• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60'a Alternatif Demleme Metodu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kdundar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Makine var da yaptigi kahve bir şeye benzemiyor genelde.Verdiği suyun sabit sıcaklığı olmadiğindan.300-400 ml lerde zaten sonuç direkt su oluyor.Kompresso icin öğütüm boyutu nedir? Mokapotla aynı mı daha mı ince? Timemore ile cekebilir miyim onu merak ediyorum.
Biz de ki makinenin olayı farklı :) nomal makineler gibi düşünmeyin! Komresso için kahveye göre değişmekle birlikte Comandante 11-13 klik arası kullanıyorum. Timemore karşılığını herhalde @campos paylaşmıştı.

Biz de ki makinenin olayı farklı :) nomal makineler gibi düşünmeyin! Komresso için kahveye göre değişmekle birlikte Comandante 11-13 klik arası kullanıyorum. Timemore karşılığını herhalde @campos paylaşmıştı.
Hakan Bey merhaba, ben kahve demlemeye başladığımdan beri hep elle demliyorum, açıkçası çok nadir durumlar hariç pek de 2 porsiyondan fazla gereksinim olmuyor ama merak ettim bu makinanın olayını :)

Hakan Bey merhaba, ben kahve demlemeye başladığımdan beri hep elle demliyorum, açıkçası çok nadir durumlar hariç pek de 2 porsiyondan fazla gereksinim olmuyor ama merak ettim bu makinanın olayını :)
Şu ana kadar Russel Hobbs İnspire ile 50' nin üstünde demleme yaptım. Tüm sonuçlar çok keyifliydi.

Son düzenleme:
Ben de v60 dan sıkılmıs durumdayim.Yaptiğim kahveler hic birbirini tutmuyor.Bu konu artık canımı sıkmaya başladı.Farkli bir dripper mı alsam.Mesela kalita gibi.Ama icimden farkli bir dripperın da cok farkli bir deneyim sunmayacaği geçiyor.Aeropress düşündüm ama french press gibi hafif kirli bir kahve cıkardiğini duydum ( kağit filtrede çikmiyordur heralde) yani aeropresse de cok yakın degilim.Delter press v60 gibi aromaları ön plana çıkarıyoelr gövdesiz kahveler de artık baydı biraz.Moka pot düşündüm ama cikardigi kahve hakkında en ufak bilgim yok.Bununla ugrasmak yerine kompresso mu alsam acaba? Yoksa parasini haketmez mi ? Amacım hakiki espresso içmek değil şuan için biraz daha tekrarlanabilir ve farkli bir deneyim.Ayrıca biraz daha gövdeli ve kolay yapılabilme önceliğim
Clever dripper deneyebilirsin. Çok fazla değişkeni olmayan bir ekipman. Aynı çekirdek ile “tutarlı” sonuçlar alabilirsin.

Ben de v60 dan sıkılmıs durumdayim.Yaptiğim kahveler hic birbirini tutmuyor.Bu konu artık canımı sıkmaya başladı.Farkli bir dripper mı alsam.Mesela kalita gibi.Ama icimden farkli bir dripperın da cok farkli bir deneyim sunmayacaği geçiyor.Aeropress düşündüm ama french press gibi hafif kirli bir kahve cıkardiğini duydum ( kağit filtrede çikmiyordur heralde) yani aeropresse de cok yakın degilim.Delter press v60 gibi aromaları ön plana çıkarıyoelr gövdesiz kahveler de artık baydı biraz.Moka pot düşündüm ama cikardigi kahve hakkında en ufak bilgim yok.Bununla ugrasmak yerine kompresso mu alsam acaba? Yoksa parasini haketmez mi ? Amacım hakiki espresso içmek değil şuan için biraz daha tekrarlanabilir ve farkli bir deneyim.Ayrıca biraz daha gövdeli ve kolay yapılabilme önceliğim
Merhabalar, hocam ben yaklaşık 2-3 aydır moka pot kullanıyorum. Gövdeli kahve felan seviyorsan bir hayli tatmin eder. Espresso gurmesiyseniz tatmin etmez bence. V60 ile ben de hep tutarsız kahveler yapıyorum. Bütün oranlar vs aynı olsa bile çok farklı sonuçlar çıkıyor. Bazen hoşuma gitse de bu durum, bazen canımı sıkıyor. Syphon yöntemine geçebilirsiniz. Araştırdığım kadarıyla hata yapma oranı çok çok az. Bu da tutarlı kahve demek oluyor sanırım.

