• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tüketici Tercih Anketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pacamara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kahve satın alım sürecinizde, aşağıdakilerden hangisi sizin için en önemlisidir ?

• Kahveyi kavuran firma

• Kahvenin tedarik edildiği firma

• Kahvenin fermantasyon/işleme yöntemi

• Kahvenin varyetesi

• Kahvenin homojen kavrulmuş olması

• Kahvenin üretici/kavurucu tarafından verilmiş tadım skoru

• Kahvenin fiyatı

• Bardaktaki sonuç

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Hoayda En kötü değirmenle Ögütüp üstüne sıcak su döksen öyle cupping olarak içsen yine murdar olmaz yahu iyi kavrulmuş bir kahve murdar etmek emek ister içine küp küp şeker atması lazım anca öyle :D
İyi kavrulmuş bir kahveyi ağzı bozuk paketin diye cam kavanoza koyup sıkıca kapatıp iki ay sonra güneş alan dükkanlarında vitrin önünde tutanlara genel olarak mundar ediyor diyebilirim. Ve tabiki şeker şurup faktör.

İyi kavrulmuş bir kahveyi ağzı bozuk paketin diye cam kavanoza koyup sıkıca kapatıp iki ay sonra güneş alan dükkanlarında vitrin önünde tutanlara genel olarak mundar ediyor diyebilirim. Ve tabiki şeker şurup faktör.
Yav Zaten onlara akıl sır erdiremiyorum alem insanlar
:D

Sonuca odaklıyım, içerken keyif vermiyorsa diğer tüm seçeneklerin ne olduğunun bir önemi kalmıyor. Damak tadıma uyması benim için ilk sırada gelir.

Bir çoğu tek neden olmak için yetersiz, tek seçenekler duruma, şartlara göre değişebilir, hatta bu forumda kolayca manipüle edilebilir... Sokaktaki Türk insanına mikrofonu uzatın size acayip cevaplar verir ancak çoğu zaman soylediklerinin zıddını yapar... nacizane fikrim ikinci düşünceniz daha sonuca dönük olurmuş...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Coffee Review para ile çalışan bir firma. Ne kadar çok para, o kadar yüksek skor :)

Mesela bu kahvenin, 96 puan alabileceğine gerçekten inanıyor musunuz ?

hayir.

ilk sizden duydum bu siteyi.

Coffee Review para ile çalışan bir firma. Ne kadar çok para, o kadar yüksek skor :)

Mesela bu kahvenin, 96 puan alabileceğine gerçekten inanıyor musunuz ?

İlk kez duydum bunu. CR puanlı birkaç kahve denedim ve iyi değil, çok iyilerdi. Ortalık normale dönünce yeniden deneme planım da var. Yeşilden ziyade kavrulmuş çekirdek üzerinden puan verilmesi benim ilgimi çekti ama böyle bir durum varsa elbette güvenilirlik sorgulanır.

Söz konusu kahveyi ise denemediğim için bilemem.

satın alma sürecinden kastın, "tanımadığın ve emin olmadığın bir kavurmacıdan alırken / denerken neye bakarak alım yaparsın" olduğunu düşünerek oy verdim. bu yönde bakınca, "bardaktaki sonuç" şıkkının çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum. zaten tüm şıkların amacı bardaktaki sonuç, aksi halde BİM suda eriyen kahve içiyor olurdu herkes. :)

İlk defa deneyimleyeceğim merak ettiğim bir çekirdek ise öncelikle varsa aynı çekirdeği tedarik eden kavurmacılar arasından en güvendiğimi , daha önce memnun kaldığımı tercih ediyorum. Daha sonra tabi satınalma süreci ve demleme sonrası deneyimime göre gelecek için tekrarlama veya uzak durma kararım oluşuyor.
Farklı olarak bir cafede deneyimlediğim kahveyi eğer beğenirsem tereddüt etmeden ev satın alıyorum.

Yani tadım fırsatı benim için daha iyi ve doğru bir satın alma kararı oluşturuyor ama internetten çekirdek seçerken bölgesi, tadım notları, proses vb özellikler ile kavurucu benim için öncelikli.

Geri