and Found - Panama Finca Deborah Echo Gesha
2- Specific Coffee - Colombia Santa Barbara
3- Probador Colectiva - Guatemala El Bouqeron

1. Coffee Collective Rumudamo (Ethiopia Sidama)
2. Coffee Collective Akmel (Ethiopia Jimma)
3. Coffee Collective Kirite (Ethiopia Guji)
4. Coffee Collective Kieni (Kenya Nyeri)

1. Gardelli Etiyopya Shawntawene village
  2. Gardelli Mzungu Project Uganda
  3. Gardelli La Cristalina

İlk üç bunlar ama Drop Coffee Hunkute, Ethiopia'da baya iyiydi.

Klasik bir başlangıçla giriş yapalım,

1. Worka (en iyi mi en değişik mi ?)
2. Etiyopya İdido
3. Kenya Gikanda

En çok merak ettiğim

1. Shanga (bekliyorum)
2. Ana Sora (sipariş geçtim)
3. Tabu Burka
Ana Sora'yı yılın ilk kahvesi olarak degassing bittikten sonra açtım ve V60 ile 1:1:1:1 olarak 15/240 93 C de demledim. İçtiğim şey kahve değil bambaşka bir şeydi. Eşimin kahve ile arası pek yoktur tadım yaptırdığımda meyve suyu gibi bu dedi.

Probador Colectiva - Halu Beriti Natural
Specific Coffee - COLOMBİA SANTA BARBARA
Specific Coffee - ETHİOPİA DERİ KOCHA

Halu beriti ilk bilinçli olarak demlediğim nitelikli kahve idi sanırım. Gerçekten zirveden başlangıç yapmış gibi hissetmiştim. Zaten ondan sonra kahveye baya emek, zaman ve para harcadım :)
Diğer iki kahve ise deneme paketi sipariş veriş denemiştim. Gerçekten enfes tatları var. Özellikle Santa Barbara hem Türk kahvesi hem v60 hem de immersion (Switch veya Clever benzeri) yöntemi ile ayrı ayrı güzellikte fincanlar verdi. 2021 için yüksek ihtimalle Kronotrop Kolombiya La Rivera Lakto Fermente olacak gibi ama bakalım daha başındayız :)

Öncelikle 2020'nin bu güzel özeti için emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

Baştan sona okudum, en az 3 kişiden övgü alan kahveleri listeledim, güzel bir stok yapayım dedim, lakin ki;

- El Bouqeron alayım dedim, almadan önce sayfasını okudum vazgeçtim. Önceki ile alakası yokmuş.
- Guji Ana Sora alayım o zaman dedim, sayfasına baktım vazgeçtim önceki ile alakası yokmuş..
- CD Tabu Burka bitmiş,
- CS Dequinhio bitmiş,
- Zümrüt Karaca Peru bitmiş,
- Probador Halu Beriti yok...

Sezonu bir tek Worka ile kapatabildim.

Geriye satın alınabilecek sadece Petra Bensa Diima ve Coffee Department Shanga kaldı,
bunlara da bozmuş, eskisi gibi değil derseniz satıyorum ekipmanı :)

Baştan sona okudum, en az 3 kişiden övgü alan kahveleri listeledim, güzel bir stok yapayım dedim, lakin ki;

- El Bouqeron alayım dedim, almadan önce sayfasını okudum vazgeçtim. Önceki ile alakası yokmuş.
- Guji Ana Sora alayım o zaman dedim, sayfasına baktım vazgeçtim önceki ile alakası yokmuş..
- CD Tabu Burka bitmiş,
- CS Dequinhio bitmiş,

Geriye satın alınabilecek sadece Petra Bensa Diima ve Coffee Department Shanga kaldı,

Bensa Diima çok iyi bir çekirdek, bitmeden alın bence onu.

- CD Tabu Burka bitmiş,
- CS Dequinhio bitmiş,

Merhaba

Bende zamanında içmediğim için son kavrulan Anasora ve shangadan aldım. Üzerinden 2 hafta geçti ancak shanga dan beklediğim yada umduğum tadı alamadım. Ama Şerif hocanın kavurduğu anasora çok başarılı tavsiye ederim.

Geri