• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso JX-Pro Klik Önerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crwnts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crwnts

Barista
İsim
İlkay
Daha fazla  
İsim
İlkay
Espresso Makinesi
Lelit Glenda PID, Arçelik K-3185
Değirmen
Eureka Mignon Zero, Zwilling Grinder, 1Zpresso Jx-pro, Arzum beangourmet
Ekipmanlar
Hario V60 Decanter, Aeropress, Joepresso
1Zpresoo Jx-pro değirmeni uzun süren araştırmalar sonucunda tercih ettim. Açıkçası çokta memnun kaldım. Değirmen seçim süresi aşırı kararsızlıkla, uzun ve zor geçti. Şu an değirmen ile birbirimize alıştık diyebilirim. Kendisinden cidden memnunum. Benim gibi forumun sağladığı avantajlar ile bu değirmeni edinen ya da daha önceden kullanan kişiler var ise tecrübelerinden faydalanmak isterim. Hem Türk Kahvesi hem Pour Over (V60) hem de Espresso (Arçelik K-3185) için günde bir kaç kez kullanıyorum. Türk Kahvesi için firma önerisi 0.8 altına hiç inmedim. Espresso için 1.4 - 1.6 arası kullanıyorum 30 saniyede 18 gr için 80 gr gibi bir çıktı alıyorum. Lungo gibi diyebilirim. V60'ta ise 3.5 altı bana ince gibi geldi.

1Zpresoo Jx-pro değirmeni uzun süren araştırmalar sonucunda tercih ettim. Açıkçası çokta memnun kaldım. Değirmen seçim süresi aşırı kararsızlıkla, uzun ve zor geçti. Şu an değirmen ile birbirimize alıştık diyebilirim. Kendisinden cidden memnunum. Benim gibi forumun sağladığı avantajlar ile bu değirmeni edinen ya da daha önceden kullanan kişiler var ise tecrübelerinden faydalanmak isterim. Hem Türk Kahvesi hem Pour Over (V60) hem de Espresso (Arçelik K-3185) için günde bir kaç kez kullanıyorum. Türk Kahvesi için firma önerisi 0.8 altına hiç inmedim. Espresso için 1.4 - 1.6 arası kullanıyorum 30 saniyede 18 gr için 80 gr gibi bir çıktı alıyorum. Lungo gibi diyebilirim. V60'ta ise 3.5 altı bana ince gibi geldi.
Teyyaredenkahve incelemesi sana yardımcı olur sanırım

Moderatörün son düzenlenenleri:
Levent Beyin yaptığı inceleme K-Pro modeli sanırım @kahvetrip Onur Bey Jx-Pro modeli için inceleme hazırlayacak. Bende merakla bekliyorum.
Çekimleri bitirdim. Üşendirici edit süreciyle cebelleşiyorum :)
İlk intibam JX-Pro baya sağlam ve profesyonel bir değirmen. Aşırı hassas öğütüm ayarına imkan vermesi ve homojen sonuçları takdire şayan.

Bu linkte piyasadaki çoğu değirmen için başlangıç referansları mevcut belki yeni başlayan arkadaşlar için yardımcı olabilir.

İlk intibam JX-Pro baya sağlam ve profesyonel bir değirmen. Aşırı hassas öğütüm ayarına imkan vermesi ve homojen sonuçları takdire şayan.
JX Pro da adım ayarı 12.5 mikron, K Pro da ise 22 mikron. Değirmenler başarılı duruyor gerçekten.

Edit süreci için kolay gelsin. En zoru o :)

Edit: değirmenler 48 mm kesici kullanıyor, JX Pro altıgen, K serisi yedigen (Comandante tarzı)

Son düzenleme:
Sanırım ikisi de aynı kesiciyi kullanıyor ama JX Pro da adım ayarı 12.5 mikron, K Pro da ise 22 mikron. Değirmenler başarılı duruyor gerçekten.

Edit süreci için kolay gelsin. En zoru o :)

J serisi ve K serisi farklı kesici geometrilerine sahip K serisi daha çok Comandante J serisi ise Kinu'ya yakın.

