Zrrck
Barista
- İsim
- Cetin KAYA
Daha fazla
- İsim
- Cetin KAYA
Nomral gelmedigi icin bende yazmak istedim. 20 kilik( kirmizi nokta 2 nin uzerinde) 5 gram kahve de hic zorlanmadim aslinda kolu dondurmede ama kahve sesi bitmek bilmedi. Surekli bir kahve ogutum sesi geldi 10 dk boyunca. Kol rahat donuyordu bu sure zarfinda. 25 klik( yani kirmizi nokta 2 ile 3 un tam ortasinda 2.5) 14 gram ogutumde kahve acik kavrum oldugundan oldukca guc harcamam gerekiyordu dinlene dinlene oguttum. Elime agri giriyor bir yeren sonra sikmaktan degirmeni. Oncekinde oldugu gibi bundada aslinda belli bir yerde direnc neredeyse yok seviyesine geliyor ama hala kahve ogutum sesi geliyor bu sebeble ogutumu durdurmuyorum. Bugun ayni sekilde 7 gram oguttum Celcius Peru La Huaca kahvesini 2dk nin uzerinde cekebildim. Kahve sesi kesilene kadar 2.39 oldu sure. Bastan sona videosunu cektim duzenleyince paylasacagim.Bu dakikalar normal mi geliyor size
Tesekkur ederim yorumunuz icin. 54 gram kahve icin 5 dk cok iyi bir sure bana gore. Her hafta sonu acip temizliyorum. Yay kismini hic ellemedim hic gevsediginide hissetmedim baya saglam duruyor yerinde. Takarken cok buyuk bir hata yapmiyorum gibi geliyor. Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.@Zrrck Selamlar,
Bende bir JX PRO kullanıcısıyım ve üstelik SMA TİP3 hastasıyım lakin türk kahvesi üğütüm derecesinde 54 Gram kahveyi 5 dk[dinlenerek] ancak sürdü.Değirmeni tutarken tam dik açıda değil hafif eğim vererek öğütmeyi denemenizi ve değiemenin tüm parçalarını sökerek doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olarak takmanızı öneririm.Yayın duruş şeklinden ufak somunları takmaya kadar emin olmalısınız.Coffee Departmant çekirdekleri biraz serttir.Ama bu değirmende üstesinden gelebilecek kadar güçlü.
Dems Coffee ile iletişime geçerseniz değirmeni sökme ve sıfır noktasını belirlemede destek olacaklardır.
Bugun video cekerek 7 gram Celcius Peru La Huaca cektim 2.5 ayarinda 2dk yi gecti 28 saniye muthis bir rakam. 15 gram kahve bu kadar hizli bitiyor V60 seviyelerinde bende.10-15 dakikalar bana da çok anormal geldi. K-Pro ile 6 gram çekirdeği 2-2.5 arasında öğütüyorum süre tutmadım ama bir dakikayı geçtiğini sanmam.
Bazı çekirdeklerde zorluyor biraz, cleancup çekirdekleri mesela.
Düzenleme: 6,17 gram Celcius Hambella, 2.5 ayarında 28 saniyede kol boşa düştü.