• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Worka Yirgacheffe Anaerobic Natural - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fonder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok nazlı bir arkadaşımız. tk demlemelerde süreye karşı çok hassas. demleme suyu sıcaklığınızı mümkün olduğu kadar yüksek tutmanızı öneririm. 1.30-1.45 arası tüm güzelliğini sergilerken 2.00 ın üstüne çıktıkça yavaştan küsmeye başlıyor.

Yukarıda görüldüğü gibi 9 Kasım kavrumlu workayı @pacamara tarifiyle denedim.
Daha önce arkadaşlarımızın da değindiği gibi kahve fabrikasının ana sorasına ve gardellinin shawntawene village çekirdeğine benzettim.

Ben de yaklaşık bir hafta öncesi kavrumlu worka yı bekletiyordum. Yeterli bir süre geçti mi emin olamadım. Sizce kahve aroma ve tad anlamında oturmuş muydu? Ona göre ilk açılışı yapayım:)

Kasuya’nın bu tek döküşlü demlemesine “yani blooming yapmıyorsun?” denmesi üzerine “ya da sadece blooming yapıyorum diyebilirsiniz” diye yanıt vermesi çok hoşuma gitmişti :). Bugün worka ile bu yöntemi cmd 16 click denedim süre iki dakikayı geçti, öğütüm biraz ince geldi, yine de tat beklediğimden iyiydi. 18 click ile de deneyeceğim.

Ben de yaklaşık bir hafta öncesi kavrumlu worka yı bekletiyordum. Yeterli bir süre geçti mi emin olamadım. Sizce kahve aroma ve tad anlamında oturmuş muydu? Ona göre ilk açılışı yapayım:)
Arkadaşa @Freeman ’a demlerken beklesek daha güzel olur dedim, ama tat bakımından gayet içilebilir ve güzel bir fincan çıktı, bekleme dene hemen.

çok nazlı bir arkadaşımız. tk demlemelerde süreye karşı çok hassas. demleme suyu sıcaklığınızı mümkün olduğu kadar yüksek tutmanızı öneririm. 1.30-1.45 arası tüm güzelliğini sergilerken 2.00 ın üstüne çıktıkça yavaştan küsmeye başlıyor.
hocam kaç derece isabetli olur sizce başlangıç sıcaklığı olarak? not olarak- benim cezve haddinden buyuk oldugu icin zaten zor isiniyor.

cekirdek elime yeni ulasti tk demlemeye cok hevesliyim :D

sevgili dostlar yukarıda @aztec in de sorduğunu bir de ben sorayım:

-sizce bu kahvenin ideal degassing süresi nedir?
-paketi tüketmiş olanlar için, lezzetin maksimum potansiyeline ulaştığı zaman aralığı sizce ne zamandı?

demleme türünüz ile beraber paylaşırsanız daha aydınlatıcı olur.

hocam kaç derece isabetli olur sizce başlangıç sıcaklığı olarak? not olarak- benim cezve haddinden buyuk oldugu icin zaten zor isiniyor.

cekirdek elime yeni ulasti tk demlemeye cok hevesliyim :D

hocam 70-80 bence ideal.

Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Worka Aanaerobic ve Doğal
Kavrum: 27 Ekim 2020
Yöntem: V60,Poor Man's Lilydrip (ya da Genius Man's)
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 16
Oran: 16/240
Bitiş: 2.30
Reçete: 9 saniyede 60 gram yavaşça-40'tan 49'a kadar 120'ye tamamla-1.09'dan 1.29'a kadar 240!a tamamla

Güzel kahve. Ne yaparsan yap çilek hissediliyor. Eccük bir kuruluk var. Acılık az. Mübarek barista kolları,iyi kafede iyi kahve,kalibre olmak ve en önemlisi bir kahve tatlı olur mu? Ertelendi hepsi,evde debelenmeye devam :)

worka.jpgaz evvel öğütmeye başlayacaktım ki kolun hiç dönmediğini farkedince çekirdekleri boşalttım, içinden çıkan parçalar böyle. neyse ki daha kol dönmeye bile başlamamıştı, kuvvet uyguladığım sırada denk gelseydi ne olabilirdi bilmiyorum. elinde olan arkadaşların dikkat etmesi için bilgilendirmek maksatlı paylaşıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 6224az evvel öğütmeye başlayacaktım ki kolun hiç dönmediğini farkedince çekirdekleri boşalttım, içinden çıkan parçalar böyle. neyse ki daha kol dönmeye bile başlamamıştı, kuvvet uyguladığım sırada denk gelseydi ne olabilirdi bilmiyorum. elinde olan arkadaşların dikkat etmesi için bilgilendirmek maksatlı paylaşıyorum.
Madde nasıl bir şey? Çakıl,beton,taş? Bana tuz gibi geldi. Çok ilginç,neden bu kadar çıktı anlamadım yabancı madde. İnsanoğlu beşer,bazı bazı şaşar ama bu kadar pahalı ve özel(değişken) bir çekirdekten bu kadar yabancı madde çıkması üzücü.

