• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Ekseriyetim v60 olucak. Bende bu iki değirmen için şöyle bir izlenim oluştu . K-ultra kullanımı daha rahat - konforlu, cmd biraz daha meşakkatli ama malzeme kalitesi daha iyi. Reçete kısmında cmd daha yaygın diyebiliriz. Tat olaraksa sanıyorum insanların damak zevkinden kaynaklı her iki değirmen için de farklı yorumlar mevcut. Yani k-ultrayı önde tutanlar da var cmdyi önde tutanlar da.
CMD+red clix= espresso için eziyet. Espresso için el değirmeni pek mantıklı değildir ve CMD+red clix bu mantıksızlığı ileri bir seviyeye taşır. Tıpkı sizin gibi marka ve reklam kampanyasına kanıp CMD ve red clix almıştım fakat çok kısa bir süre sonra kmax ile takas ettim. Zerre pişman değilim. Üzerine de espresso için jmax aldım. 1zpresso bana göre şu an her kahve demleme yönteminde CMD'den öndedir (reçete durumu hariç). K ultra ise bu hususta el değirmenin zirvesi gibidir. Toz falan hikâye. İki değirmeni karşılaştırma durumunuz olsaydı farkı görebilirdiniz (ben karşılaştırmasını gördüm).

Değirmeni yeni aldım belki yorumum da yanlış olabilir ama X Pro bile Türk Kahvesini vs. çok ince öğütüyorken ya da hassas öğütebiliyorken K ultra çok çok daha iyidir ve mıknatıslı hazne ve üstten ayarlama çok pratik.

Cam kavanozu kırılabiliyor (ben kırdım), kırılmayanı ise çok fazla statik yapıyor. Değirmen gürültülü çalışıyor.
Bu başlık yeri değil belki ama yine de fikir almak istedim. CMD'yi 1 sene boyunca hep şeffaf polimer hazne ile kullandım ve biraz statik olsa da genel anlamda memnundum. Kavanozun arkasına bi tane şaplak atınca hemen hemen sorun kalmıyordu. Ne zamanki görsel açıdan değişiklik olsun diye kahverengi cam hazneye geçtiysem dünyam başıma yıkıldı. Kavanoz içinde kalan partiküller bir tarafa ana gövdede kavanozun oturduğu yivlerin arasında da inanılmaz miktarda kahve partikülleri kalmaya başladı. Hatta o kadar dikkat etmeme rağmen değirmeni kullanacağım zaman önce bir önceki günden kalan kahveleri temizlemem gerekiyor. Sanki biri Gollum gibi gece değirmenin içine kahve ufalıyor gibi :D. Sizin deneyiminizle tam tersi bir deneyim yaşadığım için merak ettim açıkcası, bende mi bir sorun var acaba? Genel manada cam kavanozdan daha mı memnun kullanıcılar ?

Siyah olanı daha ucuz baktım şimdi. 1zpresso gerçekten sağlam fiyat baskısı oluşturmuş eski mesajlarda öngördüğüm gibi... Önceden Cmd çok hızlı zamlanırdı. Şimdi en pahalı cmd modeli sadece 1000 lira daha pahalı. Hala kendini daha yüksek bir yerde konumlandırıyor.
Cmd'yi söküp takması pratik, dıştan sağlam görüntü veren (ama parkeye düşürüp bıçağı kıran da var, darbe almadan boyası atan da), filtrede öğütüm süresi makul, klik sayılarına göre reçeteler verilip tutturulan, tozsuz öğütüm yapan bir değirmen. Fincanlarda yüksek asidite ile öne çıkıyor.
Küçük ellerde kayıyor, ince öğütümlerde zorluyor, klik sayısı unutuluyor ve her seferinde sayması biraz can sıkıyor. Red clixle bile espressoda standart olamıyor, bir sonraki öğütümde farklı süreler verebiliyor. Topuz mekanizması da birçok arkadaşta sorun çıkardı. (Bende olmamıştı sorun.) Cam kavanozu kırılabiliyor (ben kırdım), kırılmayanı ise çok fazla statik yapıyor. Değirmen gürültülü çalışıyor.

K ultra, hem filtrede hem espressoda çalışıyor. Öğütüm süreleri cmd ile kıyaslanamayacak kadar kısa. Zaten dişleri daha büyük. Sessiz çalışıyor. Ele oturuyor ve kaymıyor. Gövde ergonomisi çok iyi, tutulan yeri olması gerektiği kalınlıkta. Asidite ile tatlılığı güzel dengeliyor. Hangi klikte olduğunuz görünüyor. Paket içeriği tam ve taşıma çantası ile birlikte geliyor, herhangi bir aksesuara ihtiyaç duymuyorsunuz. Tozsuz öğütüyor.
Kasasında alüminyum malzeme kullanılmış ve kötü düşerse ezilebilir. Söküp takması acemi insana ilk başta zor gelebilir. Mühendislik harikası bir ürün, ama biraz komplike... Tariflerde verilen klikler eğer diğer ürün de K-ultra değilse tutmaz. 1zpresso'nun birçok modeli var.
Ben aldığımda p/f oranı iyiydi, şu an tam değerinde gibi. Gerçi yıl sonu kampanyası yapabilirler. Distribütörlerin kampanyaları genelde aynı zamana denk geldiğini çoğu zaman gördüm.

