• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vestel Barista yarı otomatik espresso makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnrAkr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende hazır pınar su kullanıyorum. 3-4 aydır bu şekilde kullanıyorum daha hiç ışığım yanmadı.
Muhtemelen içerisindeki mekanizma çekilen shot sayısına göre ışığı yaktırıyordur. Benim makinamı 2 senedir kullanıyorum hiç krem temizliği yapmadım ve herhangi bir problem olmadı. Puck screen ve hazır suyla kullanıyorum.
Bende pınar su kullanıyorum, her gün bir kere espresso yapıyorum. Temizlikten sonra daha bir ay olmadan yeniden ışığı yandı anlayamadım.

2 aralık günü kargodan teslim aldım. Nereye başvurmam gerekiyor?
Ben Manisa da yaşıyorum burada en yakın teknik servise gidip yedek portafilter almak istedim. Orada bana yedek parça tedarik edemiyoruz. Ürünün her hangi bir aksamında sorun varsa komple getiriyorsunuz. Biz onu Ankaraya gönderiyoruz onay gelince de yenisi ile birebir değişim yapılıyor demişti.

Ya arkadaş grundig ksm 4330 aldım ama aldığım günden beri adam gibi espresso veya sütlü birşeyler içemiyorum. Hep ekşi hep midede rahatsızlık veriyor anlamadım gitti. Birkaç kahve denedim muhtemelen taze de değildi hadi onları anladım en son SPADA ve Coffeaprojectten aldım. Birini denedim diğerini bekliyorum biraz beklemek lazım diye. Denediğim de yine ekşi.

Bir ton ekipmanını aldım. Neredeyse pişman olacak durumdayım :( Aliden kingrinder p2 almıştım öğütücü olarak onu kullanıyorum. 20 30 saniye 40 50 60 vs. gramlar hepsini denedim gibi. Single ve Double da kullandım. Hamidiye ve en son hayat su kullandım.

Cihazı açıp bekliyorum ısınsın diye portafiltreyi de takıyorum su geçiriyorum. Altını kendim kesmeye çalıştım iyi kötü oldu nalbura gidip eğe vs alıp düzleştirmem lazım sadece.

Tamper var, puck aldım 2 ayrı şekilde. wdt almadım kürdanla yapıyorum.

Bu makineyi kullanım güzel espresso alabilen varsa lütfen nasıl kullandığını ve hangi kahveyi aldığını söylesin aynısını yapacam artık başka çarem kalmadı neredeyse :)

Geçen arkadaş kapsüllü cihaz almış o bile çok daha iyiydi ekşilik yok. 250 gram kahvelere ne para veriyorum neredeyse kapsüllü fiyatına gelecek. Halen ekşi halen ekşi kafayı yemelik cihaz resmen.

1,5 yıldır kullanıyorum gayet iyi , yazınızda 40,50,60gram kahve diyorsunuz onu anlamadım zaten portafiltre o kadar kahveyi almaz , ben 15 gram çekirdek kullanıyorum double espresso için , çekilme derecesini süreyle sizin ayarlamanız lazım her kahve çekirdeğine göre değişiyor, ben bu kahveyi kullanıyorum güzel krema alıyorum ve hafif sert severseniz intenso olanı alın https://amzn.eu/d/0dgtuSy ayrıca vestel ile hazırladıgım shorts vardır. orijinal portafiltreninmi altını kestiniz onuda anlamadım, ben tamamen cihaz ile geleni kullanıyorum ayrıca kahve yaptıktan sonra kalan kahve atıgınızın kuru kalıyorsa ideal cekim ve tamper işlemi olmuş demektir umarım halledersiniz

1,5 yıldır kullanıyorum gayet iyi , yazınızda 40,50,60gram kahve diyorsunuz onu anlamadım zaten portafiltre o kadar kahveyi almaz , ben 15 gram çekirdek kullanıyorum double espresso için , çekilme derecesini süreyle sizin ayarlamanız lazım her kahve çekirdeğine göre değişiyor, ben bu kahveyi kullanıyorum güzel krema alıyorum ve hafif sert severseniz intenso olanı alın https://amzn.eu/d/0dgtuSy ayrıca vestel ile hazırladıgım shorts vardır. orijinal portafiltreninmi altını kestiniz onuda anlamadım, ben tamamen cihaz ile geleni kullanıyorum ayrıca kahve yaptıktan sonra kalan kahve atıgınızın kuru kalıyorsa ideal cekim ve tamper işlemi olmuş demektir umarım halledersiniz

