• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

V60 Filtreler Arasındaki Farklar ve Kolay Bir Çözüm

Bu 40'lı filtreler v60ı a bakış açımı değiştirdi, bu aralar kalitadan da öne geçirdi kendini. Çok farkediyor diğerlerine göre.

son dönemde süreler uzamıştı ve kahveye grindera hatta kendimde suç bulmuştum. kağıttaki paket farkından dolayı demleme süresinde bu kadar büyük farklar olacağı aklıma gelmezdi.

Sağdaki görselde bulursanız 40'lı pakettekinin aynısı oluyor. Soldaki paketlemenin ayrıca iki türlüsü var, içi pürüzsüz olan. İçini açmadan bilmek tam mümkün olmuyor, ama çok alışveriş yapılan yerlerden alırsanız yeni üretim, yani sorunsuz olanlara denk gelmeniz daha olası...

Soldakilerin farkı ne? En son siparişimde bana gönderdikleri soldaki 100'lüden ama yavaş maalesef.

İlk mesajda yazmıştım hocam, filtrelerin ısıtma sistemi farklı. Ütü gibi bir şeyle bastıkları için kıvrımlı yüzey düzleşiyor, tozlar yüzünden daha rahat tıkanıyor.

Bol poşet soldaki 100’lüden iki farklısına denk gelme ihtimaliniz var o yüzden...

Hayır, 40'lıdan farkını sormuyorum yukarda dedin ya soldaki 100'lünün de iki çeşidi var diye. Onları birbirinden nasıl ayırıyoruz? Farkı ne? Hangisi iyi? Bir de terse nasıl çeviriyoruz filtreyi, ben denedim ama bir türlü elle çeviremedim yırtılacak diye çekindim.

Hayır, 40'lıdan farkını sormuyorum yukarda dedin ya soldaki 100'lünün de iki çeşidi var diye. Onları birbirinden nasıl ayırıyoruz? Farkı ne? Hangisi iyi? Bir de terse nasıl çeviriyoruz filtreyi, ben denedim ama bir türlü elle çeviremedim yırtılacak diye çekindim.

İç kısmı farklı olduğu için açmadan öğrenmek zor. İçi kıvrımlı gözüken daha iyi. Çevirmeyi lily aparatıyla yapıp lily’i çıkarıp ittirerek yaptım.

Ben asagidaki konuda verdigim sekilde ceviriyorum. Baslarda biraz zorlandim ama su an 01 filtrelerini bile aparatsiz cevirebiliyorum.

Ben asagidaki konuda verdigim sekilde ceviriyorum. Baslarda biraz zorlandim ama su an 01 filtrelerini bile aparatsiz cevirebiliyorum.

Teşekkürler ama maalesef jigger'ım yok :) Evde yerine ne kullanabilirim bakacağım.

40’lı filtreler her yerde tükendi galiba bu konudan sonra. Elimde 40 tane kalınca mecbur 100lü paketten sipariş ettim ancak daha ilk denemede tıkandı. Ters çevirmek de zor geldi galiba ilk kez denediğim için. Lilydrip alıp bu işi çözeceğim umarım.

40’lı filtreler her yerde tükendi galiba bu konudan sonra. Elimde 40 tane kalınca mecbur 100lü paketten sipariş ettim ancak daha ilk denemede tıkandı. Ters çevirmek de zor geldi galiba ilk kez denediğim için. Lilydrip alıp bu işi çözeceğim umarım.
Açıkçası japon 40in akışı kesinlikle daha iyi olmakla beraber ben 100luk Hollanda filtre ile bile verim alıyorum. Çekirdek, öğütücü, öğütüm, sıcaklık, döküm temposu vs ile yine optimum bir noktaya getirmek mümkün oluyor.
Iyi bir toz çıkarmayan öğütücü ile biraz daha kalın çekip, ısıyı arttırıp, Blooming sonrası 45-60 saniye içinde tek döküş ile dener misiniz?

Kağıdın üzerinde v60 baskısı olan kağıtlara denk geldiniz mi hiç?

bendeki Hollanda 100 olanlar baskılı, streç dar torbalı olanlar

Açıkçası japon 40in akışı kesinlikle daha iyi olmakla beraber ben 100luk Hollanda filtre ile bile verim alıyorum. Çekirdek, öğütücü, öğütüm, sıcaklık, döküm temposu vs ile yine optimum bir noktaya getirmek mümkün oluyor.
Iyi bir toz çıkarmayan öğütücü ile biraz daha kalın çekip, ısıyı arttırıp, Blooming sonrası 45-60 saniye içinde tek döküş ile dener misiniz?
Akşam deneyeceğim hemen. Benim gözlemim özellikle tek döküş yerine 3-4 parça halinde dökmek süreyi özellikle uzatıyor. Aslında comandante 25 click kullanmıştım ama parçalı dökmüştüm.

Hollanda 100 lük filtre ile comandante 25 click, 30/500, 98 c de, 60 ml 45 sn blooming, gerisinin 60 saniyede dökerek (blooming ve son döküşten sonra hafif çalkalama), örnek vereyim coffee department brazil pedra azul 3.15-3.20 de bitiyor, ancak Boxx Kenya Kirinyaga 3.45-50 gibi. Çekirdeğe çok bağlı bu durum fakat yüksek sıcaklık ve tek döküş kağıtlar arası farkı azaltıyor.

Son düzenleme:
Geri