• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso JX-Pro Klik Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crwnts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kastettiğiniz parça 2 numara mı hocam? Ben kalibrasyonu çok kafama takmıyorum. Sadece 1 sefer 1 numarayı çıkarıp tekrar takıyorum. Sanırım sizin dediğiniz değil hocam?

Ekli dosyayı görüntüle 14316

Çizim işlerinden foruma zor bakıyorum, şimdi gördüm. Evet dostum en üstteki 1 numara ile 2 numaranın ilişkisi değirmeni kalibre ediyor bizde. 1 numarayı çıkartıp 2 numarayı sıkıp gevşeteceksin değirmeni kalibre eden 2 numaranın doğru sıkılıkta hizalanması. Dİğer tüm parçaları doğru taktığını kabul edersek bu geçerli.

Üsteki parçayı sonuna kadar sıktın sallıyorum +5 ıskaladı 0 ı. En üsttekini söküyorsun altakinin 2 numaranın aşırı hassas kliki var dikkat ederseniz farkedebilirsiniz. Her kliki 1 sayıdan fazlasını attırıyor. Böyle sıktınız 0 a yaklaşıyor. Dİyelim fazla sıktınız eksiye düştü bu sefer çıkarıp diğer yönde gevşetiyorsunuz bu şekilde sıfıra sıfır kalibre edebiliyoruz değirmeni. Bu dediğim kadar bile uğraşmazsınız zaten 1-2 kere de yaparsınız.

Hardcase meselesi için üreticileri araştırmaya başlayalım arkadaşlar. Bunlarla şunlarla konuşalım çanta başı fiyat çıkartalım. Bir de hazır card caseler var 30 ar cmlikler. Örneğin bizim değirmene 26-27 e kadar hepsi oluyor. Hazır hardcase satan yerlerden de adetle aldıgımızda ne kadar fiyat kırıyoruz. Ve süngerini ne kadar yaptırıyoruz o önemli...

case konusuna gelirsek buradan herkese sesleniyorum meselenin en kısa çözümü şu tip kamera tarzı ekipman taşınan çantalardan birini 70-80 tlye edinip üzerine bizim değirmenimiz için sünger ya da benzeri bir taban zemini yaptırmamız. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Selamlar dostum @schiele

Eğer kendimiz çizip yaptırmak zor ise bu case den alıp değirmenin geldiği kutunun içerisindeki süngeri buna yerleştirip kullanabiliriz

Selamlar dostum @schiele

Eğer kendimiz çizip yaptırmak zor ise bu case den alıp değirmenin geldiği kutunun içerisindeki süngeri buna yerleştirip kullanabiliriz
Çok mantıklı, ölçüleri uyuyorsa gayet güzel olur, bende epeydir araştırıyordum bulamadım, kendi kutusunda kullanıyorum pek pratik değil, seyehatlerimde götürmek istersem bu şekilde zor olacağını düşünüyorum.

Selamlar dostum @schiele

Oturur bize ben de bir çanta çizerim de çanta çizmekte bir şey yok düz kare bir şey lakin bir yere özel çanta yaptırıyoruz dediğimiz zaman özel yaptırıyorsunuz isteğe göre diyerek fiyatları fırlatıyorlar. Bu şekilde olmayacak şekilde bir bağlantı gerçekleşebilse tasarlarız. :D

Böyle birer çanta bulmamız lazım. Jx pro ve topuzuna uygun: Alternatifler arayışlar...

Böyle birer çanta bulmamız lazım. Jx pro ve topuzuna uygun: Alternatifler arayışlar...

Dostum Selamlar @schiele

Konu case'ler den 2. ve 3. sıradakiler sanki tüm parçaları alır gibi gördüm.Değirmenin ölçülerini şuan net olarak hatırlamasamda göz ile sanki sığarmış gibi geliyor.

Dostum Selamlar @schiele

Konu case'ler den 2. ve 3. sıradakiler sanki tüm parçaları alır gibi gördüm.Değirmenin ölçülerini şuan net olarak hatırlamasamda göz ile sanki sığarmış gibi geliyor.
Değirmenimiz alt hazneyi çıkartmaksak 17 cm. İkinci sıradaki görünüş olarak ideal olsa da ona zaten sığmıyor 15 cm.

