• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Pazartesi öğlen dems coffee üzerinden 2890 liraya 1zpresso K-Pro siparişi vermek üzereydim. Sonra sipariş etmiş olduğum yemek gelince yemeği yedim. Sonra tekrar bilgisayarın başına geçtiğimde sayfayı yeniledim ve sepetimdeki ürünün 3890 liraya çıkmış olduğunu gördüm. 18.5'a dayanan dolar kuru sebebiyle firmaya elbette kızmadım ancak fiyat çok yükselince almaya elim gitmedi.

O günden bu güne dolar kuru %33 düştü. Ben de doğal olarak 209 dolar etiketli K-Pro'nun fiyatının 2600 lira civarına düşeceğini tahmin ediyor ve bekliyordum. Bugün siteyi açtım ve dolar/tl %33 düşmesine rağmen 18.50 dolar kuruna göre ayarlanan fiyattan sadece %13 indirim yapılmış ve fiyat 3390 lira olmuş.

Dems coffee forumda mı veya bu mesajı görüyor mu bilmiyorum ancak bu mesaj ofansif bir mesaj değil sitem mesajıdır. 1zpresso değirmen almayı düşünüyorken bu sebeple muhtemelen timemore veya comandante alacağım. Dems coffee'nin bu tavrını da bir kenara not aldım, buraya da yazmak istedim.

Demscoffee, 1ZPresso öğütücüleri Türkiye'ye getirdiği (Ocak veya Şubat ayı) zamandan bu yana yanlış hatırlamıyorsam en az 3 defa cazip denilebilecek indirimler yapmıştı. Ki forumda birçok arkadaşla birlikte ben de bu kampanyalarla 1ZPresso sahibi oldum. Fiyat politikası olarak çok katı olmadıklarını düşünmekle birlikte, dövizin düşüşü henüz yeni olduğu için, acaba bir süre bekleyip döviz fiyatının stabil olmasını mı bekliyorlar diye de düşündüm. Tabii ki en sağlıklı cevabı yine kendileri verecektir. Nacizane tavsiyem, siz yine de acele etmeyin isterseniz, en azından bu hafta bekleyip tekrar değerlendirin. Çünkü sadece kahve ekipmanları değil birçok sektörde fiyatlarla ilgili karmaşa var.
Hatta bu akşam şöyle bir şey yaşadım. X marketten sms geldi; "Değerli müşterimiz, 1-31 Aralık tarihlerinde geçerli Yeni Yıl kataloğumuzda 24.99 TL fiyat ile yer alan "Banvit Piliç .." fiyatı, 29.75 TL olarak güncellenmiştir." İstemsiz bir şekilde "Hani herşeyin fiyatı düşücekti, varolan fiyat yükselmiş" deyip güldüm kendi kendime.
Benzer bir başka konu; bir süredir eve robot süpürge almak için araştırma yapıyordum. 6500 TL ile piyasaya giren ürün, 7400-7000-8000-8500-9500 oldu çok kısa süre içerisinde. 2 gündür fiyatına bakıyorum hala 9500 civarı bir fiyatı var ve düşmemiş.
Velhasıl, yangın henüz tam olarak sönmedi sanırım, genel olarak biraz beklemek lazım.
.

Son düzenleme:
Dems Coffee ile ilgili olumsuz bir izlenim edinmis olabilirsiniz tabi, ancak ben bu forumda varligindan haberdar oldugum bir kampanya ile 19 Kasim 2021'de 1Zpresso JMax degirmenimi yuzde 15 indirim ile 1860 TL ye aldim. Bu esnada degirmenin normal fiyati 2290 TL idi, daha sonra doviz kurunda tarihte gorulmemis artis neticesinde kademeli olarak 2990 ve 3890 TL gibi fiyatlara cikti.
Dusen kurla birlikte ilerleyen gunlerde daha uygun bir fiyatlama yapilabilir, bir de kampanya yakalarsaniz iyi bir fiyata edinebilirsiniz.

Halihazırda hava pompası olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar.

Atölye için üflemek etik olmayacak gibi duruyor bu yüzden 70₺ bandında önerilerinizi isteyebilir miyim?

Pazartesi öğlen dems coffee üzerinden 2890 liraya 1zpresso K-Pro siparişi vermek üzereydim. Sonra sipariş etmiş olduğum yemek gelince yemeği yedim. Sonra tekrar bilgisayarın başına geçtiğimde sayfayı yeniledim ve sepetimdeki ürünün 3890 liraya çıkmış olduğunu gördüm. 18.5'a dayanan dolar kuru sebebiyle firmaya elbette kızmadım ancak fiyat çok yükselince almaya elim gitmedi.

O günden bu güne dolar kuru %33 düştü. Ben de doğal olarak 209 dolar etiketli K-Pro'nun fiyatının 2600 lira civarına düşeceğini tahmin ediyor ve bekliyordum. Bugün siteyi açtım ve dolar/tl %33 düşmesine rağmen 18.50 dolar kuruna göre ayarlanan fiyattan sadece %13 indirim yapılmış ve fiyat 3390 lira olmuş.

