| Producer | Smallholders |
| Country | Ethiopia |
| Region | Gedeo, Gedeb |
| Altitude | 2,000-2,100 masl |
| Varietal | JARC '79 |
| Process | Natural |
| Lot size | 60kg |
| Trade | 14.20 USD/kg |
| Aroma | Lychee, Strawberry (lychee meyvesi ve çilek) |
| Flavor(Lezzet) | Apricot, Jasmine, Raspberry (Kayısı, Yasemin, Ahududu ) |
| Aftertaste (ağızda kalan tat) | Nectarine, White grape, Long ( Nektarin, Beyaz üzüm) |
| Acidity(Asidite) | Raspberry, Malic, Light-Mid (ahududu,malik asit) |
| Body(Gövde) | Silky, Elegant, Light (İpeksi, Zarif, Hafif) |
| Balance(Denge) | Synergetic |
Ekli dosyayı görüntüle 3475
Dün gelen kahveleri bekletmeden denemek istedim.
İlk kahvemiz Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75
Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75
Oran: 18gr/270ml
Su: 94° Uludağ Premium
Öğütme: Baratza Encore 20.kademe
Ekipman : Hario İmmersion switch dripper
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş ,3.00 da switch açılıp kahvenin süzülmesini bekleme.
Bitiş: 3:30
Producer Smallholders Country Ethiopia Region Gedeo, Gedeb Altitude 2,000-2,100 masl Varietal JARC '79 Process Natural Lot size 60kg Trade 14.20 USD/kg
Aroma Lychee, Strawberry (lychee meyvesi ve çilek) Flavor(Lezzet) Apricot, Jasmine, Raspberry (Kayısı, Yasemin, Ahududu ) Aftertaste (ağızda kalan tat) Nectarine, White grape, Long ( Nektarin, Beyaz üzüm) Acidity(Asidite) Raspberry, Malic, Light-Mid (ahududu,malik asit) Body(Gövde) Silky, Elegant, Light (İpeksi, Zarif, Hafif) Balance(Denge) Synergetic
Öncelikle bu kadar detaylı bir kahve künyesi pek rastlanır türden değil tebrik etmek lazımCoffea Circulor sahibi İvica bey yaptığı işin hakkını veriyor .Kendi kahvesi için ideal suyun içinde hangi minerallerin ne kadar miktarda olmasının gerektiğini tek tek yazıcak kadar çok seviyor müşterisini
kahveye gelicek olursak tek kelimeyle muazzam
Paketi açar açmaz çilek kokusu etrafa yayılıyor öyle yoğun ki..demledikten sonra sıcakken ilk vuran tad kayısı ve çilek soğumaya başladıkça ahududu tadı tamamen ele geçiyor kahveyi bitişi çok naif ve tatlı ne desem az kalır bu kahveye ben çok beğendim daha ilk demlememde bu kadar net birebir aromaları aldığım bir kahve hatırlamıyorum.İnsan bardaktaki kahve bitince üzülür mü evet ben üzüldüm
herkesin tatmasını öneririm hiç pişman olunmayacak bir kahve
![]()
Fiyatının fazlasını bile hakediyor diyebilirimYurtdışı kahveler, özellikle Coffea Circulor çok ilgimi çekiyor.
Fakat 1kg kahveye takribi 500tl vermek benim gözümde çok büyüyor.
Değip değmeyeceğine çok kararsızım.
Sanırım kahve konusundaki seviyemi 1 yıl daha yukarı çektikten sonra böyle bir kaliteli kahve deneyimi yapabilirim.
Tamamen dönemsel bir şey Postnord'un paketi hızlı getirmesi.La Cabra abonelik kahveleri bir çok kez 15-20 günde ulaştı.İstanbul'dayım bu aradaGüncel bir deneyimimi paylaşmak istiyorum alım yapacaklar için referans olabilir. Zamanlamalar İstanbul için geçerlidir.
Morgon postnord ile 8-9 günde gümrüğe geldi
CC postnord takipsiz ancak yaklaşık aynı zamanlarda gümrüğe girdiğini hesaplıyorum
Barn Deutsche post 7 günde gümrüğe geldi
Hasbean Royal mail 8 günde gümrüğe geldi
La cabra postnord 2 günde gümrüğe geldi
Buradan anladığım la cabra postnord un daha hızlı gönderi versiyonunu kullanıyor.
Sanmıyorum öyle olduğunu zira cc ve la cabra aynı gün kargoya verildi. La cabra geldi CC muhtemelen haftaya gelecek. Postnord kullandığım La Cabra hariç hepsi 2 hafta civarında teslim oldu ilk kez bu kadar hızlı geldi belki birşeyler çok denk geldi bilmiyorum ama daha önce La Cabra hızında teslim olan postnord siparişim hiç olmadı benim.Tamamen dönemsel bir şey Postnord'un paketi hızlı getirmesi.La Cabra abonelik kahveleri bir çok kez 15-20 günde ulaştı.İstanbul'dayım bu arada
Bu ayın mahsulü
CC 4'lü pakette Buena Vista mı varmışBu ayın mahsulü
Benim ikisi de dun Ptt dağıtım merkezine, bugün de elime geldi, La Cabra 13, CC'ler 15 temmuz siparişiSanmıyorum öyle olduğunu zira cc ve la cabra aynı gün kargoya verildi. La cabra geldi CC muhtemelen haftaya gelecek. Postnord kullandığım La Cabra hariç hepsi 2 hafta civarında teslim oldu ilk kez bu kadar hızlı geldi belki birşeyler çok denk geldi bilmiyorum ama daha önce La Cabra hızında teslim olan postnord siparişim hiç olmadı benim.
Yes sirCC 4'lü pakette Buena Vista mı varmış![]()
Tabii ki, hepsini değerlendireceğim. Bu arada La Cabra, naturel Etiyopya ilk demleme yapıldı, gayet leziz ve hos bir kahve, ancak azıcık daha degase olmasi için bekleyeceğimafiyet olsun denizhan abi, sonuclari merakla beklemekteyim ve ozellikle kieni aa'yi kamwangi, sloinge ve coffea circ. kenyalari ile karsilastirabilirsen super olur
Üstadım afiyet olsunBu ayın mahsulü
Tesekkur ederimÜstadım afiyet olsunBu 4lü paket hangi tip abonelik acaba?
Ödeme öncesi indirim ne kadar oluyor ?Tesekkur ederimabonelik degil ancak sitelerinde 4lü bir 'bir arada' seçeneği var, ayrı ayrı almaktan biraz daha uyguna geliyor, sonrası takipli kargo ve ödeme öncesi indirim. 6 günde elime ulaştılar.
Kendiniz alıyormuş gibi yaparak görebilirsiniz, %15 kadar.Ödeme öncesi indirim ne kadar oluyor ?

| Producer | 800 Smallholders |
| Country | Ethiopia |
| Region | Yirgacheffe, Aricha |
| Altitude | 1,950-2,150 masl |
| Varietal | Heirloom, Kurume |
| Process | Natural |
| Lot size | 200kg |
| Trade | 11.50 USD/kg |
| Aroma | Apricot, Passiflora edulis |
| Flavor | Honeydew, Strawberry, Vanilla |
| Aftertaste | Cola, Peach, Mid |
| Acidity | Orange, Juicy, Light-Mid |