• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yandaro Burundi Yıkanmış - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elbatin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burundi Gihere Washed, Burundi Muhanga, Burundi Yandaro. En beceremediğim hepsinde yoğun odunsuluk veya keskin bitter tat aldığım kahveler... Yarın bir de kasuya deneyeceğim ancak umudum en fazla "içilebilir" bir sonuç çıkması. O da çıkmazsa Burundi Krallığı'na tövbe ediyorum bundan sonra...

Timemore 16 18 20 klikte filtre kahve makinesinde denedim hepsinde acılı ekşili tatlar alıyorum ben demleme işini beceremiyorum sanırım
Kullandığınız Çekirdek nedir ? su nedir ? Bunlar çok önemli. Herşeyiniz çok mükemmeldir ama kullandıgınız su kötüdür over Ext. Yada Under Ext. olur. Yada Herşeyiniz çok mükemmeldir kullandıgınız kahve kötü kavrulmuştur Underdevolop olmuştur böyle acı acı tuzlu değişik bir tat alırsınız. Kahvede tüm parametreler çok önemli.

Kullandığınız Çekirdek nedir ? su nedir ? Bunlar çok önemli. Herşeyiniz çok mükemmeldir ama kullandıgınız su kötüdür over Ext. Yada Under Ext. olur. Yada Herşeyiniz çok mükemmeldir kullandıgınız kahve kötü kavrulmuştur Underdevolop olmuştur böyle acı acı tuzlu değişik bir tat alırsınız. Kahvede tüm parametreler çok önemli.
Nullun yandaro çekirdeğini kullanıyorum arıtılmış çeşme suyu kullanıyorum

Yandaro benim de açık ara en az sevdiğim çekirdeği oldu Null'un. Kuru kokusu bile benim için iticiydi bir miktar, meyvemsi hiçbir nota alamadım. Daha çok odunsu, topraksı belki zorlasam kuruyemiş falan diyebileceğim tatlar vardı sadece. Su olarak hem Nestele Pure Life hem de buzdağı denedim, v60'ta da farklı oranlar ve farklı tarifler bekledim her seferinde benzer sorunlar yaşadım. Sanırım tat profili uymuyor bana.

Yandaro benim de açık ara en az sevdiğim çekirdeği oldu Null'un. Kuru kokusu bile benim için iticiydi bir miktar, meyvemsi hiçbir nota alamadım. Daha çok odunsu, topraksı belki zorlasam kuruyemiş falan diyebileceğim tatlar vardı sadece. Su olarak hem Nestele Pure Life hem de buzdağı denedim, v60'ta da farklı oranlar ve farklı tarifler bekledim her seferinde benzer sorunlar yaşadım. Sanırım tat profili uymuyor bana.
işte budur; Aneorobik workacı kardeşlerim Yandaronun hakkını yedirtmeyiz👃

Kavurucu: Null
Kahve: Burundi Yandaro Yıkanmış
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 18
Oran: 17/300
Bitiş: 3.03

Başlarda bitter,ortalarda azaldı,hafiften güzelleşti. Sonlara doğru bitterlik yeniden geldi,hafif odunsuluk belirginleşti. Kuruluk yoktu. Duş başlığıyla mı demlesem bir dahakine...

Şarabımsı, mayhoş tatlar sende bitter çağrışımı yapıyor olabilir mi? Süreyi biraz daha azaltıp deneyebilirsin.
Sanmıyorum,mayhoşluk yok. Şarap tüketmedim ama yoğun,kompleks,aromatik ve meyvemsi değil mi? Öyle tatlar yok malesef. Ha,ortalarda bir şeyler gelir gibi oldu ama sonlara doğru acılık belirginleşti. Süreyi kısaltmayı deneyebilirim ama daha önceki denemelerim kalın öğütüm ve 2.45 gibi sürelerdi,onlarda kuruluk da vardı acılık yanında. Bunda en azından kuruluk az. Ankara işi de sallantıya düştü,bakalım ne olacak... Ama kesinlikle demleme eğitimi almam lazım.

immersion switch dripper
molent g50 46 klik
15 gr kahve - 240 gram su (musluk suyu+brita)
hario 40li filtre
kuru ogutum kokusu yesil inciri andiriyor
switch kapali suyu tek seferde 30 saniyede dokus, 3 dakika bekleme suresi sonrasi kasikla 2 spin
suyun tamamen bosalmasi 30 saniye
asiditesi yuksek olmasina ragmen kuru, yuksek govdeli, net bir aroma tarif edemedigim buruk tatlarin oldugu bir fincan cikti. ben arada boyle buruk kahveler icmeyi cok seviyorum, o yuzden keyif aldigimi soyleyebilirim. bitisi tatli garip bir sekilde. aftertaste guclu.

Kavurucu: Null
Kahve: Burundi Yandaro Yıkanmış
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: Kalita'msı V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 17/285 ~1:17
Bitiş: 3.10
Tarif: 14 saniyede 65 ml suyu yavaşça döküp 30.saniyeye kadar bekleme. Ardından 30 saniye boyunca 180'e tamamlama,25 saniye bekleyip 25 saniyede 285'a tamamlama. Ardından Rao Spin.

Sıcakken daha keskin,belirgin asidite. Baştan sona tatlılık. Yanığımsı acılık da var. Bu imitasyon Kalita'yı çok sevdim,ama elimdeki tüm kahvelerle denedikten sonra geri döneceğim normal V60'a. Ufak bir eklenti kahveleri nasıl bu kadar değiştirdi,sıradan V60 ile bu değişiklikleri nasıl elde ederim gibi sorulara yanıt bulmak için yapılacak çok deneysel çalışmam var...

Selamlar, ben de damağımı geliştirmeye çalıştığım ölçüde denemeler yapıyorum. Aldığım notlar şöyle;

18gr/300gr
Comandante 22 Klik (Belki 1-2 klik daha kalına gitmek gerekiyor)

V60/Cafec TH-2
50ml blooming, 125*2 döküş

Kadifeliği bariz alıyorum, kekremsilik var gövde yüksek ve dengeli. Soğudukça yumuşayan bir içimi var. Yorumumu hunharca eleştirebilirsiniz 😆

Dipnot: Null'dan MAM Guetamala ve Yandaro almıştım; MAM'ın yanında bu kahveye pek ısınamadım.

Selamlar, ben de damağımı geliştirmeye çalıştığım ölçüde denemeler yapıyorum. Aldığım notlar şöyle;

18gr/300gr
Comandante 22 Klik (Belki 1-2 klik daha kalına gitmek gerekiyor)

V60/Cafec TH-2
50ml blooming, 125*2 döküş

Kadifeliği bariz alıyorum, kekremsilik var gövde yüksek ve dengeli. Soğudukça yumuşayan bir içimi var. Yorumumu hunharca eleştirebilirsiniz 😆

Dipnot: Null'dan MAM Guetamala ve Yandaro almıştım; MAM'ın yanında bu kahveye pek ısınamadım.

Bence de Mam daha iyi bir kahve

Çok katmanlı, aftertaste uzun süren ve mürdüm eriği notalarında hafif tatlımsı hafif mayhoş bir kahve. Domates gibi gelmedi bana, epey beğendim. Burundi kahvelerinin bazılarında olan o tuhaf koku ve tattan da eser yok.

Geri