ATALANTE
Barista
- İsim
- Burak HANÇER
Daha fazla
- İsim
- Burak HANÇER
Kütahya Porselen V60'ım hasar gördüğü ve markanın genelinde olan yamukluk sıkıntısından dolayı bugün itibari ile Timemore V60 kullanmaya başladım. Ürünü elime aldığımda dikkatimi çeken ilk şey şık ve hafif olmasıydı. Kütahya V60, 415gr iken; Timemore V60, 301gr. Aradaki 114gr'ın benim için bir önemi yok çünkü sadece evde kahve demliyorum. Bu ağırlık farkı ürünün alt tarafının sert plastik malzemeden yapılmış olmasından kaynaklı duruyor ve biraz da narin gözüküyor. Cam kısım ile plastik kısmı birbirine bağlayan bölümde altı tane çıkıntı var. Üçü dripperı sabitlemek için diğer üçü ise çektik halinde dripperin çıkmasını önlemek için yapılmış. Ayrıca ürün bu üç tane çentik üzerinde ayakta duruyor yani bir yere koyarken dikkat etmek gerek kırılırlarsa biraz üzebilir.
Eskisine göre daha narin görünüyor fakat ürün oldukça şık.
Kutu içerisinden kilitli poşette 10 adet filtre çıktı. Bu filtreler benim şuan da kullandığım Japonya üretimi Hario filtrelerden çok daha ince ve bir miktar küçük. Timemore filtrelerin dokusu farklı olmakla birlikte her ikisi de drippera tam oturuyor. Eski dripper ve Hario filtre ile yaptığım denemede süre 2.35-2.40dk sürerken Timemore dripper ve filtre ile yaptığım demlemede süre 2.19dk sürdü. 16-21sn gibi bir fark oluştu ve elde ettiğim fincan under-extract oldu. Yarın Hario filtre ile tekrar deneme yapacağım o zaman dripperın mı yoksa filtrenin mi süreye etkisi olduğu ortaya çıkacaktır.
Temizlik açısından ise bir sıkıntı bulunmakta.
Üründe tutmak için bir kulp yok, ben kahveyi demledikten sonra artan sıcak su ile dripperi kulpundan tutarak rahatça duruluyor ve kuruluyordum. Timemore'da ise kulp olmadığı için bu pek mümkün olmadı. Ürünü lavaboya koyarak temizlemem gerekti. Çok büyük bir sıkıntı değil fakat pratiklik açısından belirtmek istedim çünkü diğer tarafta soğumaya başlamış bir fincan kahve sizi bekliyor. Plastik kısım ile dripper arasında da bir miktar su kalıyor, umarım zamanla bu bölgede kireçlenme yaşamam.
Kısaca ürün oldukça şık, zarif ve narin. Kütahya V60'ta yaşadığım filtrenin drippera tam oturmama probleminden kurtuldum. Bir kez demleme yaptığım için kahve çıktıları hakkında henüz tecrübem yok ilerleyen günlerde onları da incelemeye eklerim. Aşağıda bol bol fotoğraf paylaştım, anlattığım yerleri oradan rahatlıkla görebilirsiniz.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, kahveli günler...
Not: İlk resimde üsteki filtre Timemore, alttaki Hario; ikinci resimde ise soldaki filtre Timemore, sağdaki Hario.
Clean Cup Coffee Colombia Santa Rosa De Cabal.
Timemore 20 click.
16gr çekirdek, 38ml blooming, 1.16 oran / single pour. Toplam süre: 2.19dk.
Notlar: En dikkat çeken durum eski drippera göre daha düşük gövde ve olgunlaşmamış çilek tadı oldu.
Timemore filtre ile 19 click, Hario filtre ile 20 click denenecek.

Kutu içerisinden kilitli poşette 10 adet filtre çıktı. Bu filtreler benim şuan da kullandığım Japonya üretimi Hario filtrelerden çok daha ince ve bir miktar küçük. Timemore filtrelerin dokusu farklı olmakla birlikte her ikisi de drippera tam oturuyor. Eski dripper ve Hario filtre ile yaptığım denemede süre 2.35-2.40dk sürerken Timemore dripper ve filtre ile yaptığım demlemede süre 2.19dk sürdü. 16-21sn gibi bir fark oluştu ve elde ettiğim fincan under-extract oldu. Yarın Hario filtre ile tekrar deneme yapacağım o zaman dripperın mı yoksa filtrenin mi süreye etkisi olduğu ortaya çıkacaktır.
Temizlik açısından ise bir sıkıntı bulunmakta.

Kısaca ürün oldukça şık, zarif ve narin. Kütahya V60'ta yaşadığım filtrenin drippera tam oturmama probleminden kurtuldum. Bir kez demleme yaptığım için kahve çıktıları hakkında henüz tecrübem yok ilerleyen günlerde onları da incelemeye eklerim. Aşağıda bol bol fotoğraf paylaştım, anlattığım yerleri oradan rahatlıkla görebilirsiniz.

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, kahveli günler...

Not: İlk resimde üsteki filtre Timemore, alttaki Hario; ikinci resimde ise soldaki filtre Timemore, sağdaki Hario.
Clean Cup Coffee Colombia Santa Rosa De Cabal.
Timemore 20 click.
16gr çekirdek, 38ml blooming, 1.16 oran / single pour. Toplam süre: 2.19dk.
Notlar: En dikkat çeken durum eski drippera göre daha düşük gövde ve olgunlaşmamış çilek tadı oldu.
Timemore filtre ile 19 click, Hario filtre ile 20 click denenecek.
Ekli dosyalar
-
IMG_20201207_142251.jpg149.8 KB · Görüntüleme: 221
-
IMG_20201207_142629.jpg134.7 KB · Görüntüleme: 165
-
IMG_20201207_144113.jpg156.7 KB · Görüntüleme: 164
-
IMG_20201207_144131.jpg137.9 KB · Görüntüleme: 162
-
IMG_20201207_144147.jpg114.8 KB · Görüntüleme: 162
-