• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60'a Alternatif Demleme Metodu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kdundar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Değerli kahveseverler, başka yorum vermek isteyen var mı?

Özellikle kalita/origami kullanan ve karsilastiracak olan.
Veya april gibi yeni dripper önerisi olan.
Veya hario immersion dripper gibi tamamen demleme metodu değiştirme önerisi olan.

Şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler yorumlar için. Bunları kullanan ve başka bir demleme metodu ile kıyaslama yapabilecek var mıdır?

yaratıcılığını konuşturmak isteyen immersion sevenlere gelsin ;)

yaratıcılığını konuşturmak isteyen immersion sevenlere gelsin ;)

Teşekkürler buna çok benzer yapıda sanırım clever dripper dı kendi ağırlığı ile bardak üzerine yerleştirilince süzülmeye başlayan. Siz bunu kahvede denediniz mi? mantığını tam anlayamadım filtresiz olarak su nereden süzülüyor?

Merhabalar, V60 için alternatif bir dripper deneyecek olsam sanırım bu April coffee'nin ürettiği April Brewer olurdu. Kalita filtresi ile kullanılabiliyor.

Tek geniş bir tahliye deliğinin olması bana daha tutarlı bir akış kontrolü ve düz taban dripper olması sebebiyle de eşit çözünme için kolaylık sağlayacağını düşünüyorum (denemedim)

Ayrıca şık bir dizayn ve seramik fincanı ile geliyor.

Forumda arattım ama April coffee için ayrı bir başlık bulamadım o nedenle buraya yazıyorum.
Bu April kurucusu Patrik abi V60 origami kalita vb neredeyse tüm demleme videolarında oldukça kalın öğütüm öneriyor, misal cmd 30-32 klik gibi.
Bu yaklaşımının mantığını açıkçası çözemedim, yorum yapabilecek olan varsa memnun olurum.

Forumda arattım ama April coffee için ayrı bir başlık bulamadım o nedenle buraya yazıyorum.
Bu April kurucusu Patrik abi V60 origami kalita vb neredeyse tüm demleme videolarında oldukça kalın öğütüm öneriyor, misal cmd 30-32 klik gibi.
Bu yaklaşımının mantığını açıkçası çözemedim, yorum yapabilecek olan varsa memnun olurum.

Orkun Üstel'in yayıyını izlemiş miydiniz? Yanlış hatırlamıyorsam Orkun bey de kalın öğütmeyi tercih ettiğini sebebiyle birlikte açıklıyordu.

Kağıt filtre koşulunuz değilse bez filtreyi önden ıslatarak hario woodneck drip pot unu farklı bir deneyim olarak söyleyebilirim. Bez filtreyi ıslak şekilde buzdolabında tutuyorum. Sürekli buzdolabında duruyor. kullanmadan önce ılık suda tekrar ıslayıp hafif suyunu alıp takıyorum. Kahve miktarının v60 dan yarım kat fazla artırarak yapıyorum. Bir de çoğu kişide damak tadı farklı gelebiliyor ama Chemex i kahve ölçüleri ile oynayarak kullandığım bir ürün. Tabi bir çok değişken ve beklentilerinize göre değişir. Kendimce yaptıklarımdan bahsetmek istedim. Sizin damağınız için hangisi uygunsa en iyi alternatif o dur.

Ben uyguluyorum, çok da iyi sonuç veriyor, ince öğütüme göre cok daha tutarlı sonuç alıyorsunuz. En azından kendi deneyimim o yönde...

Veya hario immersion dripper gibi tamamen demleme metodu değiştirme önerisi olan.

Şimdiden teşekkürler.

Üstten dökerek (pour over) yapılan demlemelerde teori ve mantık çok benzer. Farklı bir şey istiyorsanız, ben sizin yerinizde olsa suda tutma "Immersion" metotdu kullanan bir ekipman alırdım. :)

Ben uyguluyorum, çok da iyi sonuç veriyor, ince öğütüme göre cok daha tutarlı sonuç alıyorsunuz. En azından kendi deneyimim o yönde...
Kaç klik’te öğütüyorsunuz? Lilydrip ve Lilydrip’siz olmak üzere :)

Patrik'in April Dripper için önerdiği reçeteyi Kalita ile bire bir uyguladım, nitekim tüm düz tabanlı dripperlarda kullanılabileceğini söylüyordu Patrik. Önerdiği şekilde 92°C ve 32 klikte çok iyi sonuç aldım, kahvesine göre ufak tefek oynamalarla bu civarlar hep iyi sonuç verdi. Sonuc, çok yüksek gövde sevmiyorsanız, aradığınız daha çok dengeli bir tatlılık ve asidite ise ben çok iyi sonuçlar aldığımı düşünüyorum.

Üstten dökerek (pour over) yapılan demlemelerde teori ve mantık çok benzer. Farklı bir şey istiyorsanız, ben sizin yerinizde olsa suda tutma "Immersion" metotdu kullanan bir ekipman alırdım. :)
Aeropress çok denedim ama benim istediğim şekilde kahve yapmıyor, keza french presste de bana uyan bir sonuç pek alamıyorum yine de arada yapıyorum ama.
melitta, tchibo ve hario arasında ciddi fark var dolayısı ile başka bir damlatıcı ile başka yöne doğru bir fark alabilir miyim diye merak ediyordum. Muhtemelen kalita alıp deneme yapacağım çevremde deneme yapmak için bulamadım şu an.
Biraz daha büyük porsiyona uygun olduğunu okuyorum belki bu alanda bir fark yaratır, bir de coffee collective de sürekli kalita kullanıyor bu yeni gelecek üyelikteki kahveleri direk onların tarifi ile deneme niyetim var.
Kalita/origami içinde her ikisini kullanan kahveseverlerin deneyimlerine denk gelemedim. Artık deneme yanılma ile bir alternatif yaratabilirsem yaratırım yoksa zaten gayet memnun olduğum metod ile devam :)

herkese yorumları için teşekkürler.

Şimdiden teşekkürler.
immersion yöntemi için gene aynı switch mantığıyla çalışan Brewista Smart Filtre de var.Zaman zaman kullanırım gövdeyi artırmak için.Şurada yazılmıştı.
Pour over ile immersion bambaşka yöntemler.Mümkünse her iki demlemeyi de deneyimlemek güzel olabiliyor.

immersion yöntemi için gene aynı switch mantığıyla çalışan Brewista Smart Filtre de var.Zaman zaman kullanırım gövdeyi artırmak için.Şurada yazılmıştı.
Pour over ile immersion bambaşka yöntemler.Mümkünse her iki demlemeyi de deneyimlemek güzel olabiliyor.
Benim de ilgimi çeken bir ekipman.bir ara diğer forumda muhabbeti oldu bunun.Ben nasıl bir filtre kullanmam gerektiğini tam çözemediğim için vazgeçtim bu aletten diye hatırlıyorum:) Onun dışında böyle immersion yöntemleri için Clever drippera da iyi diyorlar.Onun da maalesef Türkiye'de satışı yok.Aslında ilginç bir yöntem ve çok merak ediyorum.

Geri