• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Arkadaşlar Dems Gıda Aşağıda ki mesajı sizlere iletmemi istedi.

1Zpresso K-Pro değirmenin öğütme referans tablosunda yer alan Türk kahvesi öğütüm aralığı “çok dar” bir referans aralığında verilmiş. Bunu 1Zpresso Global de bize daha önce teğit etti. Türk kahvesi öğütme ayarı çekirdek tipine göre değişmekle birlikte “2.0-3.3” aralığında deneyebilirsiniz. Onlarda ileri de bu tabloyu güncelleyeceklerini bize iletmişlerdi.

Web sitemizde de belirtildiği gibi öğütme tablosundaki değerler genel bir öneri niteliğinde o tablo üzerinden oynamalar yapabilirsiniz.

Herhangi bir sorusu olan bize info demscoffee.com üzerinden veya “demscoffee” instagram hesabından DM ile sorularını iletebilir. En hızlı şekilde yardımcı olmaya çalışırız.
Sevgilerle

20. Ayarda CD kahvelerini cekmistim. 5 gram kahve 10dk sürdü dinlene dinlene. 15. Ayarda kac dakika sürdü cok merak ediyorum. Dun ise Celcius Peru La Huaca oguttum 25. Ayarda 14 gram 5dk sürdü. Acik kahvrum oldugundan cok zorladi fakat CD kahvelerinde zorlama olmadi aksine hic bir direnc gostermeden ses cikmadan cok yumusak bir sekilde ogutmustum. 10. Ayarda bende surtme sesi geliyor bukadar yaklasmak sikinti cikartir mi ki?
Bu dakikalar normal mi geliyor size

espresso 1.9 turda 18 gr kahve 32-33 sn suruyor benim, acaba kademe sayisimi yanlis degerlendiriliyor?

25. ayardan kasit nedir 2 tam tur arti 5 click ise o sureler mumkun degil bir sorun vardir degirmende...

espresso 1.9 turda 18 gr kahve 32-33 sn suruyor benim, acaba kademe sayisimi yanlis degerlendiriliyor?

25. ayardan kasit nedir 2 tam tur arti 5 click ise o sureler mumkun degil bir sorun vardir degirmende...
k pro'dan bahsediyorlar. sanırım siz de jx prodan bahsediyorsunuz

Garanti ile ilgili bir bilgi bulamadım sitelerinde. Fatura gelmedi diyenler var. Biraz tereddute düşürdü beni. Garanti kağıdı çıkıyor mu?
Fatura geliyor kutuda bir de e fatura e mail atıyorlar
Fatura garanti belgesi yerine geçiyormuş. Kendilerine sordum böyle söylediler

20. Ayarda CD kahvelerini cekmistim. 5 gram kahve 10dk sürdü dinlene dinlene. 15. Ayarda kac dakika sürdü cok merak ediyorum. Dun ise Celcius Peru La Huaca oguttum 25. Ayarda 14 gram 5dk sürdü. Acik kahvrum oldugundan cok zorladi fakat CD kahvelerinde zorlama olmadi aksine hic bir direnc gostermeden ses cikmadan cok yumusak bir sekilde ogutmustum. 10. Ayarda bende surtme sesi geliyor bukadar yaklasmak sikinti cikartir mi ki?

@Zrrck Selamlar,

Bende bir JX PRO kullanıcısıyım ve üstelik SMA TİP3 hastasıyım lakin türk kahvesi üğütüm derecesinde 54 Gram kahveyi 5 dk[dinlenerek] ancak sürdü.Değirmeni tutarken tam dik açıda değil hafif eğim vererek öğütmeyi denemenizi ve değiemenin tüm parçalarını sökerek doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olarak takmanızı öneririm.Yayın duruş şeklinden ufak somunları takmaya kadar emin olmalısınız.Coffee Departmant çekirdekleri biraz serttir.Ama bu değirmende üstesinden gelebilecek kadar güçlü.

Dems Coffee ile iletişime geçerseniz değirmeni sökme ve sıfır noktasını belirlemede destek olacaklardır.

