• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yurt Dışı Kahve Firmaları Güncel Kampanya ve Kargo Seçenekleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Image.jpeg

Dün gelen kahveleri bekletmeden denemek istedim.
İlk kahvemiz Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75
Oran: 18gr/270ml
Su: 94° Uludağ Premium
Öğütme: Baratza Encore 20.kademe
Ekipman : Hario İmmersion switch dripper
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş ,3.00 da switch açılıp kahvenin süzülmesini bekleme.
Bitiş: 3:30

ProducerSmallholders
CountryEthiopia
RegionGedeo, Gedeb
Altitude2,000-2,100 masl
VarietalJARC '79
ProcessNatural
Lot size60kg
Trade14.20 USD/kg

AromaLychee, Strawberry (lychee meyvesi ve çilek)
Flavor(Lezzet)Apricot, Jasmine, Raspberry (Kayısı, Yasemin, Ahududu )
Aftertaste (ağızda kalan tat)
Nectarine, White grape, Long ( Nektarin, Beyaz üzüm)
Acidity(Asidite)Raspberry, Malic, Light-Mid (ahududu,malik asit)
Body(Gövde)Silky, Elegant, Light (İpeksi, Zarif, Hafif)
Balance(Denge)Synergetic

Öncelikle bu kadar detaylı bir kahve künyesi pek rastlanır türden değil tebrik etmek lazım :)Coffea Circulor sahibi İvica bey yaptığı işin hakkını veriyor .Kendi kahvesi için ideal suyun içinde hangi minerallerin ne kadar miktarda olmasının gerektiğini tek tek yazıcak kadar çok seviyor müşterisini :) kahveye gelicek olursak tek kelimeyle muazzam:) Paketi açar açmaz çilek kokusu etrafa yayılıyor öyle yoğun ki..demledikten sonra sıcakken ilk vuran tad kayısı ve çilek soğumaya başladıkça ahududu tadı tamamen ele geçiyor kahveyi bitişi çok naif ve tatlı ne desem az kalır bu kahveye ben çok beğendim daha ilk demlememde bu kadar net birebir aromaları aldığım bir kahve hatırlamıyorum.İnsan bardaktaki kahve bitince üzülür mü evet ben üzüldüm :) herkesin tatmasını öneririm hiç pişman olunmayacak bir kahve 👍

Yurtdışı kahveler, özellikle Coffea Circulor çok ilgimi çekiyor.
Fakat 1kg kahveye takribi 500tl vermek benim gözümde çok büyüyor.
Değip değmeyeceğine çok kararsızım.
Sanırım kahve konusundaki seviyemi 1 yıl daha yukarı çektikten sonra böyle bir kaliteli kahve deneyimi yapabilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 3475

Dün gelen kahveleri bekletmeden denemek istedim.
İlk kahvemiz Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75
Su: 94° Uludağ Premium
Öğütme: Baratza Encore 20.kademe
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş ,3.00 da switch açılıp kahvenin süzülmesini bekleme.

ProducerSmallholders
CountryEthiopia
RegionGedeo, Gedeb
Altitude2,000-2,100 masl
VarietalJARC '79
ProcessNatural
Lot size60kg
Trade14.20 USD/kg

AromaLychee, Strawberry (lychee meyvesi ve çilek)
Flavor(Lezzet)Apricot, Jasmine, Raspberry (Kayısı, Yasemin, Ahududu )
Aftertaste (ağızda kalan tat)Nectarine, White grape, Long ( Nektarin, Beyaz üzüm)
Acidity(Asidite)Raspberry, Malic, Light-Mid (ahududu,malik asit)
Body(Gövde)Silky, Elegant, Light (İpeksi, Zarif, Hafif)
Balance(Denge)Synergetic

Öncelikle bu kadar detaylı bir kahve künyesi pek rastlanır türden değil tebrik etmek lazım :)Coffea Circulor sahibi İvica bey yaptığı işin hakkını veriyor .Kendi kahvesi için ideal suyun içinde hangi minerallerin ne kadar miktarda olmasının gerektiğini tek tek yazıcak kadar çok seviyor müşterisini :) kahveye gelicek olursak tek kelimeyle muazzam:) Paketi açar açmaz çilek kokusu etrafa yayılıyor öyle yoğun ki..demledikten sonra sıcakken ilk vuran tad kayısı ve çilek soğumaya başladıkça ahududu tadı tamamen ele geçiyor kahveyi bitişi çok naif ve tatlı ne desem az kalır bu kahveye ben çok beğendim daha ilk demlememde bu kadar net birebir aromaları aldığım bir kahve hatırlamıyorum.İnsan bardaktaki kahve bitince üzülür mü evet ben üzüldüm :) herkesin tatmasını öneririm hiç pişman olunmayacak bir kahve 👍

Okurken canım çekti resmen 😋

Güncel bir deneyimimi paylaşmak istiyorum alım yapacaklar için referans olabilir. Zamanlamalar İstanbul için geçerlidir.