Dems coffee forumda mı veya bu mesajı görüyor mu bilmiyorum ancak bu mesaj ofansif bir mesaj değil sitem mesajıdır. 1zpresso değirmen almayı düşünüyorken bu sebeple muhtemelen timemore veya comandante alacağım. Dems coffee'nin bu tavrını da bir kenara not aldım, buraya da yazmak istedim.
Haklısınız. Ben de aynı şekilde sizin gibi takipteyim. Kurdaki sert hareketlerde en azından stoktaki ürünler için biraz daha itidalli hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu an herkes elindeki ürün 7.9 kur maliyetli olsa bile anlık kura bakıp bir de üstüne %15-20 marj koyup fiyat veriyor. Bu da maalesef farkındalığı yüksek müsterileri firmalardan soğutuyor.

merhaba,

bu ürünün türkiye fiyatları bazı modellerde yüksek seviyelerde görünüyor. amerika fiyatları çok daha uygun.

q2 modeli bütçeme uygun kağıt filtreli makinada kahve yapmak için ideal midir ? belki ilerde mokapot da yapabilirim.

molent g50 ile karşılaştırabilir misiniz. fiyatları buna yakın.

merhaba,

bu ürünün türkiye fiyatları bazı modellerde yüksek seviyelerde görünüyor. amerika fiyatları çok daha uygun.

q2 modeli bütçeme uygun kağıt filtreli makinada kahve yapmak için ideal midir ? belki ilerde mokapot da yapabilirim.

molent g50 ile karşılaştırabilir misiniz. fiyatları buna yakın.
Aslında Dems Coffee nin fiyatlandırması iyi yurtfışından %20 direk vergi ve kargo pahalıya geliyor. Q2 yi filtre kahve kahve için önerme konusunda ise gramajından dolayı çok tavsiye etmem. Çünkü Q2 15-20gr kapasiteli molentin kapasitesi çok daha yüksek. Hız ve burr yapıları benzer. Q2 daha çok seyahat ve tek kişilik demlemeler için. Molent G50 rahatlıkla 2 3 demleme yapabilir. Benim kişisel görüşüm ise gelburadan Timemore C2 Plus olurdu filtre kahve makinesi için.

Merhaba. Timemore istemiyor olmamin sebebi sadece cin mali olmasi. Esim tayvanli oldugu icin eve cin mali urun sokmuyor. 1zpresso tayvanli firma biraz da tayvan urunlerinin kaliteli ve pahali oldugunu biliyorum. Japonyanin 1 tik alti gibi dusunubilir.

Aslinda kapasite konusunda problem yok. Ben aksamlari 400-500 ml filtre kahve iciyorun melitta filtre kahve makinam var. 125ml icin 6 gr bana yeterli yani 24-30 gr tuketim oluyor. Olmasi 2 kere cekerim.

Q2 tutarli bir ogutme ve yaptigim kahve icin uygun araliklari saglar mi ? Birde ayar kolayligi ve anlasilirligi onemli.

Q2 için genelde 2 tur çevirip sanırım 30 click e denk geliyor. Fakat buradaki arkadaş her click 1 olarak baz almış olmalı. Siz olsaydınız hangi click değerini baz alarak V60 demlerdiniz?

Videoda hangi click hangi öğütümü vermiş fotoğraflar koymuş süreyi oradan başlattım. V60 için ben 21-25 aralığı gidip geliyorum.

Ben mikroskop aldım üstad. Kahve partiküllerini inceleyip klik ayarlıyorum. 1zpressonun Kliğini ayarlamaktan daha kolay.
Aslında çok basit de herkes farklı bir şekilde öğütüm derecesi verdiği için kafalar karışıyor. Q2de ben klik saymak yerine tur sayısına ve numaralara bakıyorum. V60 için 1 tam tur ve 5 numara ilerliyorum bu da 1.5 tura denk geliyor. Her numara arası yanlış hatırlamıyorsam 3 klik vardı, bence o klikleri de sayarak tam bir klik değeri aramak gereksiz pour over için.

Aslında çok basit de herkes farklı bir şekilde öğütüm derecesi verdiği için kafalar karışıyor. Q2de ben klik saymak yerine tur sayısına ve numaralara bakıyorum. V60 için 1 tam tur ve 5 numara ilerliyorum bu da 1.5 tura denk geliyor. Her numara arası yanlış hatırlamıyorsam 3 klik vardı, bence o klikleri de sayarak tam bir klik değeri aramak gereksiz pour over için.
Ben de 2 tur çevirip, ardından 3-4 sayı kadar ilerliyorum rakam olarak aralıktaki click olarak değil dolasıyla 1 tur 10 click olarak sayarsak 24-25 click civarında geziyorum. French presste 30 click yani 3 tur dönüp denemek istiyorum.

Yararlı bir karşılaştırma videosu olmuş. Daha önce C40'ın K-Pro'ya göre daha az toz çıkardığı söyleniyordu ancak bu videoda da tam tersi söylenmiş. J-Max için de daha fazla toz çıkardığı (1zpresso'nun da söylediği gibi) ama diğer iki değirmene göre daha parlak asiditeye sahip olduğu belirtiliyor. Yanlış anlaşılmasın, incelemecilerin de söylediği gibi bu tarz incelemeler zaten tam olarak bilimsel değil, kendilerine göre benzer öğütüm değerleri seçmeye çalışıyorlar, sonuçlar farklılık gösteriyor bu sebeple.

Q2 için genelde 2 tur çevirip sanırım 30 click e denk geliyor. Fakat buradaki arkadaş her click 1 olarak baz almış olmalı. Siz olsaydınız hangi click değerini baz alarak V60 demlerdiniz?

Videoda hangi click hangi öğütümü vermiş fotoğraflar koymuş süreyi oradan başlattım. V60 için ben 21-25 aralığı gidip geliyorum.

2 tur çevirmek 20 klik diye biliyorum ben ama 😅 yani şu ana kadar hep öyle demleme yaptım 2 tam tur çevirdikten sonra 2 numara ilerletiyorum 😅🙄 22de falan yapıyorum ama bazen 20-18 denediğim de oldu

Sevgili 1Zpresso uzmanları ufak bir soru K-plus modeli Kinu muadili mi? Dems coffee'nin sitesindeki fiyata göre arasında M47'yle sadece 100 lira var.

Geri