Mücella
Yeni Üye
- İsim
- Arda
Daha fazla
- İsim
- Arda
Bence Türkiye'de tutuluyor. Dışarı çıkıp franchise markalarda Türk Kahvesi içmek yerine insanlar az daha fark verip farklı şeyler içmeyi tercih ediyor. Dünya'da tutulmaması konusunda haklısınız, belki de tescillenmediği için olabilir. Balkan coğrafyasında çok farklı isimlerle satılıyor. Telve için ise bence biz burada alternatif bulabiliriz. Asıl amacımız ''kaynamaya yakın sıcaklıklara ısıtmak ve köpük oluşturmak'' ise Arnavutluk'ta bir kafede buhar çubuğu kullanarak yapılmış bir Türk Kahvesi içmiştim. Telveler dipte çökmek yerine bardağın içinde homojen şekilde dağılmıştı.
Şunu da ekleyeyim. Birazcık beklenti meselesi nitelikli Türk Kahvesi içtiğimde de farklı aromaları hissetmek benim hoşuma gitmemişti. Diğer demleme yöntemleri bu ihtiyacı yeterince karşılıyor diye düşündüm. Tabii ki bu yöntemler de aromaları daha da ön plana çıkarır ama ne kadar standardize etmeye çalışsakta kahve soğuyabilir, su miktarı az olabilir. Türk kahvesinden beklentisi ise standart tat üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum.
Şunu da ekleyeyim. Birazcık beklenti meselesi nitelikli Türk Kahvesi içtiğimde de farklı aromaları hissetmek benim hoşuma gitmemişti. Diğer demleme yöntemleri bu ihtiyacı yeterince karşılıyor diye düşündüm. Tabii ki bu yöntemler de aromaları daha da ön plana çıkarır ama ne kadar standardize etmeye çalışsakta kahve soğuyabilir, su miktarı az olabilir. Türk kahvesinden beklentisi ise standart tat üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum.