• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore V60 Dripper Crystal Eye Cam İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ATALANTE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de bugün crystal 01 plastik ile ilk demlememi yaptım. Sorunlu cafec serisi filtreleri Crystal e koyarak kahvesiz şekilde v60 ile 200gr su akış sürelerini kıyasladım, süre neredeyse birebir aynıydı şaşırdım. Sonrasında vazgeçip kahve demledim, akış süresi 1 click ince öğütleme rağmen son 3 günkü v60 demlememe kıyasla net olarak daha hızlıydı 10-15 sn kadar. Bir süre bunu kullanırım gibi gözüküyor :)
hocam ben de kolaylık olur diye clever dripper aldım ama crystal eye ile yaptığım demlemelere yaklaşamadı bile tad olarak.

hocam ben de kolaylık olur diye clever dripper aldım ama crystal eye ile yaptığım demlemelere yaklaşamadı bile tad olarak.
Clever normal v60 demlemesinin 2-3 click altında demlemeye müsaade ediyor o yönden güzel bence. Bir de demleme yöntemi olarak daha zengin ve dolu bir tat var immersionda. Bazı çekirdeklerde immersion demleme daha çok yakışıyor, bazılarında da percolation. Başka bir çekirdekte tekrar deneyin şans verin Clever a bence.

crystal eye plasitk ile camı akış hızı yönünden kıyaslayabilen oldu mu? Eğer süreler çok yakınsa sağlam olması bakımından plastik olanı sipariş geçeceğim.
Kıyaslar paylaşırım da, daha önceden dediğim gibi filtre sponsoru lazım :) 3-4 ayda 600 filtre nasıl bitiyor diye soranlar oluyor :)

Elimde plastik ve cam 01 var. Deneyince yazarım.

Plastik 02 versiyonu bugün elime ulaştı. Malzeme kalitesi cidden tatmin edici düzeyde. Hario'dan daha tok bir görünüme sahip. Diğer arkadaşlar da değinmiş, filtre çok güzel oturuyor, kitap gibi. Bence de bu dripper gereken ilgiyi görmemiş.

Petra Gitesi ile hemen ilk denememi yaptım, bu kahve ince öğütüme pek gelmiyor ama hızı test etme bakımından Comandante 23 klik, 25/400 oranında, hızlı traditional filtre ile demledim. 3.40 gibi demleme sonlandı. Bu kahve için normal bir süre bu. Hatta oran ve öğütüm inceliğine göre hızlı bile. Çok tatlı ve güzel bir fincan çıktı ortaya. İlk denememde çok pozitifim anlayacağınız.

Immersion dripper kullanmadığım zamanlarda tercihim bu olacak sanırım.

Cam mı plastik mi ? Hangisini tavsiye edersiniz ?

Cam mı plastik mi ? Hangisini tavsiye edersiniz ?

Ben kırılmasın çantaya atması kolay olsun, ısıtma - soğuma problemi olmasın diye plastik aldım ama zaten hem şık hem ucuz. Timemore plastik Hariodan çok farklı ve güzel bir hissiyatı var.
Bence Cam olanın avantajı var, hario switche oturabiliyor ve standlara takılabiliyor. Mesela @teyyaredenkahve hep black mirror 2 tartısına takıyor cam dripperı 🙂
Bu dripperların tek handikapı var bence, her bardağın ağzına oturmayabilir alttaki halka Hariodan baya geniş, su bardağına 3mm payla oturuyor gibi düşünün.

Şimdi üst üste iki demleme yaptım. Aynı şartlar altında yine timemore 15sn erken bitti v60 a göre. Bir de 01 kullandığımdan mıdır yoksa farklı yapısından mıdır bilmiyorum, asidite-tatlılık dengesi tam yerinde fincanlar çıkıyor iki gündür.

Plastik 02 ile ben de birkaç demleme yaptım. Biraz daha temiz sonuçlar çıkıyor gibi geldi bana, acılık az. Aşırı bi hız farkı hissetmedim şu an. Biraz da aroma düşük gibi geldi ama emin değilim.

Ben de plastik 01 aldım az önce. v60'ım seramikti ve @teyyaredenkahve'nin videolarına dayanamadım artık :)

Crystal Eye 02 beklentimin üzerinde çıktı. Origami bu kadar abartılırken, bu dripper ın hakettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Filtre kağıdının oturumundan, öğütüm inceliğine gayet başarılı.
Maalesef bu yorumuma düzeltme yapmak zorundayım. Bu akşam filtre kağıdını sıcak su (93 C) ile ıslatırken bir çatlama sesi duydum. Başta server çatladı zannettim ama dripper'ın alt kısmından çatladığını ve yarıldığını gördüm. Isıya dayanıklı olması gereken bir üründe bu durumun yaşanması gerçekten üzücü. Ürünü almayı düşünenlere plastik versiyonunu öneririm. Yıllardır kullandığım cam v60'da böyle bir sıkıntı yaşamadım.

Benim cam Crystal Eye 02 de çatladı, nasıl olduğunu bilmiyorum. Forumda başka bir arkadaşın benzer bir yorumunu daha okumuştum. Ürünlerde genel bir problem olabilir @Globally
Bu ürünü ilk kullananlardan biriyim. Benim de 2 tane cam var ve çok kişiye de aldırdım.

Kalın bir cam olduğundan olabilir mi bilemiyorum. Çok üzücü ve can sıkıcı bir durum. Umarım bir çözüm bulursunuz. Ürünü düşürmediğiniz sürece kırılmaması gerek çünkü. Geçmiş olsun. 😞

Tüm yorumları okuyana dek plastik mi , cam mı diye düşünürken plastik almak daha mantıklı bu durumda . Fiyat olarak uygunken 01 plastik siparişi vereyim bende.

Hazır plastik bir v60 arıyorken timemore değerlendirmek isterim.

Maksimum 2 kişilik yapıyorum ve elimde hario 40lık paket mevcut. 01 almam sanırım yeterlidir değil mi?

Geri