Kısaca artılar eksiler bunlar... İlla birini al demez kimse kolay kolay, sadece tecrübelerini paylaşabilir. İkisi de güzel değirmendir. Şimdiden hayırlı olsun. :)
1zpressonun distribütörü DEMS mi? yani eğer öyleyse pek bi kampanya göremedim son zamanlarda

1zpressonun distribütörü DEMS mi? yani eğer öyleyse pek bi kampanya göremedim son zamanlarda
Rica edince düzenliyorlar. Bence eli kulağında olabilir. :)
Bu ve diğer forum yöneticileri bir dürterse Noel Baba gelebilir.
Bu başlık yeri değil belki ama yine de fikir almak istedim. CMD'yi 1 sene boyunca hep şeffaf polimer hazne ile kullandım ve biraz statik olsa da genel anlamda memnundum. Kavanozun arkasına bi tane şaplak atınca hemen hemen sorun kalmıyordu. Ne zamanki görsel açıdan değişiklik olsun diye kahverengi cam hazneye geçtiysem dünyam başıma yıkıldı. Kavanoz içinde kalan partiküller bir tarafa ana gövdede kavanozun oturduğu yivlerin arasında da inanılmaz miktarda kahve partikülleri kalmaya başladı. Hatta o kadar dikkat etmeme rağmen değirmeni kullanacağım zaman önce bir önceki günden kalan kahveleri temizlemem gerekiyor. Sanki biri Gollum gibi gece değirmenin içine kahve ufalıyor gibi :D. Sizin deneyiminizle tam tersi bir deneyim yaşadığım için merak ettim açıkcası, bende mi bir sorun var acaba? Genel manada cam kavanozdan daha mı memnun kullanıcılar ?

Ben cam haznede statiklenme olmaması için önden mikrofiber bezle siliyordum, polimeri ise çok fazla statik yaptığı yorumlarından dolayı hiç almadım. Kırılan cam hazneyi orijinalinden edinip, cmd'yi sattım. :)

Ekseriyetim v60 olucak. Bende bu iki değirmen için şöyle bir izlenim oluştu . K-ultra kullanımı daha rahat - konforlu, cmd biraz daha meşakkatli ama malzeme kalitesi daha iyi. Reçete kısmında cmd daha yaygın diyebiliriz. Tat olaraksa sanıyorum insanların damak zevkinden kaynaklı her iki değirmen için de farklı yorumlar mevcut. Yani k-ultrayı önde tutanlar da var cmdyi önde tutanlar da.
Ben her ikisini de çok keyifle kullandım. Nihayetinde üst seviye değirmenler, beğeninize hangisi hitap ediyorsa onu tercih edin pişman olmazsınız.

Espressoda Comandante de olsa 1zpresso da olsa şu da olsa bu da olsa eninde sonunda bir elektrikli yolu gözüküyor ondan ya değirmen boşa düşüyor ya da filtrede manuel, espressoda elektrik devam ediliyor, ondan farketmez ne alacağınız, ikisi de güzel değirmen, ben saldım artık kim ne istiyorsa onu alsın, 143 sayfa mesaj olmuş hâla daha Comandante 1zpresso karşılaştırması dönüyor, yine yeni yeniden, ben Comandanteyle filtrede memnunum, espressoya geçecek olsam gidip 1zpresso almam elektrikli güzel bir değirmen alırım.

Rica edince düzenliyorlar. Bence eli kulağında olabilir. :)
Bu ve diğer forum yöneticileri bir dürterse Noel Baba gelebilir.

Ben cam haznede statiklenme olmaması için önden mikrofiber bezle siliyordum, polimeri ise çok fazla statik yaptığı yorumlarından dolayı hiç almadım. Kırılan cam hazneyi orijinalinden edinip, cmd'yi sattım. :)
Öyleyse toplu bi talep oluşturalım.. Hem kahvelerde hem de kahve ekipmanlarında güzel bi kampanya yapılsın da güzel alışverişler yapalım biz de :)

Ben demiyorum Lance abimiz söylüyor :sneaky: Bu arada ciddi iyi değirmen ben şuan için başka bir alternatif düşünmüyorum kendim adına, Filtre çiçek gibi Espresso da yapıyorum hemi de Pesadoyla :ROFLMAO: Türk kahvesi de yaptım, yani ben tat olarak olsun, kullanım olarak olsun bir sorunla karşılaşmadım.

Geri