• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore El değirmeni Kullanıcılarının Dikkatine Her Timemore Değirmenin Click Ayarı Aynı Değil.

TİMEMORE KULLANİCİLARİNıN DİKKATİNE!!!!
Klik ayarinda sapmanın muhtemel nedenini bulduğumu düşünüyorum.Önceden sifir noktasina gitmeden tıkanan c2 değirmenim şuan sıfır noktasindan sonra bile rahatlikla gidebiliyor.Ayrica yağ gibi akiyor maşallah :)
Nasıl yaptığıma gelince:Değirmeni tamamen söktükten sonra takarken burr un üstündeki delik değirmenin iç tarafındaki işarete denk gelecek şekilde değirmeni toplamanız gerekiyor.O işaret oraya boşuna koyulmamış.Yanılıyor olabilirim ama dediğim şekilde yapinca benim değirmenim sifir noktasina da gider oldu.Herkes bu şekilde denemeli.
Bahsettiğim işaret değirmenin klik kısmında yer alan fine coarse yazilarinin ordaki yarım ay şekli.Slim modelinde de buna benzer işaret var.
Bu şekilde yaptıktan sonra daha önce konuştuğumuz boşa dönme sorununda da bir düzelme fark ettiniz mi? 9 klikte mesela, daha kolay öğütüyor musunuz?

Tekrardan merhabalar, ben timemore değirmenimi 23 klikte kullanırken verilen tariflerde hep 17-18 klikleri görüyordum ve şaşırıyordum çünkü ufak bir fark değildi ama demleme sürelerimiz yakın çıkıyordu,damak farkı olduğunu düşünüp geçmiştim.Daha sonra değirmende sert bir çekirdek öğüttüm ve temizleyip tekrar birleştirdiğimde bir şeyler değişmişti.Şöyle ki bu olaydan önce ayar vidasını sıktığımda daha fazla dönmeyeceği noktada 0 noktasına denk geliyordu ve bir tane bırakınca kol düşüyordu.Bu olaydan sonra ise ayar vidasını çevirdiğimde aynı hissiyatlar devam etti ancak artık dönmediği noktadan 1 tane salınca kol boşa düşmüyordu hatta birkaç klik daha salmama rağmen kol düşmedi.Daha sonra üst üste söktüm temizledim bir yerde bir şey mi kaldı falan derken bulamadım nedenini ve artık sıfır noktam normalde kullandığımın 5 adım gerisine dönüştü. Yani bu hesaba göre kahvelerimi 18klikte demliyorum :D .

Tekrardan merhabalar, ben timemore değirmenimi 23 klikte kullanırken verilen tariflerde hep 17-18 klikleri görüyordum ve şaşırıyordum çünkü ufak bir fark değildi ama demleme sürelerimiz yakın çıkıyordu,damak farkı olduğunu düşünüp geçmiştim.Daha sonra değirmende sert bir çekirdek öğüttüm ve temizleyip tekrar birleştirdiğimde bir şeyler değişmişti.Şöyle ki bu olaydan önce ayar vidasını sıktığımda daha fazla dönmeyeceği noktada 0 noktasına denk geliyordu ve bir tane bırakınca kol düşüyordu.Bu olaydan sonra ise ayar vidasını çevirdiğimde aynı hissiyatlar devam etti ancak artık dönmediği noktadan 1 tane salınca kol boşa düşmüyordu hatta birkaç klik daha salmama rağmen kol düşmedi.Daha sonra üst üste söktüm temizledim bir yerde bir şey mi kaldı falan derken bulamadım nedenini ve artık sıfır noktam normalde kullandığımın 5 adım gerisine dönüştü. Yani bu hesaba göre kahvelerimi 18klikte demliyorum :D .
İlginç,geçmiş olsun.
Ben,benim açımdan standart oluşsun diye Burr'daki oyuğu gövdedeki Burr tasvirinin üstüne getirip topluyorum değirmeni,bugüne kadar sorun yaşamadım. Umarım bundan sonra da yaşamam. 5 klik boyunca düşmüyor ve sıkı sıkı tutuyorsa sıfır noktasını ayar vidasının gittiğien son nokta değil de kolun düşmediği ilk nokta olarak alın.

İlginç,geçmiş olsun.
Ben,benim açımdan standart oluşsun diye Burr'daki oyuğu gövdedeki Burr tasvirinin üstüne getirip topluyorum değirmeni,bugüne kadar sorun yaşamadım. Umarım bundan sonra da yaşamam. 5 klik boyunca düşmüyor ve sıkı sıkı tutuyorsa sıfır noktasını ayar vidasının gittiğien son nokta değil de kolun düşmediği ilk nokta olarak alın.
Evet önceden de kolun düşmediği noktayı alıyordum şimdi de öyle yapacağım artık diğer kullanıcılarla aynı standarda gelmiş oldu hatta.Sorun denemez sanırım,açıkçası sebebini çözmeye çalıştığım için hemen yazmadım 2 haftayı geçti kullanımda bir sıkıntı yok ancak bir şekilde kaydı artık.Aklıma bir tek yay geliyor öyleyse de değiştirmeyi gerektiren bir durum gözlemlemedim.

Evet önceden de kolun düşmediği noktayı alıyordum şimdi de öyle yapacağım artık diğer kullanıcılarla aynı standarda gelmiş oldu hatta.Sorun denemez sanırım,açıkçası sebebini çözmeye çalıştığım için hemen yazmadım 2 haftayı geçti kullanımda bir sıkıntı yok ancak bir şekilde kaydı artık.Aklıma bir tek yay geliyor öyleyse de değiştirmeyi gerektiren bir durum gözlemlemedim.
Kolun düşmediği noktadan geriye gitme gereği hiç duymadım. İstemsiz olarak 1- 2 kere yaptım o kadar. Bu Comandante ve Timemore için de geçerli :)

Yay bazen takılma yapabilir diye Timemore un sitesinde de yazıyor ama bir sorun olarak algılanmaması lazım. Yay ile ilgili sorun olursa, öğütüm kalitesinden ve kullanımdan anlarsınız.

El değirmenlerinde içteki burr un konumunu kilitleyen tek eleman o yay çünkü :) Herkesle aynı kalibre güle güle kullanın :)

Kolun düşmediği noktadan geriye gitme gereği hiç duymadım. İstemsiz olarak 1- 2 kere yaptım o kadar. Bu Comandante ve Timemore için de geçerli :)

Yay bazen takılma yapabilir diye Timemore un sitesinde de yazıyor ama bir sorun olarak algılanmaması lazım. Yay ile ilgili sorun olursa, öğütüm kalitesinden ve kullanımdan anlarsınız.

El değirmenlerinde içteki burr un konumunu kilitleyen tek eleman o yay çünkü :) Herkesle aynı kalibre güle güle kullanın :)
Geriye gitme gereği derken kolun düşmediği noktadan daha fazla sıkmaksa eğer kastınız ben de öyle yapıyordum ancak zaten en sona geldiğinde düşmüyordu kol.Artık öyle değil tabi boşa sıkmış oluyorum. :D sağolun.

Söküp takmada burrun denk geldigi kisima bagli olarak 1-2 klik sapma yapabiliyor.Yayin takilmasiyla bir alakasi yok yay zaten hep ittiriyor.Hatta bazen 5 klikte burrlar surterken bazen 6 da surtuyor bu tamamen burr un esnekligi ile alakalı butun degirmenlerde böyledir bu.

Geri