K-pro incelemesi var, Jx pro da gelecek. Q2 de @PepukKahve inceleyecek galiba. Geriye bir tek Jx modeli kalıyor.
Jx inceleme videosu çeken yok mu ahali :D
Özellikle hız konusunda çoğundan daha iddaalı Jx, bence bir göz atın derim sevgili kahve temalı youtube kanalları :)

Sürekli espresso öğütüyorum ama birde V60 performansı denemek istiyorum. Jx pro için V60 ayarınız neler dostlar?

Ben genel 3.5 civarında kullanıyorum. Daha çok açık kavrum tercih ediyorum.

100 - 150 klik arası denenebilir sanıyorum. yani 2.5 - 3.5 arası kabaca ve demleme miktarına/tarife göre. Tek kişiliklerde 2.5 - 3 arası gözüme iyi gözüktü.
İncelemenizi bekliyordum zaten burdan yazmanızda iyi oldu teşekkür ederim. Ayrıca videoda değinmemişsiniz ama merak ettim sorayım. İzlediğim bir çok yabancı kanalda mili ve bazı parçaları yağlayıp kullanıyorlar temizlik sonrası. Bu hep gerekli mi yoksa yağlamasakta olur mu?

Son düzenleme:
Ben de bu değirmeni severek kullanıyorum, şimdiye kadar v60'dan espresso ve türk kahvesine kadar birçok demleme metodu için kahve öğüttüm. İnce oynamalar yapmaya elverişli olması çok keyifli bir durum.

Kısa bir süre içinde eski klik hesabını tamamen bir kenara bırakıp değirmendeki numaralandırma referansına geçiş yapıyorsunuz. :)

Sürekli espresso öğütüyorum ama birde V60 performansı denemek istiyorum. Jx pro için V60 ayarınız neler dostlar?
120 klik ile 130 klik arasında karar kıldım, bir kaç defa demledim, ince ayarlamalara daha vakit bulamadım, not çıkarıyorum bakalım, tekrar dönerim buralara :)

Selamlar,

Ben mokapot ile demleme yapıyorum.Şuan için coffeedepartmant ın forza espressosunu içiyorum[pedra azul'un dark roast'ı] ve 1.9 inceliğe kadar düşmüş olmama rağmen ne öğütülmüş çekirdekte nede tadımda aromaya ulaşamadım.Belkide ben çok acele ettim,kavurum tarihinden 10-15 gün kadar sonra açtım sanırım 14. yada 15. günde açmıştım ama hala aroma yok.Kavrum tarihi 08/03 tarihi,biraz daha inceltirsem bilmiyorum neler olur.Sizlerin bu konuda bir tavsiyesi var mıdır.

Daha da incelmeli miyim :ROFLMAO:

Bu klik sayıları verilirken sıfır noktasını neresi alıyorsunuz? Benim JX-Pro ayar noktası olarak çevrildiğinde -6'ya kadar gidiyor. Ama kol yere paralel bırakıldığında düşmediği ilk nokta -1 klik. Ben -1'i sıfır noktası olarak düşünüyordum ama ayar çemberinin gittiği son noktayı sıfır noktası olarak alanlar da var yanlış anlamadıysam. Bu konuda genel bir kanı var mı acaba?

Selamlar @veto

Çevirme kolunun kendini serbest bıraktığı nokta sıfır noktası -1 değil.Benim değirmenim kendisini 4'te bıraktı bu nedenle benim sıfır noktam 4.

Değirmenin acemisi iken DemsCoffee den Yavuz bey aradı,birlikte değirmeni söküp taktık ve sıfır noktasını birlikte belirledik.

Jx Pro 132 klik
Kahve: Montag Idido Etiyopya natural,
Dripper: Hario V60 02 sürahili dripper
Filtre Kağıdı: Hario v60 Kutulu 02 kağıt
Demleme süresi: 2:50
Ölçü: 16 gr 250 ml

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49 (1).jpeg
    220 KB · Görüntüleme: 59
  • WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-29 at 09.17.49.jpeg
    311.2 KB · Görüntüleme: 59
Arkadaşlar Selamlar,

JX PRO da mokapot için bir aralık tutturabilen var mı ben hala bir aralık belirleyemedim tam olarak

Merhaba,

Aeropress için de inceleme mevcut olacak mı acaba ? Espresso ve V60 için yapılıyor şu Aeropress için es geçiliyor da onun için sordum.

Sağlıcakla

Geri