• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Pazartesi öğlen dems coffee üzerinden 2890 liraya 1zpresso K-Pro siparişi vermek üzereydim. Sonra sipariş etmiş olduğum yemek gelince yemeği yedim. Sonra tekrar bilgisayarın başına geçtiğimde sayfayı yeniledim ve sepetimdeki ürünün 3890 liraya çıkmış olduğunu gördüm. 18.5'a dayanan dolar kuru sebebiyle firmaya elbette kızmadım ancak fiyat çok yükselince almaya elim gitmedi.

O günden bu güne dolar kuru %33 düştü. Ben de doğal olarak 209 dolar etiketli K-Pro'nun fiyatının 2600 lira civarına düşeceğini tahmin ediyor ve bekliyordum. Bugün siteyi açtım ve dolar/tl %33 düşmesine rağmen 18.50 dolar kuruna göre ayarlanan fiyattan sadece %13 indirim yapılmış ve fiyat 3390 lira olmuş.

Dems coffee forumda mı veya bu mesajı görüyor mu bilmiyorum ancak bu mesaj ofansif bir mesaj değil sitem mesajıdır. 1zpresso değirmen almayı düşünüyorken bu sebeple muhtemelen timemore veya comandante alacağım. Dems coffee'nin bu tavrını da bir kenara not aldım, buraya da yazmak istedim.
Çook haklısınız.Ben de J-Max alacaktım , CMDT+Red Clix aldım.

Merhaba K-pro değirmen aldım.
Sıfır ayar noktasını yapmak istediğimde üsteki ayar mekanizmasını saat yönünün tersine çevirip sıkmama rağmen 8 den öteye geçemiyorum sıfıra gelmiyor hiçbir şekilde değirmen ilgili bir sıkıntı olabilir mi ?
iPhone’umdan gönderildi

Sıfır ayarı yaptınız mı? Kalibrasyon??

Sıfır ayar noktasını yapmak istediğimde üsteki ayar mekanizmasını saat yönünün tersine çevirip sıkmama rağmen 8 den öteye geçemiyorum sıfıra gelmiyor hiçbir şekilde değirmen ilgili bir sıkıntı olabilir mi ?
iPhone’umdan gönderildi
Sıfır ayarı yaptınız mı? Kalibrasyon??

iPhone’umdan gönderildi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220115-101401.png
    Screenshot_20220115-101401.png
    247.2 KB · Görüntüleme: 96
Evet zaten kalibrasyon yaparken sıfırın solunda 8 de kalıyor ayar vidası da daha fazla sıkılmıyor

Sozen degirmenden bir gecis yapmak istiyorum alip unutmalik bir degirmene, seyahatlerimde, evde guvenebilecegim, mokapot, filtre, espresso ve french en guzel lezzetlerde yapacagim bir alet ariyorum. Bikac gundur arastiriyorum JMAX ve C40 arasinda galiba bir secim yapmam gerekiyor. Fakat aklima takilan sorular var, jmax simdi espresso ozellikli bir alet galiba, diger kalin ogutumlu kahveler icin iyi bir secim olmaz mi diye dusunuyorum. Ikincisi, c40 da ince ayar yapmak icin extra redclix almak gerekiyor o zaman da fiyat ucuyor. Karar veremedim :( Baska model de tavsiyeniz varsa cok sevinirim.

Sozen degirmenden bir gecis yapmak istiyorum alip unutmalik bir degirmene, seyahatlerimde, evde guvenebilecegim, mokapot, filtre, espresso ve french en guzel lezzetlerde yapacagim bir alet ariyorum. Bikac gundur arastiriyorum JMAX ve C40 arasinda galiba bir secim yapmam gerekiyor. Fakat aklima takilan sorular var, jmax simdi espresso ozellikli bir alet galiba, diger kalin ogutumlu kahveler icin iyi bir secim olmaz mi diye dusunuyorum. Ikincisi, c40 da ince ayar yapmak icin extra redclix almak gerekiyor o zaman da fiyat ucuyor. Karar veremedim :( Baska model de tavsiyeniz varsa cok sevinirim.
Merhaba,
Öncelikle aynı ikilemi ben de yaşadım ve bir hafta kadar ilgili youtube videolarını seyrettim.Sonuç C40 Red Sonja +Red Clix oldu.
Tabii bunda zaten bir JX-PRO ‘ya sahip olmam da etkili oldu.
Her iki ürün de oldukça kaliteli ve mekanik performansları birbirinden çok da uzak değil.
Ancak yorumlardan izlediğim kadarı ile fincanda C40 kesinlikle önde.
Umarım alımınıza faydalı olur.

