• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Evdeki Nesnelerle Lilydrip Denemesi ve Kağıt Filtre Katlama

İsim
Levent
Lilydrip merak ettiğim ekipmanlardan bir tanesi... içinde bulunduğumuz karantina günlerinde, evdeki nesnelerle nasıl benzetim yapabilirim diye düşündüm ve aklıma bir anda gelen fikri sizlerle de paylaşmak istiyorum. :)

Kahve yatağının yüksekliğini azaltıp, aynı öğütüm kalınlığında daha kısa sürede (20-25 sn civarında) demleme elde ettim. Bu da kahvenizi daha ince öğütüp, acılıktan uzak daha tatlı fincanlar elde edebilirsiniz demek.

Kullandığım filtre, Hario V01 Japon Malı, kulakçıksız ve 100lü paket.

Elimde Lilydrip olmadığından maalesef bir karşılaştırma yapamıyorum ama kullanılan mantığı test ettiğimden, faydalı bir ekipman diyorum.

Orta-İleri seviye demleyiciler için daha uygun olduğunu düşünüyorum ama başlangıç seviyesindeki demleyicilerin de hatalarını bir nebze örterek, daha başarılı fincanlar elde etmesine yarayacaktır.

Aşağıdaki bağlantıdan özellikle jigger ile katlama videosuna bakmanızı tavsiye ederim :) Bazen en ihtiyacımız olan şey, aslında hep en yakınımızda olandır!

Son düzenleme:
bu en yakınımızda olan nedir? katladığın metal parça MG3 ağır makinalı tüfeğin namlu başına benziyor. :p

bana kokteyl'ler için jigger ölçü kabı gibi geldi :) (20/40ml'lik) ama demleme için dripper'ın içene koyduğu nedir onu ben de çıkaramadım :)

Son düzenleme:
jigger ile ters çevirip, başlık misket bulabilirsem yerleştirerek ben de deneyeceğim en kısa zamanda :D

o kolay da çevirdikten sonra demleme için filtrenin altına ne koymalı?
evet ben elle bile kolayca katlayabildim ama sonrasında çöküyor... çökse bile daha iyi oldu kahve ve demleme süresi kısaldı

Benim de geçen aklıma geldi böyle birşey. En uygun nesnenin şekerlik kulpu olduğuna karar verdim. Züccaciyelerden ucuzundan bir tane bulup kulpunu uçuracağım :)

1586521563270.jpeg

O zaman sizden süper fikirler çıkması lazım. Bekliyorum :)
çoook eski ama barmanlik dönemi, çok beklenti yaratmayayım. anca soğuk demleme deneyleri, onları içkilerle karıştırma, silkme ve koparma falan fıstık :D

100lü, Japon malı kulakçıksız filtre ile yaptım. Yazmamıştım, teşekkürler hatırlatma için.
Bunu şunun için sordum aslında, tuhaf gelecek belki naturel kutudaki filtrelerde akış daha uzun sürdü yaptığım denemelerde. Kutuda satılan beyaz olanların akışı gerçekten daha hızlı ama bu filtre ile lilydrip bir arada nasıl olur onu merak ettim Deneyemeden lilydrip kırıldı.

Geri