1 ve 3 rahatlıkla alabiliyor. Daha uygun veya belli bir markadan 18 cm bandından başlayan çantalar bulmalıyız.

Değirmenimiz alt hazneyi çıkartmaksak 17 cm. İkinci sıradaki görünüş olarak ideal olsa da ona zaten sığmıyor 15 cm.

1 ve 3 rahatlıkla alabiliyor. Daha uygun veya belli bir markadan 18 cm bandından başlayan çantalar bulmalıyız.

1 sanki 3'ten daha sağlam duruyor ama eğer sağlamlıkları eşit ise 3'ün içi daha kullanışlı gibi,bölmelere porsiyonlanmış kahveler koyabilirsin.

1 sanki 3'ten daha sağlam duruyor ama eğer sağlamlıkları eşit ise 3'ün içi daha kullanışlı gibi,bölmelere porsiyonlanmış kahveler koyabilirsin.
benim beklentim şimdilik sadece değirmen girsin ve olabildiğince değirmenle sınırlı kalsın kahve veya başka birşey taşımak çok önemli değil. AZipli poşette her zaman kahve taşırsın.

Alternatifler aramaya devam -___-

Selamlar,

Bu kez öğütüm derecesi hususunda değil yaşadığım bir sorun ve çözümüne yönelik deneyimimi paylaşmak istedim.

Değirmenin tutuşunu kolaylaştırabilmek adına üzerine takılan plastik rolu kullanıma bağlı olarak gevşedi ve değirmenimin gövdesinden ayrıldı.Öğütüm olarak türk kahvesi,espresso ve mokapot aralığını birazda ince derecelerle kullandığım için bence normal bir durumdu.Lastiği değirmenden çıkarttıktan sonra yenisini temin etmek için değirmenimi temin etmiş olduğum Dems Coffee ile iletişime geçtim.Benim için her ne kadar normal bir durum olsada Dems Coffee den iletişime geçtiğim Yavuz bey son derece ilgili bir şekilde bu durumun normal olmadığını ve firma ile iletişime geçeceğini söyledi.Bir yada iki gün sonra tarafıma geri dönüş yaparak firmanın bu duruma ilişkin çözümünü iletti ve denedikten sonra kendisine dönüş yapmamı istedir.Çözüm kısaca şöyle ki karbonatlı sıcak suyun içerisine parçayı atıp bir süre sonra çıkardığımda parçanın eski halini alacağını iletti.

Bende bir demliğin içerisine su ve karbonat koyarak öncelikle kaynattım ve sonrasında ocağın üzerinden aldım.Plastik parçayı demliğin içerisine attım.8 - 10 dk kadar beklettikten sonra parçayı çıkarttım ve değirmenime taktım.Gerçekten de Yavuz beyin ilettiği üzere plastik eski halini aldı.

Burada öncelikle Dems Coffee nin ürünün arkasında ne kadar özenli şekilde durduğunu ve sizi yalnız bırakmadığını paylaşmak istedim.Bir ikincisi benim gibi aynı sorunu yaşan arkadaşlarım içinde bir sorunun çözümünü paylaşmak istedim.

Burada önemli bir husus varki çok dikkat edilmeli.Bu durumu sevgili @schiele ile paylaştığımda özellikle uyardı,kendisine de teşekkür ederim bu vesile ile.Parçayı suyun içerisinde çok uzun bekletirseniz parça çok daralarak kullanılmaz hale gelebilir.Bu nedenle maksimum 10 dk kafi gelmektedir.Önemini altını çizerek belirtmek isterim.

Saygılarımla....

Selamlar,

Bu kez öğütüm derecesi hususunda değil yaşadığım bir sorun ve çözümüne yönelik deneyimimi paylaşmak istedim.

