• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vestel Barista yarı otomatik espresso makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnrAkr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Electrolux EEA111 ile şu an çok mutluyum 2900₺’ye geldi. Neouza marka 51 mm basınçsız portafiltre, mıknatıslı dozaj hunisi ve tamper aldım ikinci el.(1300₺) Wdt kendim yaptım mantar tıpaya iğne sabitleyerek. İşletme sahibi değilim günde bir iki espresso veya latte için yetiyor güzel de kahve içiyorum. Espressoda benim için olay kahvenin krema ve dokusu bunu fazlasıyla karşılıyor. ☺️

Espresso latte americano için kullandığınız çekirdekleri yazarsanız hepimiz için verimli olur. Trendyol Hepsiburada gibi yerlerden çekirdek alıyorsanız tadları iyi mi krema doku nasıl belirtirseniz yine faydalı olur. Daha önce buralardan hiç çekirdek alıp espressoda denemedim. Sezy den Costa rica tarrazu full City kavrum americanoda güzel. Spada motion yine iyi. Ultra origin biraz acımsı geldi.

Benim makine Vestel neouza dipsiz portafiltre tamper wdt kullanıyorum ama espresso yine de ekşimsi veya acı oluyor. Güzel espresso yapamıyorum. Americano olarak tüketince biraz daha içimi rahat oluyor. Sizlerde durum nasıl? Espresso yapabiliyor musunuz? Mesela 1:2 oranlı falan.

Benim makine Vestel neouza dipsiz portafiltre tamper wdt kullanıyorum ama espresso yine de ekşimsi veya acı oluyor. Güzel espresso yapamıyorum. Americano olarak tüketince biraz daha içimi rahat oluyor. Sizlerde durum nasıl? Espresso yapabiliyor musunuz? Mesela 1:2 oranlı falan.
Hocam öğütmeyle alakalı bir durum olabilirmi?

Hocam 4-5 aydır dipsiz portafilre ile çıktı alıyorum. İçeceği yapmadan önce bir yudum alıyorum espressodan ve rahatsız etmeyen tatlı espresso içtiğim 10 seferde 2-3 sefer falandır :)

Herkese merhaba
Vestel Barista Yarı Otomatik Espresso Makinesi sahibiyim. Amazon üzerinden Neouza marka 51mm basınçsız sepet portafilter aldım. Fakat bu ürünün kulakçıkları makinenin orijinal portafiltresinin kulakçıklarından daha ince. Bu nedenle makineye tam yerleşmiyor. Aşağıda ürün linkini paylaşıyorum.

Neouza 51mm Portafilter

Acaba Vestel Barista Yarı Otomatik Espresso Makinesi için hangi portafilter tavsiye edersiniz.

Teşekkür ederim

Gördüğüm kadarıyla sizin makineye en uyumlusu bu, bunun için orijinal portafiltrenin ölçümlerini Neouza markasına atın size uyan ürün varsa önerirler. Fotoğrafını koyarsanız biz de yardımcı olmaya çalışalım. Kulakçıklar tam köşeli değil de linkte attığım hafif kavisli olan model doğrudur diye tahmin ediyorum kendimde Electrolux var ve Vestel, Grundig gibi bu tarz markalar genelde kopyalama yaptığı için uyacak olan ürün bulmak çok zor değil.

Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Makinemin orijinal portafiltresi şöyle

1000004218.jpg

Orijinal portafiltrenin kulakçıkları köşeli. Sanırım bu nedenle aldığım parça yuvaya oturmadı.

Fikir vermesi açısından kendi portafiltrelerimi de ekledim. Neouza makineye daha iyi oturuyor bu arada bilginize. Bunun yanında f/p açısından paslanmaz çelik olması, ahşap kol ve ağır tok hissi ile diğerini söndürmüş olabilir. 😂IMG_4648.jpeg

Fikir vermesi açısından kendi portafiltrelerimi de ekledim. Neouza makineye daha iyi oturuyor bu arada bilginize. Bunun yanında f/p açısından paslanmaz çelik olması, ahşap kol ve ağır tok hissi ile diğerini söndürmüş olabilir. 😂Ekli dosyayı görüntüle 33323
Benim de sipariş ettiğim portafilter buydu. Dediğim gibi makinemin orijinal portafilter kulakçıkları daha köşeli. Sizinkiler tıpkı neouza'nınki gibi daha oval gözüküyor. Sanırım daha köşeli kulakçıklı bir model bulmam gerekecek. Desteğiniz için teşekkür ederim. :)

Benim de sipariş ettiğim portafilter buydu. Dediğim gibi makinemin orijinal portafilter kulakçıkları daha köşeli. Sizinkiler tıpkı neouza'nınki gibi daha oval gözüküyor. Sanırım daha köşeli kulakçıklı bir model bulmam gerekecek. Desteğiniz için teşekkür ederim. :)
Rica ederim umarım uygun ölçülerde bulursunuz. 😇

Electrolux EEA111 ile şu an çok mutluyum 2900₺’ye geldi. Neouza marka 51 mm basınçsız portafiltre, mıknatıslı dozaj hunisi ve tamper aldım ikinci el.(1300₺) Wdt kendim yaptım mantar tıpaya iğne sabitleyerek. İşletme sahibi değilim günde bir iki espresso veya latte için yetiyor güzel de kahve içiyorum. Espressoda benim için olay kahvenin krema ve dokusu bunu fazlasıyla karşılıyor. ☺️
Merhaba Onur Bey bendede aynı makina var dipsiz portafiltre aldım fakat sanırım sepetler oturmuyor hangi marka sepet kullanıyorsunuz

Ekli dosyalar

• IMG_20241021_230349.jpg
    IMG_20241021_230349.jpg
    50.5 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Tam kilitleniyor mu portafiltre, neouza yetkilileriyle yazıştım, bu model için test edilmiş bir portafiltremiz yok dediler, sizinki tam uyuyor ve sorunsuz çalışıyorsa link atarmısınız

Tam kilitleniyor mu portafiltre, neouza yetkilileriyle yazıştım, bu model için test edilmiş bir portafiltremiz yok dediler, sizinki tam uyuyor ve sorunsuz çalışıyorsa link atarmısınız
Tam olarak oturuyor. Bendeki bu ürünün normal olanı dipsiz değil. Bana da uygun yok demişlerdi ama oturdu. Kenarları kavisli olana bakın diğeri değil.

Geri