rating
Barista
- İsim
- Coşkun
Daha fazla
- İsim
- Coşkun
- Değirmen
- Fellow ODE, Comandante c40.
- Ekipmanlar
- Fellow Stagg EKG, Timemore Fish Pour-Over Elektrikli Isı Ayarlı Kettle, Hario V60, Hario V60 Immersion Dripper, Origami M ve Air S, Cafec Flower, Aeropreess, Toker bakır cezve.
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul Anadolu
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Tuzla
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Pendik
Benim X Pro da geldi ve 1-2 gündür deniyorum. İlk başta mekanizması Comandante’ye göre biraz karışık gelse de manuel el değirmeni kullanan arkadaşlar çabuk uyum sağlayacaktır. Gayet minimal boyutlarda ve kaliteli bir hissiyatı var. Cmd gibi sağlam hissettirmese de beğendiğimi söyleyebilirim. Çabuk çizileceğini düşündürdü bana. Kolun hareketli olması da çok hoşuma gitti.
İlk tecrübelerime göre çok emin olamadım ama Comandante 17-18 klik civarı X Pro’da 2.0.0 gibi tahmin ediyorum. Bunu mikron büyüklüğüne göre değil demlemenin süresine göre hesapladım. Bu sebeple çok toz üreten naturel bir çekirdek değilse elimdeki çekirdek 2.0.0 ayarında başlarım diye düşünüyorum ilk v60 demelemeye.
İlk olarak Kafein Kültür Meksika Finca La Estanzuela demledim, Cmd ye göre daha canlı bir sonuç elde ettim ve daha çok beğendim.
Birazdan Tin Coffee El Mirador demlerim, Cmd 22 klik yazıyor verilen reçetede. X Pro da 2.2.0 ile öğütüm yaparım muhtemelen. Toplam sürede ne sonuç verecek paylaşırım tekrardan.
İlk tecrübelerime göre çok emin olamadım ama Comandante 17-18 klik civarı X Pro’da 2.0.0 gibi tahmin ediyorum. Bunu mikron büyüklüğüne göre değil demlemenin süresine göre hesapladım. Bu sebeple çok toz üreten naturel bir çekirdek değilse elimdeki çekirdek 2.0.0 ayarında başlarım diye düşünüyorum ilk v60 demelemeye.
İlk olarak Kafein Kültür Meksika Finca La Estanzuela demledim, Cmd ye göre daha canlı bir sonuç elde ettim ve daha çok beğendim.
Birazdan Tin Coffee El Mirador demlerim, Cmd 22 klik yazıyor verilen reçetede. X Pro da 2.2.0 ile öğütüm yaparım muhtemelen. Toplam sürede ne sonuç verecek paylaşırım tekrardan.