• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türkçeleştirilmiş tadım çarkındaki kurutulmuş domatesin yeri hk.

40yıllıkhatır

Yeni Üye
İsim
40
Daha fazla  
İsim
40
Bu tadım çarkının ortaya çıkmasında;
Alice Coffee Culture, koku uzmanı Vedat Ozan, @teyyaredenkahve instagram paylaşımından öğrendiğim kadarıyla Null Coffee den Cihan Başpınar ve Tuğrul Akın 'ın emekleri olduğu bilgisine ulaştım. İhtiyaç duyulan başarılı bir çalışma olmuş. Bu çalışmayı yaparken SCAA'nın tadım çarkını mı referans aldılar merak ettim ancak öyle olmuş olabileceğini düşünüyorum. Bu çalışma hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalıyız.

Ayrıca bildiğimiz üzere domates, içerisinde yüzlerce küçük çekirdeği olduğu için 'meyve' olarak sınıflandırılmış bir yiyecektir.
Bu yüzden çalışmadaki kurutulmuş domates in Tuzlu Baharatlar başlığı altında değil Kurutulmuş Meyveler başlığı altında sınıflandırılmasının daha doğru olacağını düşünürdüm. Bilgimin sınırlı olduğu konular olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda bilgisi yada düşüncesi olanlar mutlaka vardır.


Kahve Tadım Çarkı.jpegaroma skalası.jpeg
 
Domates teknik olarak bir meyve olsa da, meyve salatasına koymazsınız 😬 meyve/sebze olması itibariyle değil, sunduğu deneyim ile sınıflandırıldığını varsayarsak sıkıntı yok gibi.
Evet bu düşünceyi üretebileceğimi bende düşünmüştüm. Çalışmanın titizlikle yapılmış olduğunu düşündüğümden bunu atlamış olacaklarını düşünmek istemedim. Bilinçli olarak yapılan bir tercih olabilir.
 
Bu tadım çarkının ortaya çıkmasında;
Alice Coffee Culture, koku uzmanı Vedat Ozan, @teyyaredenkahve instagram paylaşımından öğrendiğim kadarıyla Null Coffee den Cihan Başpınar ve Tuğrul Akın 'ın emekleri olduğu bilgisine ulaştım. İhtiyaç duyulan başarılı bir çalışma olmuş. Bu çalışmayı yaparken SCAA'nın tadım çarkını mı referans aldılar merak ettim ancak öyle olmuş olabileceğini düşünüyorum. Bu çalışma hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalıyız.

Ayrıca bildiğimiz üzere domates, içerisinde yüzlerce küçük çekirdeği olduğu için 'meyve' olarak sınıflandırılmış bir yiyecektir.
Bu yüzden çalışmadaki kurutulmuş domates in Tuzlu Baharatlar başlığı altında değil Kurutulmuş Meyveler başlığı altında sınıflandırılmasının daha doğru olacağını düşünürdüm. Bilgimin sınırlı olduğu konular olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda bilgisi yada düşüncesi olanlar mutlaka vardır.


Ekli dosyayı görüntüle 5468Ekli dosyayı görüntüle 5469

Kendilerine sorar, size bilgi veririm.
 
Geri
Üst