Morgon postnord ile 8-9 günde gümrüğe geldi
CC postnord takipsiz ancak yaklaşık aynı zamanlarda gümrüğe girdiğini hesaplıyorum
Barn Deutsche post 7 günde gümrüğe geldi
Hasbean Royal mail 8 günde gümrüğe geldi
La cabra postnord 2 günde gümrüğe geldi

Buradan anladığım la cabra postnord un daha hızlı gönderi versiyonunu kullanıyor.
Tamamen dönemsel bir şey Postnord'un paketi hızlı getirmesi.La Cabra abonelik kahveleri bir çok kez 15-20 günde ulaştı.İstanbul'dayım bu arada

Tamamen dönemsel bir şey Postnord'un paketi hızlı getirmesi.La Cabra abonelik kahveleri bir çok kez 15-20 günde ulaştı.İstanbul'dayım bu arada
Sanmıyorum öyle olduğunu zira cc ve la cabra aynı gün kargoya verildi. La cabra geldi CC muhtemelen haftaya gelecek. Postnord kullandığım La Cabra hariç hepsi 2 hafta civarında teslim oldu ilk kez bu kadar hızlı geldi belki birşeyler çok denk geldi bilmiyorum ama daha önce La Cabra hızında teslim olan postnord siparişim hiç olmadı benim.

Muhtemelen ABD'den çekirdek siparişine kimse girişmez ve hiçbir tecrübemin / bilgimin olmadığı bir roaster ama ben bugün gelen (spam) maildeki bilgiyi paylaşmış olayım yine de. Belki de gizli cevherdir, bilemem 😁

La Barba Coffee

İlk siparişte 35FORME koduyla %35 indirim var.

Sanmıyorum öyle olduğunu zira cc ve la cabra aynı gün kargoya verildi. La cabra geldi CC muhtemelen haftaya gelecek. Postnord kullandığım La Cabra hariç hepsi 2 hafta civarında teslim oldu ilk kez bu kadar hızlı geldi belki birşeyler çok denk geldi bilmiyorum ama daha önce La Cabra hızında teslim olan postnord siparişim hiç olmadı benim.
Benim ikisi de dun Ptt dağıtım merkezine, bugün de elime geldi, La Cabra 13, CC'ler 15 temmuz siparişi

Tesekkur ederim :) abonelik degil ancak sitelerinde 4lü bir 'bir arada' seçeneği var, ayrı ayrı almaktan biraz daha uyguna geliyor, sonrası takipli kargo ve ödeme öncesi indirim. 6 günde elime ulaştılar.
Ödeme öncesi indirim ne kadar oluyor ?

masitika.jpg

Bugünkü kahvemiz Ethiopia Masitika natural Sca Score 90.50

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia Masitika natural
Su: 96° Uludağ Premium(yoğun bir çekirdek çözmesi zor)
Öğütme: Baratza Encore 18.kademe

Producer800 Smallholders
CountryEthiopia
RegionYirgacheffe, Aricha
Altitude1,950-2,150 masl
VarietalHeirloom, Kurume
ProcessNatural
Lot size200kg
Trade11.50 USD/kg

AromaApricot, Passiflora edulis
FlavorHoneydew, Strawberry, Vanilla
AftertasteCola, Peach, Mid
AcidityOrange, Juicy, Light-Mid
BodyTea-like, Light
BalanceUniform

İlk olarak göze çarpan öğütürken gelen kayısı kokusu oldu demlemesi zor bir çekirdek .Su sıcaklığını 96-98 arası olması gerektiğini 1-2 demleme sonra hem deneyerek hemde @mimds denizhan abinin tavsiyeleri ile öğrenmiş oldum :) çözmesi zor çünkü yoğun bir çekirdek küçük hataları affetmiyor birde tadım notlarında yazan cola tadını bariz bir şekilde almak beni oldukça şaşırttı .Farklı bir deneyim :)

Geri