• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Bu dakikalar normal mi geliyor size
Nomral gelmedigi icin bende yazmak istedim. 20 kilik( kirmizi nokta 2 nin uzerinde) 5 gram kahve de hic zorlanmadim aslinda kolu dondurmede ama kahve sesi bitmek bilmedi. Surekli bir kahve ogutum sesi geldi 10 dk boyunca. Kol rahat donuyordu bu sure zarfinda. 25 klik( yani kirmizi nokta 2 ile 3 un tam ortasinda 2.5) 14 gram ogutumde kahve acik kavrum oldugundan oldukca guc harcamam gerekiyordu dinlene dinlene oguttum. Elime agri giriyor bir yeren sonra sikmaktan degirmeni. Oncekinde oldugu gibi bundada aslinda belli bir yerde direnc neredeyse yok seviyesine geliyor ama hala kahve ogutum sesi geliyor bu sebeble ogutumu durdurmuyorum. Bugun ayni sekilde 7 gram oguttum Celcius Peru La Huaca kahvesini 2dk nin uzerinde cekebildim. Kahve sesi kesilene kadar 2.39 oldu sure. Bastan sona videosunu cektim duzenleyince paylasacagim.
@Zrrck Selamlar,

Bende bir JX PRO kullanıcısıyım ve üstelik SMA TİP3 hastasıyım lakin türk kahvesi üğütüm derecesinde 54 Gram kahveyi 5 dk[dinlenerek] ancak sürdü.Değirmeni tutarken tam dik açıda değil hafif eğim vererek öğütmeyi denemenizi ve değiemenin tüm parçalarını sökerek doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olarak takmanızı öneririm.Yayın duruş şeklinden ufak somunları takmaya kadar emin olmalısınız.Coffee Departmant çekirdekleri biraz serttir.Ama bu değirmende üstesinden gelebilecek kadar güçlü.

Dems Coffee ile iletişime geçerseniz değirmeni sökme ve sıfır noktasını belirlemede destek olacaklardır.
Tesekkur ederim yorumunuz icin. 54 gram kahve icin 5 dk cok iyi bir sure bana gore. Her hafta sonu acip temizliyorum. Yay kismini hic ellemedim hic gevsediginide hissetmedim baya saglam duruyor yerinde. Takarken cok buyuk bir hata yapmiyorum gibi geliyor. Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.
10-15 dakikalar bana da çok anormal geldi. K-Pro ile 6 gram çekirdeği 2-2.5 arasında öğütüyorum süre tutmadım ama bir dakikayı geçtiğini sanmam.
Bazı çekirdeklerde zorluyor biraz, cleancup çekirdekleri mesela.

Düzenleme: 6,17 gram Celcius Hambella, 2.5 ayarında 28 saniyede kol boşa düştü.
Bugun video cekerek 7 gram Celcius Peru La Huaca cektim 2.5 ayarinda 2dk yi gecti 28 saniye muthis bir rakam. 15 gram kahve bu kadar hizli bitiyor V60 seviyelerinde bende.

Yalnız yanlış anlaşılmasın ama Peru La Huaca da yaman çekirdektir 🙂. Filtre için öğütürken bile cidden zorluyor, Türk Kahvesi ayarında deneyenlere helal olsun, ben mile zarar veririm, bir şeyler kırılır elimde kalır diye cesaret edemezdim.
Molent 36-40 aralığında öğüttüm bu çekirdeği, şu ana dek bana en öğütümü zor gelen CleanCup El Salvador San Carlos Dos gelmişti (onunla da ben gaza gelip TK öğüttüm, hatırlayınca bileğime ağrı girdi 😂), bu çekirdek en az ona denk veya biraz daha zor hissettirdi bana.

Arkadaşlar bu konuşmalardan sonra dayanamayarak denemek istedim. K-Plus 2 ayarında 10gr omni kavrum çekirdeği 1dakika 15 saniyede öğüttüm. Ben CMD RedClix kullanırken K-Plus'a geçtim. K-Plus'ın süre olarak her ayarda CMD'nin neredeyse yarısı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Ben de C40+Red’den K-plus’a geçtim, espresso öğütüm sürelerine vakıfım, değirmenim kargoda gelince aynı çekirdekle denemeler yapar, buraya yazarım.

Gaza geldim ve K-pro ile Türk kahvesi inceliğinde öğütüm süresini test ettim.
Ayar/ Click : Kırmızı Nokta 2.5 üzerinde
Kahve : Peru La Huaca (Celsius)
Miktar : 7.6 gr.
Süre : 1 dk.

Öğütürken biraz güç sarfetmem gerekti, biraz da elim ağrıdı. Süreyi etkilememek için özellikle hızlı öğütmek için çabalamadım, kolu normal hızda çevirdim. Hatta hızlı çevirsem süre 10-15 sn. civarı kısalırdı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Şu an bu kampanyaya katılım sağlayamadığım için elim kan ağlıyor. Umarım ilerleyen süreçlerde yeniden böyle bir indirim ile karşılaşırız. Emeği geçen herkese kendi adıma da teşekkür ederim

Tekrar Selamlar @rating ,

Ben de çelik burr'lü bir değirmen ararken bir türk tasırımı ve üretimi olması sebebi ile Molent G50 ve adını sıkça duyduğum 1ZPressonun JX/Q2 arasında kalmıştım çünkü bütçem bu modeller için müsayitti.Ben demleme alemine ve forumumuza üye olduğumda bir mokapot demleyicisimdim ve ilerleyen zamanlarda da espresso demlemeye yönelmekti amacım ve biraz elim alışsın birazda mokapottan ziyade daha espresso ya yakın bir çıkti içmek,değirmenime daha fazla alışmak,el alışkanlığım olsun hemde değirmenimin performasını ölçebilmek için bir kompresso edindim.Ben Molent G50 ile 1ZPresso JX/Q2 arasında gidip gelirken forumdan bir arkadaşımız maden espresso ya yöneleceksin biraz daha bütçeni genişletip JX PRO al ve arkana bile bakma dedi,çünkü JX PRO her bir clik arasında 4 adet ince ayar kademesi var demişti ve bende JX PRO aldım.Şahsen sanadana tavsiye ederim,ben ah neden Molent G50 almadım diye hiç aklım kalmadı açıkçası.