@Zrrck Selamlar,

Bende bir JX PRO kullanıcısıyım ve üstelik SMA TİP3 hastasıyım lakin türk kahvesi üğütüm derecesinde 54 Gram kahveyi 5 dk[dinlenerek] ancak sürdü.Değirmeni tutarken tam dik açıda değil hafif eğim vererek öğütmeyi denemenizi ve değiemenin tüm parçalarını sökerek doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olarak takmanızı öneririm.Yayın duruş şeklinden ufak somunları takmaya kadar emin olmalısınız.Coffee Departmant çekirdekleri biraz serttir.Ama bu değirmende üstesinden gelebilecek kadar güçlü.

Dems Coffee ile iletişime geçerseniz değirmeni sökme ve sıfır noktasını belirlemede destek olacaklardır.
Merhaba,
Türk kahvesi için kaç klik kullandınız acaba

Sağlıcakla

Merhaba,
Türk kahvesi için kaç klik kullandınız acaba

Sağlıcakla

Selamlar @mnazmi

Ben 0.7 - 0.9 aralığını denedim ve damağıma 0.9 daha yatkın geldi,tavsiye ederim.

0. şu anlama geliyor ki ilk tura gelmeden önceki stepler.Yani sıfır noktasını belirledikten sonraki ilk 9.stepte ben karar kıldım.

Yazılanları okuyorumda TK içmek için 10-15 dk lardan bahsediliyor ben mi yanlış anlıyorum. İstediği kadar iyi olsun neden tercih edeyim ki o zaman bu değirmenleri. Cmd de 2 dk civarı sürüyor diye ne kadar yorucu diye yorumlar var. Molent g50 çok daha kısa sürüyor mesela.

10-15 dakikalar bana da çok anormal geldi. K-Pro ile 6 gram çekirdeği 2-2.5 arasında öğütüyorum süre tutmadım ama bir dakikayı geçtiğini sanmam.
Bazı çekirdeklerde zorluyor biraz, cleancup çekirdekleri mesela.

Düzenleme: 6,17 gram Celcius Hambella, 2.5 ayarında 28 saniyede kol boşa düştü.

Son düzenleme:
Yazılanları okuyorumda TK içmek için 10-15 dk lardan bahsediliyor ben mi yanlış anlıyorum. İstediği kadar iyi olsun neden tercih edeyim ki o zaman bu değirmenleri. Cmd de 2 dk civarı sürüyor diye ne kadar yorucu diye yorumlar var. Molent g50 çok daha kısa sürüyor mesela.

Selamlar @rating

Şahsım adına konuşayım JX PRO da 10 - 15 dk yı ancak 50 Gramda görmüşümdür ve hiç süreci kısaltmaya çalışmadan sakin sakin çevirerek gördüm örneğin 15 Gram bir çekirdekte 3-4 dk ancak sürecektir.

Benim konu değirmeni tercih etmemdeki sebep öncelikle bütçemin CMD sahibi olmaya yetmeyişi sonrasında da öğütüm kalitesinin CMD ye aratmadığı ve espresso için ince ayar imkanı sunması.Bütçen el veriyor ise ve hız senin için herşeyden önce geliyor ise kendi değirmenim için konuşuyorum 1000 - 1500 TL fark ile red clix'li bir CMD alıp kullanabilirsin yada biraz daha bütçe ayırararak elektirkli bir değirmen ile denlemelerini sürdürebilirsin.

Bu tamamen imkanlar ve bu doğrultudaki seçimler ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Şahsım adına deneyimlerimi paylaşırken hep objektif olmaya çalıştım.Yine şahsım adına hızından ve öğütüm kalitesinden memnunum.

Selamlar @mnazmi

Ben 0.7 - 0.9 aralığını denedim ve damağıma 0.9 daha yatkın geldi,tavsiye ederim.

0. şu anlama geliyor ki ilk tura gelmeden önceki stepler.Yani sıfır noktasını belirledikten sonraki ilk 9.stepte ben karar kıldım.
Bilgi ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Sizin mokopot konusunda yazışmalarınızı da takip ediyorum. O konuda da sizden yardım almak isterim.
Sağlıcakla

Selamlar @rating

Şahsım adına konuşayım JX PRO da 10 - 15 dk yı ancak 50 Gramda görmüşümdür ve hiç süreci kısaltmaya çalışmadan sakin sakin çevirerek gördüm örneğin 15 Gram bir çekirdekte 3-4 dk ancak sürecektir.