40 50 60 kahve çıktısı hocam. single da denedim 9 10 gram. Double de 16 18 denedim. Hep aynı hep ekşi hep ekşi. Öğütümü incelttikçe daha ekşi oluyor. Cihazda mı problem var anlamadım.

Başta zaten kendi sepetini kullandım. Basınçlı olan. Yalancı bir köpük veriyor zaten. Delikten kahveyi fışkırtıyor o da köpük yapıyor. Tazyikli su sıkar gibi tam olarak.

En son demirciden altını da kestirdim. Dipsiz portafiltre oldu. Basınçsız neouza sepet aldım. Sizinle aynı puckı kullanıyorum hatta daha ince puck'ı da almıştım. Eşit basım yapılan neouza tamper aldım.

Cihazın basınç sıcaklık ayarında mı birşey var anlamış değilim.

Denediğim kahveler

En son aldıklarım

https://spadacoffee.com/motion---natural (Bunu henüz demedim bekliyorum)

40 50 60 kahve çıktısı hocam. single da denedim 9 10 gram. Double de 16 18 denedim. Hep aynı hep ekşi hep ekşi. Öğütümü incelttikçe daha ekşi oluyor. Cihazda mı problem var anlamadım.

Başta zaten kendi sepetini kullandım. Basınçlı olan. Yalancı bir köpük veriyor zaten. Delikten kahveyi fışkırtıyor o da köpük yapıyor. Tazyikli su sıkar gibi tam olarak.

En son demirciden altını da kestirdim. Dipsiz portafiltre oldu. Basınçsız neouza sepet aldım. Sizinle aynı puckı kullanıyorum hatta daha ince puck'ı da almıştım. Eşit basım yapılan neouza tamper aldım.

Cihazın basınç sıcaklık ayarında mı birşey var anlamış değilim.

Denediğim kahveler

En son aldıklarım

https://spadacoffee.com/motion---natural (Bunu henüz demedim bekliyorum)
Karaca 1353 de 13gr kahve ile single shot bulduğum en iyi ayar, bir deneyin isterseniz belki sizin makinaya da uyar

Karaca 1353 de 13gr kahve ile single shot bulduğum en iyi ayar, bir deneyin isterseniz belki sizin makinaya da uyar
Ne yaparsam yapayım hep ekşi hocam ya valla ya cihaz bozuk ya ben yapamıyorum. Bu kadar hassas olamaz bir kahve makinesi ne yaptıysam olmadı. Bir ton kahve çöp oldu. Sütlü idare eder diyorum ama o da midede çok iyi olmuyor. Az kahve bol suyla lungo gibi çıktılarda idare eder seviyede anca öyle. Yani kahveyi suyla incelttikçe tabi doğal olarak ekşiliği azalıyor. Ben esas olarak espresso kıvamındaki formunun içilebilir olması gerektiğini düşünüyorum.

Neredeyse bütün gramajları çıktıları denedim. Zaten önce kendi ekipmanları ile denedim sonra daha iyi olur diye basınçsız sepet tamper puck vs alarak denedim.

Garantiye falan versem bir çare olur mu sanmıyorum ama. Aynı cihazda böyle bir sorun yaşayan da pek duymadım araştırdığım kadarıyla.

Yani o kadar ekşi ki farklı hiçbir şeyin bunu tamamen ortadan kaldırabileceğini düşünemiyorum artık.

Sırf daha taze olur belki düzelir diye 2 ayrı kahve sitesinden 250 gramlık kahvelere 465 TL ve 574 TL para verdim. Yani Nespresso kapsüller pahalı diyoruz onların fiyatına geldi neredeyse. 12 13 gram kullanılsa 20 sefer yapar. Starbucks kapsül aldım geçen arkadaşa migrostan 225 liraydı 10 tanesi. Daha ucuz tanesi 13 liraya gelen kapsüller de var ne kadar iyi bilemiyorum.

