• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Şimdi bir bıcı bıcı yaptırdım K Plus ve X Pro’ya. Güzelce tüm parçalarını söktüm. Foşur foşur, ooooohhh 😁 missss. Lafın kısası; çok güzel değirmenler 🧿

Son düzenleme:
+ Red clix dersek peki.. tin coffe güzel bir kampanya yapmış ödeme kolaylığı ile birlikte
Pour over demişsiniz, Red Clix'e gerek kalmıyor, o espresso için lazım. Ayrıca Red clixle de K-ultra hassasiyetine inebildiğinden emin değilim. K-ultra'nın tat profilini daha çok sevmek bir yana, çok daha pratik. 2-3 saniyede ayarlayıp, kaç klikte olduğunu gözünle görebiliyorsun. Cmd ise dışı çelik, üstü boya ya da ince ahşap kaplama yapısıyla öne çıkıyor, tariflerde hala ortak dil... 1zpresso'nun tek falsosu tamamen çelik değil, alüminyum da kullanılmış.

Pour over demişsiniz, Red Clix'e gerek kalmıyor, o espresso için lazım. Ayrıca Red clixle de K-ultra hassasiyetine inebildiğinden emin değilim. K-ultra'nın tat profilini daha çok sevmek bir yana, çok daha pratik. 2-3 saniyede ayarlayıp, kaç klikte olduğunu gözünle görebiliyorsun. Cmd ise dışı çelik, üstü boya ya da ince ahşap kaplama yapısıyla öne çıkıyor, tariflerde hala ortak dil... 1zpresso'nun tek falsosu tamamen çelik değil, alüminyum da kullanılmış.
Toz sıkıntısı var falan yazanlar vardı k ultra için

Toz sıkıntısı var falan yazanlar vardı k ultra için
Çok ilginç, benim gözlemim; neredeyse hiç toz üretmediği yönünde...
Cmd de çok iyidir bu arada. "Sadece filtre tüketimi" için çok güzel değirmen... İkisi de pişman etmez, bütçenize ve zevkinize göre bir seçim yapmak size kalmış.

Çok ilginç, benim gözlemim; neredeyse hiç toz üretmediği yönünde...
Cmd de çok iyidir bu arada. "Sadece filtre tüketimi" için çok güzel değirmen... İkisi de pişman etmez, bütçenize ve zevkinize göre b

Peki Türk kahvesi için uygun çekim yapabiliyor muyuz red clix ile

Peki Türk kahvesi için uygun çekim yapabiliyor muyuz red clix ile
Red clix'le daha inceye inemezsiniz ki, sadece daha hassas olur değirmen...
Normal aksla da Türk kahvesi çeker comandante... Espresso yapmayacaksanız Red clixe gerek yok.

İlerleyen zamanlarda espresso yapmayı da düşünüyorum lakin henüz yeterli ekipmana sahip değilim
O zaman işler değişir. :)
Comandante çıplak haliyle filtre değirmeni... K ultra ise hibrit...

Siz öneriden daha ziyade ikna edilmek istiyorsunuz belli ki. Alın gitsin hocam CMD'yi, siz mutlu olduktan sonra gerisi küçük detaylar.
Aslında şöyle bugüne kadar k ultra almayı düşünüyordum ama cmdde yapılan taksit güzelliği benim için cezbedici oldu. Yoksa markanın fanı vs değilim. Aynı işi yapan aynı kalitedeki iki üründen fiyat olarak daha uygunu almak tabi kii çok daha mantıklı ki şöyle de bir durum var ki şu an cmd k ultradan 300 lira daha ucuz tabi k ultranın paket içeriği vs var onlar ayrı

Ekseriyetle Türk kahvesi ve espresso tüketicisi olacaksanız ve cmd alma arefesindeyseniz forumdaki geçmiş deneyimlere kısaca bir göz atmanızı öneririm. Çavuşu severim. Ancak şu yorumu hep yapıyorum, comandante ayda yılda bir binmek isteyeceğim klasik bir araba olsaydı, k-ultra hergün sürmek isteyeceğim son model bir toyota corolla olurdu.

