• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Vakum Makineleri

Bende Vestel kullanıyorum. İçinden çıkan poşetler beni memnun etmemişti. Bulabildiğim en küçük boyutlarda vakumlu poşet aldım onlara vakumladım , cihazın vakumlaması iyi. İlk 4-5 poşeti boşa gidiyor, tecrübe edinince iyi vakumluyor:)

Şu tekrar stoklara girsin de alacağım. Ülkedeki markalar niye vakum makinesi yapmıyorlar anlamadım, insan en azından 4-5 yerli markada bulunmasını bekliyor. Bir Vestel var, bir de Kumtel; eh bunun yorumları daha iyi ve daha kaliteli gözüküyor. Amazon'dan bir şey alsam sonra sorun yaşansa muhattap bulamayacağım ki vakum cihazı yorumlarına bakılırsa sıkıntı çıkarmaya çok müsait.

Şu tekrar stoklara girsin de alacağım. Ülkedeki markalar niye vakum makinesi yapmıyorlar anlamadım, insan en azından 4-5 yerli markada bulunmasını bekliyor. Bir Vestel var, bir de Kumtel; eh bunun yorumları daha iyi ve daha kaliteli gözüküyor. Amazon'dan bir şey alsam sonra sorun yaşansa muhattap bulamayacağım ki vakum cihazı yorumlarına bakılırsa sıkıntı çıkarmaya çok müsait.

Dolap’ta keşfettiğime bak! https://link.dolap.com/rhtvhw

Bence vakum makinesi almaktansa insan kendine bi fren koysa aslında ihtiyaç kalmaz herkes aylık tüketimini az çok biliyor taze taze sipariş verip tüketilse bence sonuç vakum makinesinden daha tatmin edici olur hem dolap dolmaz hemde poşetmiş cihazmış uğraşılmaz diye düşünüyorum yanlış düşünüyorda olabilirim

Efektif gayet nasıl mod bende kurcalarım 😂

Mod diye bahsettiğim çok aman aman bir şey değil. Özellikle tek dozluk poşet hazırlarken benim makinede zorlanıyorum. 5.5cm lik rulo kesiyorum. Uçlarını kapatırken ziyan fazla oluyor. Bunu hızlandırmak ve düzeltmek için, kapı arası silikon süngerden kıskaç yaptım. Çift taraflı bant ile yapıştıdım. Çok efektif olmadı. İşe yarıyor ama kayıyor düşüyor. Bir kaç kez tekrar yaptıştırdım, düştü kaydı vs.

Düzgün bir hale getirirsem paylaşırım daha detaylı.

Son düzenleme:

Ben kullanıyorum çok memunum yalnız poşet işi sıkıntı. Tırtıklı poşetlerin bile hepsi bir değilmiş. İçinden denemelik çıkan çok iyiydi. Sonra piyasada toptancıdan aldım o kadar memnun etmedi, ısıtması güçlü olsa da bazen eritemedi poşeti. Artık kaç wattda eriyecek poşetse :)

Netten almıştım sonradan, o da fena değildi ama fiyatı çok uçtu o yüzden link verme gereği duymadım. Şimdi amazon yurt dışından bunu aldım. Fiyatı TR ye göre uygun. Gelsin deneyeceğim bakalım.

yahu bunun da fiyatı uçmuş :D ben vergiler dahil 520'ye aldım 1 hafta önce.

Bu vakumlama aletleri iyi de poşet derdi çok kötü. Bazen diyorum bu kumtel bozulursa ileride düz poşetleri de vakumlayan cihazlara bakarım herhalde 5 6 civarında bir iki alet görmüştüm önceden. Uzun vadeyve vurunca poşet masrafı makineti amorti eder :D

Ben kahveden ziyade yiyecek için kullanıyorum. sous vide için de bu poşetler uygun olduğundan hazır pişmiş gıdayı sulu olmayacak şekilde örneğin ttavuk pilavı vakumluyorum ve spordan gelince hemen kaynar suya atıp 10 15dk da hazır hale getiriyorum. mikrodalga denedim ama en güzel deyim su oldu.

Kumtel için de bir taktik vereyim. Saçma bir ısı koruma sistemi eklemişler. Arkadaşın bonsenkitchen mı ne öyle bir aleti vardı o arka arkaya mühürleme yapaparken, kumtel 3 4 mühürden sonra duruyor. Bunu aşmak için de fişten çekip hortumlu vakum özelliğine basın ve tekrar fişi takın. Makine ön bellek sıfırlamış gibi olacak ve koruma devre dışı kalacak. :D

Şu ikisi aynı ürün değil mi ben mi yanlış görüyorum. Kullananların deneyimleri nasıl acaba?

