• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Proje: Kahve Kulubü Aylık Etkinlikler: Kahve ve Su

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu etkinliği uzun zamandır yapmak istiyordum kısmet bu akşamaymış. Su olarak,
1.Abant Geyiktepe(29derecede 85ppm) kaynağı ile
2.Nestle Pure Life Uludağ(29derecede 31ppm) sularını kullandım.
Kahve: Coffeemamma Hunduras Marcala Finca Liquidambar
Ilk olarak Abant suyu ile 17gr kahveyi 4 eşit parçada 280gr olarak demledim. Süre:2:40
Dengeli ve güzel bir kahve oldu, soğuk çaya benzer bir gövdesi vardı. Tadımda çok belirgin bir şey diyemeyeceğim ama şeftaliye benziyordu sanki.
2. Demlemede Nestle Pure Life ile diğer parametreleri değiştirmeden demledim. Süre de yine 2:40 oldu.
Fincanlar benzerdi ama beni ve eşimi şaşırtan asiditede belirgin bir artış vardı(ppm arttıkça düşer diye düşünmüştüm). Bu değişimi çok olumlu karşıladım. 2demleme arasında 30-45dk zaman vardı. İmkan bulursam aynı deneyi eş zamanlı tekrarlamayı düşünüyorum.

çok güzel bir deneme olmuş. Diğer üyelerden de deneyimlerini yazmasını bekliyoruz

Nestle Pure Life(~85-88ppm) ve Buzdağı(~94ppm) sularına erişimim daha kolay olduğundan @Probador alımındaki 2 kahvede bu 2 suyu karşılaştırdım. Kostarikayı demlerken Hario filtrem olmadığından karşılaştırmaları \__/ melitta filtrelerini katlayarak yaptım. Genelde Nestle Pure life asiditeyi bir tık daha çok belli ediyordu ve berraklık daha fazla gibiydi. Buzdağında çözünmenin daha çok olduğunu hissettim. Dengeli fincanlar çıkarıyor.
Ruanda kahvesinde hario filtrelerim gelmişti. Nestle yine asidite ve fincan berraklığıyla ön plana çıktı buzdağı ise denge ve tatlılıkla ön plana çıktı bu sefer.
Bu karşılaştırma demlemelerimde 16-18gr kahve 16,5 civarında oran kullanıp 4 döküş ile 2:30-2:45 süreyi hedefliyorum. Bu suların ppm değerleri yakındı ve bahsettiğim farklar düşük seviyedeydi ama yine de farklılık hissediliyordu.

Melitta'nın dripperı nasıl bişey v60a göre daha mı dengeli oluyor bir de filtre kağıtları nasıl hiç kullanmadım
20200907_192454.jpg20200907_192517.jpg
Ben zamanında Tchibbo dan almıştım daha ucuz diye. Akış daha yavaş olduğundan kalın öğütmek gerekiyor. Filtre kağıdı daha ucuz ve marketlerede bulunabiliyor. Bu kağıtları kenarından katlayıp v60da kullanabiliyorsunuz. Hatta son aldığım doğal tiplerde akış çok stabil oldu.

Arkadaşlar abest bir soru olacak belki ama, bulunduğum bölgede maalesef Buzdağı marka suya erişimim yok. Erikli ya da Nestle Pure Life arasından siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Arkadaşlar abest bir soru olacak belki ama, bulunduğum bölgede maalesef Buzdağı marka suya erişimim yok. Erikli ya da Nestle Pure Life arasından siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Ben buzdağı, Erikli ve Nestle ile demlemeler yaptım.

Buzdağı bulamazsam Nestle’yi öncelerim.

Tabi bunu en basit şekliyle değerlendirmek lazım. Kavurucu, kahvenin kendisi vs birçok faktör var. Bunları da göz önünde bulundurmayı, forumdaki tecrübeli arkadaşlar tavsiye ediyor

İyi bir marka kettle ne önerirsiniz su kaynatmak için kireçlenme yapmayacak uzun dönem? Porselen bir gooseneckim var genelde suyu ona alıyorum ama biraz büyük boyut olarak akış dengesiz oluyor amatör biri olarak elektrikli kettle almalı mıyım yine de yoksa düz bir hario olsa da olur mu?

İyi bir marka kettle ne önerirsiniz su kaynatmak için kireçlenme yapmayacak uzun dönem? Porselen bir gooseneckim var genelde suyu ona alıyorum ama biraz büyük boyut olarak akış dengesiz oluyor amatör biri olarak elektrikli kettle almalı mıyım yine de yoksa düz bir hario olsa da olur mu?
Sadece akış değil porselende ısı transferi/kaybı da çok olur. Ben de aynı durumda kalmıştım sizin gibi, gittim Konchero aldım gayet keyifle kullanmaktayım. Eğer maddî durumunuz el veriyorsa hiç düşünmeyin. Sadece akış hızı problemi var onu da bir ufak aparat ile çözebiliyorsunuz. Buradan temin edebilirsiniz (yanında kahve de sipariş edin daha hesaplı olur):

Kettleı da mı buradan aldınız ne kadar vergi ekleniyor evet transferde ısı kaybı oluyor açıkçası yurtdışından alışveriş yapmadım daha önce
Yok onu kendi Türkiye sitesinden aldım.

Geri