• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso X-Pro Kahve Değirmeni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu 2.2.0 dediğimiz olay
ikinci tur 2 gelip bırakıyorum değil mi

Mesela 2.2.1 için,
İlk iki, ikinci tur iki, üçüncü tur 1 oluyor değil mi?

Şöyle 2.2.1 için 0 dan itibaren 2 tam tur yani 2. kere 0a gelince duruyosunuz. Sonrasında diğer 2 için 2 numaralı yazıya gelip 1 için de 1 tık gidiyosun.
aslında tam tur olmayan ara klikleri ayırmadan belirtseniz daha kolay olabilir gibi. yani 2.2.1 için 2.21 demek daha az kafa karıştırır sanki.

0'dan 2 tam tur+21 klik sonuçta hedef.

K serilerinde örneğin 72 klik için 7.2 klik denmiyor pek. Maksat kolaylık olsun.

aslında tam tur olmayan ara klikleri ayırmadan belirtseniz daha kolay olabilir gibi. yani 2.2.1 için 2.21 demek daha az kafa karıştırır sanki.

Eğer ardışıl 2 numara arası 10 klik değilse bu mantık çalışmıyor ama sanki? (K serilerinde 10 olması lazım, x-pro'da da öyleymiş.)

Öyle olsa bile üçlü sistem değirmen üstündeki numaraları daha işlevsel kılıyor bence, 2 tur + 21 klik saymak yerine 2.2'yi hızlıca yapıp bir klik çevirmek daha sezgisel geliyor bana. Hele dediğim gibi JX'te olduğu gibi iki numara arası klik sayısı 10'dan farklı ise daha da işlevsel oluyor.

Son düzenleme:
Her tur kaç klik denk geliyor kargo gelmiş eve gidince bende oyuncağı kurcalamaya geçeceğim merakla :)

Daha seasoning aşamasında olsa bile V60 öğütümünde C3'e göre gözle görünür bir şekilde çok daha az toz üretiyor değirmen.

0 ayarı için artık saat yönünden gitmediğinde ilerlermediginden itibaren kalibre ediyorsunuz dimi
Önerilen kendi öğütme kolunu taşıyamadığı ilk an diye biliyorum. Kol takılıyken çevirip kolun ilk sabitlendiği noktayı 0 kabul ediyorum. Devamını zorlamadım dişli zarar görmesin diye.

Bu video ya göre 0 ayarı yaptığında alttaki dişli biraz dışarı da duruyor ama benim 0 a 0 duruyor alt kahvenin döküldüğü kaba olan bölüm 4:55 de video da orayı anlamadım :)

K serilerinde örneğin 72 klik için 7.2 klik denmiyor pek. Maksat kolaylık olsun.
Evet aslında bu direkt tutuyor. 2.21 ile 2.2.1 aynı oluyor. Çünkü her aralık arası 10 klik sayılıyor. 2.29 dan sonra 2.30 geliyor diğer ifadeyle 2.2.9 dan sonra 2.3.0 geliyor.

Eğer ardışıl 2 numara arası 10 klik değilse bu mantık çalışmıyor ama sanki? (K serilerinde 10 olması lazım, x-pro'da da öyleymiş.)

Öyle olsa bile üçlü sistem değirmen üstündeki numaraları daha işlevsel kılıyor bence, 2 tur + 21 klik saymak yerine 2.2'yi hızlıca yapıp bir klik çevirmek daha sezgisel geliyor bana. Hele dediğim gibi JX'te olduğu gibi iki numara arası klik sayısı 10'dan farklı ise daha da işlevsel oluyor.
K serileri her rakam arası 10 klik. Eğer xpro da öyleyse tutar bu. ben kullanıcısı değilim xpronun ama yakında kurcalarım o zaman daha net konuşabilirim sanıyorum. Bkz aşağıda uygunluğu belirtilmiş.
Evet aslında bu direkt tutuyor. 2.21 ile 2.2.1 aynı oluyor. Çünkü her aralık arası 10 klik sayılıyor. 2.29 dan sonra 2.30 geliyor diğer ifadeyle 2.2.9 dan sonra 2.3.0 geliyor.

Ben de az önce teslim aldım. 2 yıldır JX kullanıyordum ve açıkçası farklı bir değirmen deneyimim olmadı. Benim için gayet kullanışlı ve kolay bir değirmendi. X Pro'yu türk kahvesi boyutunda öğütümde ve pour over boyutunda denedim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki tutuşu, öğütüm kolaylığı ve ayar mekanizması açık ara çok daha iyi. Statik konusunda da oldukça başarılı.
Sadece klik sistemine alışmak için yukarıdaki mesajları bir kaç kez tekrar etmek zorunda kaldım. @antlionguard 'a teşekkür ediyorum bunun için.

Tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletir, değirmenlerine taş değmemesi/girmemesini temenni eder, leziz çekirdeklerden nefis kahvelerini keyifle yudumlamalarını can-ı gönülden dilerken lafı uzatıp da çok canınızı sıkmayarak ve dahi güzide kulübümüzün…😂 sadede gelelim.

İlk mesajda paylaştığımız @antlionguard arkadaşımın da paylaştığı görsel aslında gayet açık olmakla birlikte ben de üstün çizim yeteneğimle çektiğim üç okla açıklık getireyim. Öğütüm aralığını nasıl kolayınıza geliyorsa öyle ifade edebilirsiniz.

Örnek: “0” noktasından iki tur çevirdiğimizde;
Kırmızı oktaki karşılığı “2”
Yeşil oktaki karşılığı “0”
Sarı oktaki karşılığı “120”

Karar sizin soralım hatta sizce hangi ifade daha kolay?

-120
-2.0.0
-2.00

referans öğütüm aralığı 2.jpeg

Tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletir, değirmenlerine taş değmemesi/girmemesini temenni eder, leziz çekirdeklerden nefis kahvelerini keyifle yudumlamalarını can-ı gönülden dilerken lafı uzatıp da çok canınızı sıkmayarak ve dahi güzide kulübümüzün…😂 sadede gelelim.

İlk mesajda paylaştığımız @antlionguard arkadaşımın da paylaştığı görsel aslında gayet açık olmakla birlikte ben de üstün çizim yeteneğimle çektiğim üç okla açıklık getireyim. Öğütüm aralığını nasıl kolayınıza geliyorsa öyle ifade edebilirsiniz.

Örnek: “0” noktasından iki tur çevirdiğimizde;
Kırmızı oktaki karşılığı “2”
Yeşil oktaki karşılığı “0”
Sarı oktaki karşılığı “120”

Karar sizin soralım hatta sizce hangi ifade daha kolay?

-120
-2.0.0
-2.00

Ekli dosyayı görüntüle 26309
Açıkçası 2.0.0'ın daha açıklayıcı ve alıştıktıktan sonra daha kolay bulunabileceğini düşünüyorum.

Hazır kullanıcı sayısı artmışken, X-pro ile espresso denemelerimi paylaşayım.

0-4-0 , 0-4-2 oldukça pudra kıvamı sonuçlar verdi. Öğütüm biraz zorladı. 16 gram için 1 dk süre aldı.
0-5-0 espresso için iyi bir çıktı verdi. 45 saniye öğütüm süresi. İstediğim sonuçları hala alamadım ama, espresso için 0-5-0 etrafında öğütüm yapmak daha mantıklı gözüküyor.

X procu arkadaşlar v60 da referans başlangıcınız hangi ayar
Ben 2.0.0 dan başlıyorum yani 120 klik sanki daha da inceye gitmek gerekiyor gibi geliyor bana

merhaba değirmenin sıfır noktasını nasıl ayarlıyorsunuz? tamamen saat yönünün tersinde çevirip son noktasına ayarlamamak gerekiyormuş sanırım

merhaba değirmenin sıfır noktasını nasıl ayarlıyorsunuz? tamamen saat yönünün tersinde çevirip son noktasına ayarlamamak gerekiyormuş sanırım
Sıfır Noktası
1zpresoo'ların her tarafından mühendislik aktığını biliyoruz zaten. X Pro'da buna kompak bir yapı ve pratiklik eklenmiş desek; "Kompakt mühendislik harikası" al sana slogan.
Değirmeni sıfır noktasına getir, ayar/sayı kadranını çıkar ve "0" rakamını işaretli çentiğe denk gelecek şekilde tak vaaala. Bu kadar basit.
X-Pro Kullanım Kılavuzu ve Sıfır Noktası ""PDF"
İlk mesajımdan alıntıladığım mavi renkli başlığa tıklayınca açılan dosyaya göz atın.

İlk mesajımdan alıntıladığım mavi renkli başlığa tıklayınca açılan dosyaya göz atın.
Bunu yaptığınız da alttaki dişli kısmı değirmene sıfırlanıyor mu yoksa dışarı da mı kalıyor kahve haznesini çıkardığımız da gözüken kısım

Burr açıklığını diyorsunuz. “0”a yaklaştıkça burr açıklığı azalır; uzaklaştıkça açılır. “0”da kol düşmez.

Ben “0”dan bir tık ilerlediğimde kol boşa düşecek şekilde yapıyorum ayarımı.

Geri