Forumda çokça yazılmıştır:
* Espresso ve TK için elektrikli
* El değirmeni olacaksa -c40+Red clix kullanıp elden çıkaran biri olarak şahsi görüşüm- K Plus (kendi değirmenim) veya K Pro
* J Max espresso için daha ince aralık sunuyor, elbette tüm aralıklarda öğütüm yapabiliyor (ilgili başlıkta J max yorumlarını okuyunuz)

Ben olsan K plus veya K Pro alır tüm demlemelerimde rahatlıkla kullanır -ki aldım kullanıyorum- uygun bir vakitte de df64 gibi bir değirmeni takip eder elektrikliye terfi ederdim -ki takipteyim :D -

Karara varabilmeniz için forumda ilgili tüm başlıkları okuyup kendi kararınızı vermelisiniz.

max simdi espresso ozellikli bir alet galiba, diger kalin ogutumlu kahveler icin iyi bir secim olmaz mi diye dusunuyorum. Ikincisi, c40 da ince ayar yapmak icin extra redclix almak gerekiyor o zaman da fiyat ucuyor
Tüketiminizin çoğu espresso değilse j-max mantıklı bir seçim değil. Bu durumda seçeneklerde ya K-Pro veya Plus olmalı ya da C40. J-Max filtre öğütümlerde daha fazla toz çıkarıyor bunu da eklemek gerek.

Önceki sayfada bu değirmenlerin karşılaştırıldığı bir video atmıştım. Onu incelerseniz karar vermenizde yardımcı olabilir.

Forumda çokça yazılmıştır:
* Espresso ve TK için elektrikli
* El değirmeni olacaksa -c40+Red clix kullanıp elden çıkaran biri olarak şahsi görüşüm- K Plus (kendi değirmenim) veya K Pro
* J Max espresso için daha ince aralık sunuyor, elbette tüm aralıklarda öğütüm yapabiliyor (ilgili başlıkta J max yorumlarını okuyunuz)

Ben olsan K plus veya K Pro alır tüm demlemelerimde rahatlıkla kullanır -ki aldım kullanıyorum- uygun bir vakitte de df64 gibi bir değirmeni takip eder elektrikliye terfi ederdim -ki takipteyim :D -

Karara varabilmeniz için forumda ilgili tüm başlıkları okuyup kendi kararınızı vermelisiniz.

Bence de olay budur. Hatta şöyle söyleyeyim. Espresso ağırlıklı tüketim olacaksa elektrikli değirmen şart.
Filtre ise k pro veya cmd.

Bende jx var. ben filtre kahve ictigim icin jx pro ve ya k serisine bakmadim hem fiyati yuksek cunku.

1zpressodan memnunum malzeme kalitesi cok iyi plastik aksam yok gibi birsey. Cok hizli. Ayrica ayar mekanizmasi da cok rahat, kafa karistirmiyor rahat ayarlaniyor. Ne yaptigini goruyorsun.

Espresso icin yabanci yerlerde k plus veys k pro oneriliyor.

Commandante performansina gore pahali urun. Bende iki marka arasinda kalmistim 1zpresso mu commandante mi diye. Suan icin cok memnunum 1zpressodan.

Hem espresso ve pour over tipi seyler olacaksa k serisi alin. Ama espresso yogunluklu kullanimsa elektrijli bakabilirsiniz. Turk kahvesi ve espresso olmayacaksa bence jx guzel fiyati da uygun yoksa commandante ve red klike servet veriyorsunuz.

Son düzenleme:
Patrik Rolf k plus için yarışmaya götürürüm diyor bkz: Şurada

Meraklısına kplus ve kpro aynı iç aksam ve burr. Aksesuar ve kahve haznesi farklı o kadar.

Merhabalar Demscoffe'nin Kasım ayı indirimlerinden faydalanarak 1zpresso K-PRO aldım. 5 ya da 6 kez sök tak işlemi yaptım ve sıfırlamasını gerçekleştirdim(tam olarak hakim olmadan) son yaptığımda ise bıçaklar kilitlendi açmak için epey uğraştım elimle beceremeyince pense yardımı ile üst somunu gevşetip tekrar yaptım. Fotoğrafta gözüktüğü gibi bölge biraz pense ile açmam nedeniyle zedelendi. Ancak önceden kolu takmadan mili cevirebilirken şuanda çeviremiyorum acaba aks kayması olmuş olabilir mi? V60 için 68-73 aralığını kullanırken 73te çektiğim kahvenin ortalama demleme süresi 3/3.5 dakikalara uzadı bununla bir alakası olabilir mi emin olamıyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-01-25 at 13.16.08.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-25 at 13.16.08.jpeg
    77.8 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Merhabalar Demscoffe'nin Kasım ayı indirimlerinden faydalanarak 1zpresso K-PRO aldım. 5 ya da 6 kez sök tak işlemi yaptım ve sıfırlamasını gerçekleştirdim(tam olarak hakim olmadan) son yaptığımda ise bıçaklar kilitlendi açmak için epey uğraştım elimle beceremeyince pense yardımı ile üst somunu gevşetip tekrar yaptım. Fotoğrafta gözüktüğü gibi bölge biraz pense ile açmam nedeniyle zedelendi. Ancak önceden kolu takmadan mili cevirebilirken şuanda çeviremiyorum acaba aks kayması olmuş olabilir mi? V60 için 68-73 aralığını kullanırken 73te çektiğim kahvenin ortalama demleme süresi 3/3.5 dakikalara uzadı bununla bir alakası olabilir mi emin olamıyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? teşekkürler.
Keşke pense ile ugrasmadan servise gönderseydiniz ya da bir bezle beraber penseyi kullansaydınız.

Geri