Madde nasıl bir şey? Çakıl,beton,taş? Bana tuz gibi geldi. Çok ilginç,neden bu kadar çıktı anlamadım yabancı madde. İnsanoğlu beşer,bazı bazı şaşar ama bu kadar pahalı ve özel(değişken) bir çekirdekten bu kadar yabancı madde çıkması üzücü.
hafif saydam görünümde bir taş parçası, tuz değil onu kontrol ettim.

worka zaten bildiğim kadarıyla sert bir çekirdek ama bahsettiğiniz gibi taş gibi bir durum olunca değirmen nasıl tepkime verir hiç kestiremiyorum, öyle aman ya rabbi dönmüyor dediğim hiç olmadı

Nisan Bey demleme videosu cekmis

Elestirilerim:
1) bence bu demleme videolarinda bazi fiks seyler olmali.
Metal v60 kac kiside vardir mesela..? Veya kac kisi fincan basina 19gr kahve tuketiyor🤔🤔

Sahsi fikrim 14-15gr kahve ve plastik-seramik v60 standart olmali.
Ayrica ogutumu ev kullanicisinin ulasabilecegi degirmende yapmali

eger ev baristasinin da denemesi isteniyorsa🙂

2) demlerken kahvenin onu yordugunu, parametrelerle oynadigini ve enteresan bir recete cikardigini ve kurallari yiktigini soyluyor. 19gram kahveyi ince ogutup 310ml suyu tekte 30 saniyede dokuyor, 50. Saniyede birkac spin atip 1:30 hedefliyor.
Elbette birden fazla recete denemistir ama karar verdigi recete suna biraz fazla benziyor🙂🙂

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/kasuya-2019-yeni-v60-demleme-metodu.1807/

Tabii ki ben yeni yeni yontemlerle demleme yapmasini beklemiyorum, ama kendisi bulmus gibi konusmasi biraz hosuma gitmedi.

3) sonda “govdeden memnun degilseniz suyu 300ml’ye kadar indirebilirsiniz veya 320ml’ye kadar cikarabilirsiniz” diyor. Yahu zaten 19-310 demlemisiz 1:16.3 oran, 300 dusursek 1:15.8,,, 320 ciksak 1:16.8 oluyor. Govdeden memnun olmayan kisi bu aradaki minimal farktan da memnun kalmaz ki..

ben soyleyeyim govdesi yuksek seviyorsaniz 285ml dokmeyi tercih edebilirsiniz.. 1:15

Bu yöntemi denedim bugün,
V60 seramik
15 gram kahve - 240 gram su (musluk suyu+brita)
G50 29 klik (belki biraz daha ince bile olabilir)
Suyun tamamını 20 saniyede döktüm
Bitiş: 1:30
Hafif asidik, aromatik (çilek, kırmızı meyveler) , düşük gövdeli dengeli bir fincan çıktı. Aftertaste zayıf biraz. İçimi gayet keyifliydi bence..

105 liralık çekirdekden 2 de 2 taş çıkması Türkiye de nitelikli çekirdek satıyorum diyenin aslında tüketiciye yalan söylediğini ben sizle kafa buluyorum ve zengin oluyorum olgusunu belgelemiştir. hadi bakalım türkiye kavurucuları hepiniz, ben tek. kapışma başlasın. hodri meydan.

105 liralık çekirdekden 2 de 2 taş çıkması Türkiye de nitelikli çekirdek satıyorum diyenin aslında tüketiciye yalan söylediğini ben sizle kafa buluyorum ve zengin oluyorum olgusunu belgelemiştir. hadi bakalım türkiye kavurucuları hepiniz, ben tek. kapışma başlasın. hodri meydan.
Circulor’ın Uganda’sında da bir sürü taş çıktı. Hatta biri de bana denk geldi. Madem kavurucuları karşınıza almak istiyorsunuz, dünya’daki tüm kavurucuları alın o zaman.

yurt dışında ki kahvelerden de taş çıkabilir elbette. ama oranlara bakarsanız bu oran kaçtır? hepimiz yurt dışı kahvesi içiyoruz. kaç tane bu kahvelere lanet okuyan çıktı bu sebepten?
ya da şöyle söyleyim. null veya başka bir yerli kavurucudan kahve alıp taş yüzünden burr'una zarar gelenin yorumları nasıl olur? ya da bu kavurucular zararı karşılar mı?
hadi cmd de @raistlin burr temini rahatça sağlıyor ve lanet olsun diyip parayı bastırıp istediğiniz kadar alırsınız.
Nichesi olan adam ne yapacak? ya da farklı ve pahalı bir değirmeni olan ne yapacak?
yurt dışı kahvelerinde ki oran ne? yerli kavurucularda ki oran ne?
bunu sorgulamak lazım.

çiğ çekirdek alırsınız taş çıkması normal. ama nitelikli çekirdek adı altında 105 lira bayılan bir kahveden bu kadar çok taş çıkmasını kabul eden kesinlikle benim gözümde iyi niyetli biri değildir net.

evet tüm kavurucuları karşıma alırım. adam gibi yapsınlar o zaman işlerini. her şu foruma girdiğimde laf etmek bende istemiyorum kavuruculara.
keriz değiliz. paramız var diye ulu orta harcama yapanlar da değiliz.

döviz kuru adam gibi düzenli bir ülke olsak 1 tane yerli çekirdek almam şuradan.

Geri