Bir de vakum poşeti tek tip olup tüm makinelerde kullanılıyor mu? Bilgisi olan var mıdır.

Bir de kumtel kullanıcılarına sormak isterim. Memnun musunuz? Poşet konusu sürdürüleiblir mi nasıl hangi ürünleri kullanabiliriz.

Ben kullanıyorum çok memunum yalnız poşet işi sıkıntı. Tırtıklı poşetlerin bile hepsi bir değilmiş. İçinden denemelik çıkan çok iyiydi. Sonra piyasada toptancıdan aldım o kadar memnun etmedi, ısıtması güçlü olsa da bazen eritemedi poşeti. Artık kaç wattda eriyecek poşetse :)

Netten almıştım sonradan, o da fena değildi ama fiyatı çok uçtu o yüzden link verme gereği duymadım. Şimdi amazon yurt dışından bunu aldım. Fiyatı TR ye göre uygun. Gelsin deneyeceğim bakalım.

yahu bunun da fiyatı uçmuş :D ben vergiler dahil 520'ye aldım 1 hafta önce.

Bu vakumlama aletleri iyi de poşet derdi çok kötü. Bazen diyorum bu kumtel bozulursa ileride düz poşetleri de vakumlayan cihazlara bakarım herhalde 5 6 civarında bir iki alet görmüştüm önceden. Uzun vadeyve vurunca poşet masrafı makineti amorti eder :D

Ben kahveden ziyade yiyecek için kullanıyorum. sous vide için de bu poşetler uygun olduğundan hazır pişmiş gıdayı sulu olmayacak şekilde örneğin ttavuk pilavı vakumluyorum ve spordan gelince hemen kaynar suya atıp 10 15dk da hazır hale getiriyorum. mikrodalga denedim ama en güzel deyim su oldu.

Kumtel için de bir taktik vereyim. Saçma bir ısı koruma sistemi eklemişler. Arkadaşın bonsenkitchen mı ne öyle bir aleti vardı o arka arkaya mühürleme yapaparken, kumtel 3 4 mühürden sonra duruyor. Bunu aşmak için de fişten çekip hortumlu vakum özelliğine basın ve tekrar fişi takın. Makine ön bellek sıfırlamış gibi olacak ve koruma devre dışı kalacak. :D
Kaç grlık vakumluyorsunuz kahveleri? Bende 1kg kahve var 500gr ve 250 gr olrak vakumlayıp 250grımı tüketirim diyorum mantıklı mı?

Merhaba,

Ben Vestel marka vakum makinesi kullanıyorum, aldığımda fiyatı diğer alternatiflerinden daha uygundu son baktığımda biraz üstte kalmış. Cihazdan genel olarak memnunum, kahve dışında yiyecek maddeleri için de kullanıyorum. Ard arda vakumlamalarda herhangi bir problem yaşamadım.
İçinden çıkan poşet bittikten sonra hazır vakum poşetleriyle devam ettim. Kahveleri en son aldığım poşetler yaklaşık 110 gr olarak saklıyorum. Az miktarda açıp çekirdekten sıkılmadan başka çekirdeğe geçmek benim için daha uygun oluyor.

Vakumlama yapmadan önce, kahvenin dessing süresini nasıl yapıyorsunuz. Mesela sipariş ettiğimiz kahve geldi ve dessing süresini başlattık. Diyelimki 14 gün sürecek veya 7 gün sürecek dessing süresi. Kahveyi gelen valflı ambalajında mı, yoksa vakumlu poşetlerde mi dessing süresini tamamlayacagiz

Vakumlama yapmadan önce, kahvenin dessing süresini nasıl yapıyorsunuz. Mesela sipariş ettiğimiz kahve geldi ve dessing süresini başlattık. Diyelimki 14 gün sürecek veya 7 gün sürecek dessing süresi. Kahveyi gelen valflı ambalajında mı, yoksa vakumlu poşetlerde mi dessing süresini tamamlayacagiz
Kendi paketinde degass tamamladıktan sonra vakumlamanızı öneririm.
Kafa karışıklığı yaratmak istemem ancak degass ve optimum performans genelde farklı olur. degass sonrası ancak optimum öncesi vakumlanan çekirdekler o performansa kavuşamıyor ancak optimumdayken vakumlarsanız vakum açıldıktan sonra bir süre daha bu performans devam ediyor

Elime geçen kahveleri paketlerinde tutuyorum. degass süresi bitince paketiyle beraber vakumluyorum ben.

Geri