• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Merhabalar,
Forumda yeniyim; uzun süredir bir el değirmeni arayışım vardı ve geçen seferki kampanyayı kaçırdığım için çok üzülmüştüm.
Dünkü kampanya ile bir adet K-Pro sipariş ettim.
Seçimimde değirmeni daha önce satın almış kişilerin yorumları ve tecrübeleri yardımcı oldu; paylaşımları için kendilerine teşekkür ediyorum.
Dems Coffee ve Suat Bey başta olmak üzere kampanyanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ederim.
Herkese güzel demlemeler dilerim. :)

Aşırı kararsız ve bir durumdayım, 2000 civarına kadar çıkabilirim ama hedefim sadece v60, şu anki öğütücüm espresso için fazlasıyla yeterli. Bunlardan özellikle v60 için hangisini önerirsiniz, timemore'un modelleri arasından daha öne çıkacak bir tane var mı sizce?

@Berke Yılmaz Günaydın,

Bende nacizane görüşümü belirtmek istedim,yeni değirmen alırken gerek forumdaki yorumlara gerekse farklı kaynaklardan araştırmalara çok kafa yordum.Eğer yalnızca pour-over demleme yöntemlerini tercih ediyorsan Molent G50 kaliteli bir seçenek olabilir elbette konu 1Zpressonunda JX modelini tercih edebilirsin.Fakat zamanla espressoya da kayabilirim hemde pour-overdan da vazgeçemem diyorsan özellikle espresso konusunda ince ayarlar yapabilmek adına 1ZPresso JX PRO tercih edebilirsin benim gibi,ki pour-over yöntemlerde de üzeceğini sanmıyorum.

Nacizane fikrimdir,kahve ile kal...

@Berke Yılmaz Günaydın,

Bende nacizane görüşümü belirtmek istedim,yeni değirmen alırken gerek forumdaki yorumlara gerekse farklı kaynaklardan araştırmalara çok kafa yordum.Eğer yalnızca pour-over demleme yöntemlerini tercih ediyorsan Molent G50 kaliteli bir seçenek olabilir elbette konu 1Zpressonunda JX modelini tercih edebilirsin.Fakat zamanla espressoya da kayabilirim hemde pour-overdan da vazgeçemem diyorsan özellikle espresso konusunda ince ayarlar yapabilmek adına 1ZPresso JX PRO tercih edebilirsin benim gibi,ki pour-over yöntemlerde de üzeceğini sanmıyorum.

Nacizane fikrimdir,kahve ile kal...
Uzun açıklamanız için teşekkürler, dün daha az toz oranı olup olmadığını merak ederek araştırma yaptım bu öğütücülerle ilgili, bunun üstüne bir de kendi öğütücümle elek testi, demleme vs. yaptım, sonuçların bu öğütücülerle aynı olduğunu gördükten sonra almamaya karar verdim. Bir de öğütücü almayı düşünürken taşınabilir olmasıydı aslında hedefim (tatil vs. için), neyse eski mignonunmu taşımaya devam ederim bi süre daha.

Herkese selamlar, ben forumda ve kahve sevdasında çok yeniyim günlerdir forumdaki konuları okuyorum açıkçası kafam da bir hayli karıştı espresso için değirmen arıyorum arada sırada da filtre kahve içiyorum jx pro ideal olanı mıdır? İndirimden önce başka markaların ürünlerine baktım lakin karar veremedim, okudukça daha da kafam karıştı comandanteye çıkıyor gibi bütün yollar aslında. Yine de ben dediğim gibi hem espresso hemde filtre kahve için uygun olanı almak isterim öneriniz nedir.

@yuksel05 Selamlar,

Commandanteye çıkabilecek bir bütçeye sahip değilseniz indirimi kaçırmadan 1ZPresso JX PRO alıp temiz bir şekilde yolunuza devam edin derim :=)

@NoDRaC hocam başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürler. Ben de 1 adet jx pro aldım.

@yuksel05 espresso ve filtre için düşünüyorsanız jx pro araştırmalarıma göre ideal gözüküyor. Klik başına 12.5 mikron gibi ince ayar imkanına sahip. İndirim varken ben değerlendirin derim.

Merhaba Arkadaşlar
Kod forum üzerinden de paylaşılacaktı ama kod göremedim. İndirim tutarı % kaç oluyor?

sağlıcakla

Bildirimlere düşmüş olması gerekiyor indirim bilgilerinin, kontrol edin isterseniz.

Merhaba,

@nuclearmoonrise arkadaşın incelikli anlatımından sonra olayı çözdüm. Sorun tüm bildirimlere bakmammış olmam. Teşekkür ederim.
Elimde Rhinowares seramik öğütücülü el değirmeni var. Bu değirmenden geçmeyi düşünebilirim. Bu değirmenle sadece Aeropress için öğütme yapıyorum. Arada pour-over için aldığım CoffeeGator marka demleyici var, kullanıyorum. Ama çoğunlukla Aeropress ve Türk kahvesi içiyorum (çekilmiş alıyorum). Her ikisi için hangi değirmen uygun olur (Tk ve Aeropress) ve geçmeye değer mi ? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sağlıcakla

Seramik öğütücüden her türlü geçmeye değer. Fark fincana ciddi yansıyacaktır. Ben seramik öğütücüden Timemore'a geçince bile çağ atlamıştım. JX ya da JX Pro uygun gibi gözüküyor(burr çapı ve TK tüketiminize istinaden söylüyorum), kullanan arkadaşlar daha iyi tavsiye verecektir.

Yukarda birisi yazmıştı cmd yi bekleyemeyeceğim için alıyorum diye. Acaba cmd ile kıyaslandığında başa baş bir durumda mı? Hangi modelini kıyaslarsınız ya da? Yoksa durumu olanlara cmd mi önerirsiniz? Yoksa pro modeli alıp rahat eder miyiz? Teşekkürler

Bu arada K-Pro'nun taşıma çantası ve aksesuarları çok hoş. Ayrıca onu edinebilmemizin bir yolu yok mu acaba?

Geri