Merhabalar, hocam ben yaklaşık 2-3 aydır moka pot kullanıyorum. Gövdeli kahve felan seviyorsan bir hayli tatmin eder. Espresso gurmesiyseniz tatmin etmez bence. V60 ile ben de hep tutarsız kahveler yapıyorum. Bütün oranlar vs aynı olsa bile çok farklı sonuçlar çıkıyor. Bazen hoşuma gitse de bu durum, bazen canımı sıkıyor. Syphon yöntemine geçebilirsiniz. Araştırdığım kadarıyla hata yapma oranı çok çok az. Bu da tutarlı kahve demek oluyor sanırım.
Aslinda baska bir pour overdan ziyade espresso veya espressoya yakın kahvelere yönelmek istiyorum farklılik için.Ama duşununce de yarim yamalak girince duzgun sonuc alamayacağimdan daha zamanım oldugu bir zaman espresso sistemi kuracağim.Bu surecte idare etmeklik mokapot alabilirim ama

Aslinda baska bir pour overdan ziyade espresso veya espressoya yakın kahvelere yönelmek istiyorum farklılik için.Ama duşununce de yarim yamalak girince duzgun sonuc alamayacağimdan daha zamanım oldugu bir zaman espresso sistemi kuracağim.Bu surecte idare etmeklik mokapot alabilirim ama
Bana kalırsa moka pot kahvesi ile espresso arasında azımsanmayacak fark var. Gerçek bir espresso istiyorsanız bence bulaşmayın derim. Ama kahhve adlı bir sitede bialetti brikka görmüştüm. Belki o biraz daha iyidir

Arkadaşlar ben v60 kullanamıyorum buna karar verdim.2.30 demleme süresi ile gayet duzgun dökus yapıyorum ama su gibi kahve cikiyor.Artık zevk vermek yerine sinirlendirmeye başladı.Kalita mı almaliyim sizce? İmmers yöntem istemiyorum şimdilik.Kalitanin filtreleri şuan bulunabiliyor mu?

Kalitanin alternatifi ne olabilir baska dripper yok mu v60 filtresiyle kullanilabilen.Origami var v60da pek fark yokmuş.Aeropress var aklimda. Delter v60 gibi gövdesiz istemiyorum o yüzden v60 ile ne yaparsan yap gövde vermiyor.Zorla aroma vermeye çalişiyor.Fiyati uçuk olmasa moccamaster bakardim

Kalitanin alternatifi ne olabilir baska dripper yok mu v60 filtresiyle kullanilabilen.Origami var v60da pek fark yokmuş.Aeropress var aklimda. Delter v60 gibi gövdesiz istemiyorum o yüzden v60 ile ne yaparsan yap gövde vermiyor.Zorla aroma vermeye çalişiyor.Fiyati uçuk olmasa moccamaster bakardim

Yine bir arayışlar :)

Sen de kalita var rahatsin tabi.Şu kübayi bir demle de bak ya! Çekirdekler masada duruyor da bir guzel kokuyor ki gevrek gevrek

Kalita gövdeli aslında senin istediğin gibi tam tavsiye ederim ama filtre sıkınti :) denicem birazdan kalita da kaç klik önerirsin sence

stok yok. gelmesi de şüpheli. hario türkiye ile görüştüm mayıs sonu ihtimali var dediler. ancak fiyat konusunda döviz kurundan dolayı uçuk rakam olacak geldiğinde. immersion için aeropress kullanılmasının yeterli olacağı görüşündeyim.
kahhve.com'da var 335 lira

Geri