• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yurt Dışı Alımı, Gümrükte Takılma Sorunu

Tam olarak kapanmış mı demek oluyor bu karar? Yoksa artık şahıs olarak sipariş verip gümrük işlemlerine ücret ödeyerek alınabiliyor anlamı mı yaşıyor?

Tam olarak kapanmış mı demek oluyor bu karar? Yoksa artık şahıs olarak sipariş verip gümrük işlemlerine ücret ödeyerek alınabiliyor anlamı mı yaşıyor?
Anladığım kadarıyla artık hem gümrük vergisi ödeyeceksiniz hem de gümrükten ne çekmek isterseniz isteyin gümrük müşaviri tutmak ve çekim sırasındaki bedelleri ödemek zorunda kalacaksınız.

Eğer böyleyse şahıs alımları bitti anlamına geliyor diyebiliriz.

Anladığım kadarıyla artık hem gümrük vergisi ödeyeceksiniz hem de gümrükten ne çekmek isterseniz isteyin gümrük müşaviri tutmak ve çekim sırasındaki bedelleri ödemek zorunda kalacaksınız.

Eğer böyleyse şahıs alımları bitti anlamına geliyor diyebiliriz.
Bir süre cevap için düşündüm. Yerliyi desteklemek mi fırsatçılara açık kapı mı? Yurt dışına gidip alırız diyecekken vize almanın da dert olması geldi aklıma. Vizesiz yerleri düşünürken uçak biletlerine gelecek zam aklıma geldi. Yukarıdaki gibi aracı uygulama derken onda da nasıl olsa problem gelip bizi bulur dedim. Bir çay alıp umutsuzluğa kapıldım ve teşekkür ederek ayrılıyorum..

Daha önce 1'e aldığınızı en az 2-3'e alacaksınız ama prosedürler, çıkan sürpriz masraflar lanet olsun dedirtecek o yüzden bir nevi bitti diyebiliriz..

Aliexpress, Temu ve Amazon (yurt dışından gelen Amazon ürünleri için) nasıl bir çözüm düşünecek, ya da düşünmeyip "bizden bu kadar Türkiye'ye ürün göndermiyoruz" mu diyecekler göreceğiz.

Böyle bir şey olamaz ya ne istiyorlar bizden ? Kahveye dair bir şeyler yapmaya çalışıyoruz kendi halimizde yeri geliyor yurt içi satış fiyatının neredeyse üçte birine yurtdışından alıyoruz neyse çok uzatmıyayım. Şimdi 6 Şubat tarihinden önce gümrükten geçse siparişimiz herhangi bir sorun olmuyor değil mi ? Ona göre son stoğumu yapayım.

Daha önce 1'e aldığınızı en az 2-3'e alacaksınız ama prosedürler, çıkan sürpriz masraflar lanet olsun dedirtecek o yüzden bir nevi bitti diyebiliriz..

Aliexpress, Temu ve Amazon (yurt dışından gelen Amazon ürünleri için) nasıl bir çözüm düşünecek, ya da düşünmeyip "bizden bu kadar Türkiye'ye ürün göndermiyoruz" mu diyecekler göreceğiz.
Hiç bir çözüm yapamıyorlar hocam, amazondan 10 gün önce ims sepet sipariş verdim gümrükten döndü.

3 hafta önce aldım daha yeni Kingrinder K6'yı. 99 euro'luk ürüne 10 euro glocalzone'a, 15 euro'yu da ürünü getirene verdim. Genellikle çok yorumu olan 5 yıldızlı satıcıları tercih ettim. İnstagram hesabı bile açmışlar. Her yolculukta 15 sipariş falan teslim ediyorlar minimum.

Her valizi de kontrol edemezler diye düşünüyorum. :sneaky: Aslında bu tarz gümrük yasakları olmasaydı ben %60 vergimi vermeye okeydim. İnsanları farklı çözümlere zorluyorlar. Getirdikleri yasaklar yüzünden kendi aldığı vergilerinden de oldular.
Katılıyorum, makul ve zahmetsiz bir vergi ödeme sürceci getirmeliydiler.
Oysa anlamadıkları şu, ben o ürünleri zamanında Ebay dan, sonra Aliababa dan, şimdlerde Temu dan almadığımda bunları dönüp Türkiye den almıyorum zaten. Türkite de bu ürünler ya yok ya da almaya değmeyecek kadar fahiş fiyatta.
Ayrıca açıklandığı gibi bu tip uygulamalar içeride üretimin artmasını da desteklemiyor, zaten içeride bunu satan da Çin den getirip satıyor.

Yasak sonrası başta elektronik olmak üzere zam yağmurunu görüyorsunuz, değil mi?
Hatta buna zam demek komik kaçar, sömürmek tabiri bile hafif kalır. Aleni soygun, gasp, ne derseniz deyin. Neyse ki kimi haber kanallarında az da olsa dile getirilmeye başlandı.

Kahve fiyatları güncellemeleri de sert, henüz bütün firmalar yeni rakamlara geçmedi ama gördüğüm kadarıyla ciddi bir artış var, muhtemelen yeni hasatlarla birlikte fahiş zamlar hepimizi bekliyor. Eski (eldeki) hasatlara da abartı fiyat yüklemeleri yapmak da fırsatçılıktan başka bir şey değil.
Can sıkıcı ve üzücü bir durum.

İç piyasa canlansın diye alınan bu karar aksine serbest piyasa ekonomisinin kontrolsüz tekelleşmesine yol açıyor.
Eskisi gibi gümrük kotasının 150 euro'lara çekilmesi daha kontrollü bir iç piyasa sağlayabilir. Yoksa gidişat çok fena.

Geri