Ekseriyetle Türk kahvesi ve espresso tüketicisi olacaksanız ve cmd alma arefesindeyseniz forumdaki geçmiş deneyimlere kısaca bir göz atmanızı öneririm. Çavuşu severim. Ancak şu yorumu hep yapıyorum, comandante ayda yılda bir binmek isteyeceğim klasik bir araba olsaydı, k-ultra hergün sürmek isteyeceğim son model bir toyota corolla olurdu.
Ekseriyetim v60 olucak. Bende bu iki değirmen için şöyle bir izlenim oluştu . K-ultra kullanımı daha rahat - konforlu, cmd biraz daha meşakkatli ama malzeme kalitesi daha iyi. Reçete kısmında cmd daha yaygın diyebiliriz. Tat olaraksa sanıyorum insanların damak zevkinden kaynaklı her iki değirmen için de farklı yorumlar mevcut. Yani k-ultrayı önde tutanlar da var cmdyi önde tutanlar da.

Aslında şöyle bugüne kadar k ultra almayı düşünüyordum ama cmdde yapılan taksit güzelliği benim için cezbedici oldu. Yoksa markanın fanı vs değilim. Aynı işi yapan aynı kalitedeki iki üründen fiyat olarak daha uygunu almak tabi kii çok daha mantıklı ki şöyle de bir durum var ki şu an cmd k ultradan 300 lira daha ucuz tabi k ultranın paket içeriği vs var onlar ayrı
Siyah olanı daha ucuz baktım şimdi. 1zpresso gerçekten sağlam fiyat baskısı oluşturmuş eski mesajlarda öngördüğüm gibi... Önceden Cmd çok hızlı zamlanırdı. Şimdi en pahalı cmd modeli sadece 1000 lira daha pahalı. Hala kendini daha yüksek bir yerde konumlandırıyor.
Cmd'yi söküp takması pratik, dıştan sağlam görüntü veren (ama parkeye düşürüp bıçağı kıran da var, darbe almadan boyası atan da), filtrede öğütüm süresi makul, klik sayılarına göre reçeteler verilip tutturulan, tozsuz öğütüm yapan bir değirmen. Fincanlarda yüksek asidite ile öne çıkıyor.
Küçük ellerde kayıyor, ince öğütümlerde zorluyor, klik sayısı unutuluyor ve her seferinde sayması biraz can sıkıyor. Red clixle bile espressoda standart olamıyor, bir sonraki öğütümde farklı süreler verebiliyor. Topuz mekanizması da birçok arkadaşta sorun çıkardı. (Bende olmamıştı sorun.) Cam kavanozu kırılabiliyor (ben kırdım), kırılmayanı ise çok fazla statik yapıyor. Değirmen gürültülü çalışıyor.

K ultra, hem filtrede hem espressoda çalışıyor. Öğütüm süreleri cmd ile kıyaslanamayacak kadar kısa. Zaten dişleri daha büyük. Sessiz çalışıyor. Ele oturuyor ve kaymıyor. Gövde ergonomisi çok iyi, tutulan yeri olması gerektiği kalınlıkta. Asidite ile tatlılığı güzel dengeliyor. Hangi klikte olduğunuz görünüyor. Paket içeriği tam ve taşıma çantası ile birlikte geliyor, herhangi bir aksesuara ihtiyaç duymuyorsunuz. Tozsuz öğütüyor.
Kasasında alüminyum malzeme kullanılmış ve kötü düşerse ezilebilir. Söküp takması acemi insana ilk başta zor gelebilir. Mühendislik harikası bir ürün, ama biraz komplike... Tariflerde verilen klikler eğer diğer ürün de K-ultra değilse tutmaz. 1zpresso'nun birçok modeli var.
Ben aldığımda p/f oranı iyiydi, şu an tam değerinde gibi. Gerçi yıl sonu kampanyası yapabilirler. Distribütörlerin kampanyaları genelde aynı zamana denk geldiğini çoğu zaman gördüm.

Kısaca artılar eksiler bunlar... İlla birini al demez kimse kolay kolay, sadece tecrübelerini paylaşabilir. İkisi de güzel değirmendir. Şimdiden hayırlı olsun. :)

Geri