Benim konu değirmeni tercih etmemdeki sebep öncelikle bütçemin CMD sahibi olmaya yetmeyişi sonrasında da öğütüm kalitesinin CMD ye aratmadığı ve espresso için ince ayar imkanı sunması.Bütçen el veriyor ise ve hız senin için herşeyden önce geliyor ise kendi değirmenim için konuşuyorum 1000 - 1500 TL fark ile red clix'li bir CMD alıp kullanabilirsin yada biraz daha bütçe ayırararak elektirkli bir değirmen ile denlemelerini sürdürebilirsin.

Bu tamamen imkanlar ve bu doğrultudaki seçimler ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Şahsım adına deneyimlerimi paylaşırken hep objektif olmaya çalıştım.Yine şahsım adına hızından ve öğütüm kalitesinden memnunum.
Merhabalar, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Hali hazırda cmd+mtd kullanıcısıyım ve memnunum. Molent g50 yi de işyerinde kullanıyorum ve cmd ye göre daha hızlı öğütüyor. Molentten de memnunum.

Konuyu okurken bu kadar yüksek öğütme sürelerini görünce şaşırdım doğrusu. Hani ilerisi için espresso düşüncesiyle molenti satıp jx pro alsam mı hazır indirim varken diye düşünüyordum. Ama yorumları okuyunca korktum bir an 😊

Bilgi ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Sizin mokopot konusunda yazışmalarınızı da takip ediyorum. O konuda da sizden yardım almak isterim.
Sağlıcakla

Selamlar @mnazmi

Elimden geldiğince memnuniyet ile yaparım

Yanlış anlıyorsun abi. O sürelere sözenle bile ulaşamazsın. En kötü 2 dkda çekersin.

Arkadaşlar bu konuşmalardan sonra dayanamayarak denemek istedim. K-Plus 2 ayarında 10gr omni kavrum çekirdeği 1dakika 15 saniyede öğüttüm. Ben CMD RedClix kullanırken K-Plus'a geçtim. K-Plus'ın süre olarak her ayarda CMD'nin neredeyse yarısı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Merhabalar, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Hali hazırda cmd+mtd kullanıcısıyım ve memnunum. Molent g50 yi de işyerinde kullanıyorum ve cmd ye göre daha hızlı öğütüyor. Molentten de memnunum.

Konuyu okurken bu kadar yüksek öğütme sürelerini görünce şaşırdım doğrusu. Hani ilerisi için espresso düşüncesiyle molenti satıp jx pro alsam mı hazır indirim varken diye düşünüyordum. Ama yorumları okuyunca korktum bir an 😊

Tekrar Selamlar @rating ,

Ben de çelik burr'lü bir değirmen ararken bir türk tasırımı ve üretimi olması sebebi ile Molent G50 ve adını sıkça duyduğum 1ZPressonun JX/Q2 arasında kalmıştım çünkü bütçem bu modeller için müsayitti.Ben demleme alemine ve forumumuza üye olduğumda bir mokapot demleyicisimdim ve ilerleyen zamanlarda da espresso demlemeye yönelmekti amacım ve biraz elim alışsın birazda mokapottan ziyade daha espresso ya yakın bir çıkti içmek,değirmenime daha fazla alışmak,el alışkanlığım olsun hemde değirmenimin performasını ölçebilmek için bir kompresso edindim.Ben Molent G50 ile 1ZPresso JX/Q2 arasında gidip gelirken forumdan bir arkadaşımız maden espresso ya yöneleceksin biraz daha bütçeni genişletip JX PRO al ve arkana bile bakma dedi,çünkü JX PRO her bir clik arasında 4 adet ince ayar kademesi var demişti ve bende JX PRO aldım.Şahsen sanadana tavsiye ederim,ben ah neden Molent G50 almadım diye hiç aklım kalmadı açıkçası.

KPRO da ise muhakkak gözden kaçan bir husus vardır ya bir parçası hatalı yerleştirilmiştir çünkü parçaların doğru yerleştirilmesi çok şey fark ettiriyor,forumdan yeni temin ettipi değirmeninde milin yada burr'un bir yerlere sürttüğüne dair sesler duyduğunu iletmişti ve yayın üstündeki somunun yönünün ters olduğu fark etti.Belkide sıfır noktası yanlış tespit edildi,kpro deneyimlemediğim için bilmiyorum ve herhangi bir beyanatta bulunamıyorum.

Geri