Ne yaparsam yapayım hep ekşi hocam ya valla ya cihaz bozuk ya ben yapamıyorum. Bu kadar hassas olamaz bir kahve makinesi ne yaptıysam olmadı. Bir ton kahve çöp oldu. Sütlü idare eder diyorum ama o da midede çok iyi olmuyor. Az kahve bol suyla lungo gibi çıktılarda idare eder seviyede anca öyle. Yani kahveyi suyla incelttikçe tabi doğal olarak ekşiliği azalıyor. Ben esas olarak espresso kıvamındaki formunun içilebilir olması gerektiğini düşünüyorum.

Neredeyse bütün gramajları çıktıları denedim. Zaten önce kendi ekipmanları ile denedim sonra daha iyi olur diye basınçsız sepet tamper puck vs alarak denedim.

Garantiye falan versem bir çare olur mu sanmıyorum ama. Aynı cihazda böyle bir sorun yaşayan da pek duymadım araştırdığım kadarıyla.

Yani o kadar ekşi ki farklı hiçbir şeyin bunu tamamen ortadan kaldırabileceğini düşünemiyorum artık.

Sırf daha taze olur belki düzelir diye 2 ayrı kahve sitesinden 250 gramlık kahvelere 465 TL ve 574 TL para verdim. Yani Nespresso kapsüller pahalı diyoruz onların fiyatına geldi neredeyse. 12 13 gram kullanılsa 20 sefer yapar. Starbucks kapsül aldım geçen arkadaşa migrostan 225 liraydı 10 tanesi. Daha ucuz tanesi 13 liraya gelen kapsüller de var ne kadar iyi bilemiyorum.
Sizin sorununuz suda olabilir su ne kullanıyorsunuz? Bir de değirmen ne var elinizde?

Bende de giriş cihazı diyebileceğim bir cihaz var. Daha önce bende defalarca ekşililkten şikayet ediyordum. Fakat kahveyi değiştirdikten sonra anladım ki kahveden kaynaklanıyor. Ekşilik aldığım kahveler hem açık kavrumlu, asiditesi yüksek kahvelerdi. Bu nedenle de ekşilik olduğunu fark ettim çünkü cihaz açık kavrumlu kahveyi tam olarak çözemiyor sanırım.

Bende de giriş cihazı diyebileceğim bir cihaz var. Daha önce bende defalarca ekşililkten şikayet ediyordum. Fakat kahveyi değiştirdikten sonra anladım ki kahveden kaynaklanıyor. Ekşilik aldığım kahveler hem açık kavrumlu, asiditesi yüksek kahvelerdi. Bu nedenle de ekşilik olduğunu fark ettim çünkü cihaz açık kavrumlu kahveyi tam olarak çözemiyor sanırım.
Kullandıklarım bunlar. Hiçbiri de uygun değil mi?

Moliendo Finest Coffee Amalfi Espresso Blend Kahve
A Roasting Lab Good Fellas Espresso Blend
Tchibo Espresso Sicilia Style Çekirdek Kahve (Bu kahvede asidite en alt seviyede)
Coffeeproject sitesinden Coffee | This is it
Spadacoffee sitesinden MOTION / NATURAL.

Sizler hangi kahveyi öneriyorsunuz. Kaç grama kaç gram çıktı alıyorsunuz. Onu yazın lütfen. Son bir kez o kahveyi alıp deneyeyim. Sonrasında cihazı artık süt köpürtücü olarak kullanmaktan başka çarem kalmıyor anlaşılan. Zaten ikinci el kapsüllü makine aldım yakında o gelecek.

Son düzenleme:
vestel barista ve neouza set kullanıyorum. 51mm'ye boşluksuz tam oturan bir tamper önerir misiniz?

Ekli dosyalar

• 20260621_144408.jpg
    20260621_144408.jpg
    92.5 KB · Görüntüleme: 10
Geri