KPRO da ise muhakkak gözden kaçan bir husus vardır ya bir parçası hatalı yerleştirilmiştir çünkü parçaların doğru yerleştirilmesi çok şey fark ettiriyor,forumdan yeni temin ettipi değirmeninde milin yada burr'un bir yerlere sürttüğüne dair sesler duyduğunu iletmişti ve yayın üstündeki somunun yönünün ters olduğu fark etti.Belkide sıfır noktası yanlış tespit edildi,kpro deneyimlemediğim için bilmiyorum ve herhangi bir beyanatta bulunamıyorum.
Tekrar merhabalar :) sıfırdan alıcak olsam jx pro mantıklı bence de espresso senaryosunda. Biraz daha inceleyeyim en iyisi.

Kompressonuz ve değirmeniniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Tekrar merhabalar :) sıfırdan alıcak olsam jx pro mantıklı bence de espresso senaryosunda. Biraz daha inceleyeyim en iyisi.

Kompressonuz ve değirmeniniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Çok teşekkür ederim 🙏 @rating

Ben de C40+Red’den K-plus’a geçtim, espresso öğütüm sürelerine vakıfım, değirmenim kargoda gelince aynı çekirdekle denemeler yapar, buraya yazarım.
Bu karşılaştırmayı merakla bekliyorum. Çünkü ikisi değirmen arasında çok gidip gelmiştim.

Selamlar,

Bu kafar çok türk kahvesi sohbeti olduktan sonra anneme anneler günü hediyesi bağabımda bir türk kahvesi yaptım ki her haftasonuda yaparım.Bu vesile ile gerek forum üyesi annelerimize gerekse forum üyelerimizin annelerinin ellerinden öperim ve emeklerinin karşılığı dünyalar olsa bir ufak tebessümlerinin kıymetini bilelim.

Bu vesile ile öpütüm demleme vs toplam süreyi ölçme fırsatım oldu.İlk etapta iki kişilik demleyecektim öğütüme başladıktan sonra üç kişiliğe çıkarttım ve ısı kontrollü bir kettle'ım olmaması sebebi ile kaynattığım suyun demlemeye başlayacağım 65°- 70° derecelerine düşmesini beklemem,denlenme süreci,servis süreci ve toplam 43 Gram Celsius Kolombia Antique / Midium Roast öğütümüm ile birlikte toplam 35 dk süremi aldı.Değirmenim JX PRO ve öğütüm derecem 0.9 idi.

Sağlıcakla ve kahve ile kalın.

espresso ve filtre için mi sorunuz ona göre cevap vereceğim.

Filtre içinse bence Kplus>Kpro>Jx Pro
Espresso içinse Kplus>Jx Pro>Kpro diye yorumladım ben okuduklarımdan.
espresso nezdinde jx 12.5 mikron aralik sunarken, diğer ikisi 22 mikron aralık sunmuyor mu? O halde nasıl k-plus espresso da daha iyi sonuç verebiliyor? Yine benzer mantıkla k plus'in jx pro kadar ince hassasiyeti yokken neye göre filtrede daha iyi sonuç veriyor? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

espresso ve filtre için mi sorunuz ona göre cevap vereceğim.

Filtre içinse bence Kplus>Kpro>Jx Pro
Espresso içinse Kplus>Jx Pro>Kpro diye yorumladım ben okuduklarımdan.
Espresso için konusacak olursak eger 12.5 micron araligi JxPro nun, KPlus da bu deger 22 micron.

“The JX-Pro has more than double adjustment. The burr move up and down by about 12.5 micron for each click. For the K, the burr move around 22 micron for each click. This is quite a bit difference in term of espresso timing.”

bu durumda Espresso acisindan daha fazla ince ayar yapmis oluyoruz ve sirf bu nedenle JxPro ya yonlendim ben. Espresso agirlikli gidiliyorsa JxPro > Kplus , overall ise KPlus > JxPro sonuc olarak Kplus espresso ya izin vermiyor diyemeyiz araliklari Red Clix li CD den daha iyi hatta.

Diger turlu Molent Spor :-)

Plus ve Pro 'nun hazne dışında farkı yok. Öğütüm kalitesini neye göre sıralama yaptınız ki?
"Plus">"Pro" gibi geldi ondan. Mesela "Platinium" olsaydı aralarında bu sefer de "Platinum">"Plus">"Pro" derdim :) Şaka bir yana 1zpresso'nun telaffuzu bile zor olmakla birlikte firma ürün çeşitliliğinde de akılda kalması zor ve telaffuzu daha da zor isimlendirmelere yer vermiş bence. Karışıyorlar birbirlerine. Arkasında yatan mantığı anlamadım doğrusu.

Geri