Değirmenin tutuşunu kolaylaştırabilmek adına üzerine takılan plastik rolu kullanıma bağlı olarak gevşedi ve değirmenimin gövdesinden ayrıldı.Öğütüm olarak türk kahvesi,espresso ve mokapot aralığını birazda ince derecelerle kullandığım için bence normal bir durumdu.Lastiği değirmenden çıkarttıktan sonra yenisini temin etmek için değirmenimi temin etmiş olduğum Dems Coffee ile iletişime geçtim.Benim için her ne kadar normal bir durum olsada Dems Coffee den iletişime geçtiğim Yavuz bey son derece ilgili bir şekilde bu durumun normal olmadığını ve firma ile iletişime geçeceğini söyledi.Bir yada iki gün sonra tarafıma geri dönüş yaparak firmanın bu duruma ilişkin çözümünü iletti ve denedikten sonra kendisine dönüş yapmamı istedir.Çözüm kısaca şöyle ki karbonatlı sıcak suyun içerisine parçayı atıp bir süre sonra çıkardığımda parçanın eski halini alacağını iletti.

Bende bir demliğin içerisine su ve karbonat koyarak öncelikle kaynattım ve sonrasında ocağın üzerinden aldım.Plastik parçayı demliğin içerisine attım.8 - 10 dk kadar beklettikten sonra parçayı çıkarttım ve değirmenime taktım.Gerçekten de Yavuz beyin ilettiği üzere plastik eski halini aldı.

Burada öncelikle Dems Coffee nin ürünün arkasında ne kadar özenli şekilde durduğunu ve sizi yalnız bırakmadığını paylaşmak istedim.Bir ikincisi benim gibi aynı sorunu yaşan arkadaşlarım içinde bir sorunun çözümünü paylaşmak istedim.

Burada önemli bir husus varki çok dikkat edilmeli.Bu durumu sevgili @schiele ile paylaştığımda özellikle uyardı,kendisine de teşekkür ederim bu vesile ile.Parçayı suyun içerisinde çok uzun bekletirseniz parça çok daralarak kullanılmaz hale gelebilir.Bu nedenle maksimum 10 dk kafi gelmektedir.Önemini altını çizerek belirtmek isterim.

Saygılarımla....
Plastik rulo benim değirmende de hafiften gevşemiş çok azda olsa yukarı kayıyordu, sevgili @NoPainNoCoffee değerli bilgilendirmenden dolayı çok teşekkür ederim, sorun artarsa çözüm belli artık.

Merhaba,benim değirmenin de el tutma plastik bandında gevşeme başladı. Sizin söylediniz çözümü uygulamak istiyorum. Tam anlayamadığım kısım şu. Karışımı kaynattıktan hemen sonra yani sıcak iken mi plastik parçayı içerisine atıp 10 dakika kadar bekletmek gerekiyor? Yoksa 10 dakika kaynayan karışıma soğuduktan sonra mı plastik parçayı atıp bekleteceğiz? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,benim değirmenin de el tutma plastik bandında gevşeme başladı. Sizin söylediniz çözümü uygulamak istiyorum. Tam anlayamadığım kısım şu. Karışımı kaynattıktan hemen sonra yani sıcak iken mi plastik parçayı içerisine atıp 10 dakika kadar bekletmek gerekiyor? Yoksa 10 dakika kaynayan karışıma soğuduktan sonra mı plastik parçayı atıp bekleteceğiz? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Sıcak suyun içerisine atacaksın.

Arkadaslar selamlar. Jx pro gray dot ta v60 referans degerlere gore cok ince ayarda ogutum yapiyorum. Ben 2:1:0-2:2:0 araliginda v60 demliyorum. Demleme surem hario kagit hofman one cup.methoduyla 2:30-2:45 arasinda bitiyor. Fincanlarimdan da gayet memnunum ama internette 3:2 ogutumler falan okudum. Sizin v60 araliginiz nedir merak ettim.

Arkadaslar selamlar. Jx pro gray dot ta v60 referans degerlere gore cok ince ayarda ogutum yapiyorum. Ben 2:1:0-2:2:0 araliginda v60 demliyorum. Demleme surem hario kagit hofman one cup.methoduyla 2:30-2:45 arasinda bitiyor. Fincanlarimdan da gayet memnunum ama internette 3:2 ogutumler falan okudum. Sizin v60 araliginiz nedir merak ettim.
Ben başlangıç olarak 34 alıyorum. Sonra değiştiriyorum.

Geri