• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore El değirmeni Kullanıcılarının Dikkatine Her Timemore Değirmenin Click Ayarı Aynı Değil.

AltayOzger

Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Merhabalar Uzun bir süredir Timemore değirmenlerin hepsinin aynı clickte aynı ögütme ayarını vermediğini düşüyordum kimisi forumda V60 ile 19 Clickle çok kalın sonuç alırken kimisi tıkanma Tozlanma yaşıyordu kimiside sorunsuz kullanıyordu.

Tanıdıklarımın Timemore değirmen istemesiyle 3 Tane Timemore Chesnut C1 değirmen siparişi vermiştim ve bugün elime ulaştılar gelen değirmenlerin sağlam olup olmadığını test ederken değirmenler arasında çok keskin Click ayarı farkının oldugunu gözlemledim.

Kendi kullandığım Timemore değirmen 19 Clickte Normal V60 için yeterli İncelik Sağlarken Yeni Gelen değirmenlerden 1 Tanesi Chemex hatta Kasuya boyutunda bir ögütüm ortaya çıkardı ve orda anladım ki her Timemore değirmenin Click ayarı aynı değil.

Emin Olmak için 2. bir test daha yaptım Türk kahvesi ile Kendi kullandığım Timemore 9 Clickte Türk kahvesi yaparken aldığım Timemorelardan biri 5 Clickte aynı ögütüme ulaşıyor merak ettim ve diğer bir Timemore değirmenin daha kutusunu açtım oda tam tersi çıktı Kendi kullandığım 9 Click ayarının 11 Clickte yakaladığını gördüm :)

Kısaca Timemore değirmenler arasında +4 ve -4 e kadar sapma var her değirmen aynı ayarda aynı ögütmeyi yapmıyor. Kmisinde bu sapma 2 click olabilir kimisinde 4 Clicke kadar çıkabilir.

Müsait olduğumda aynı Clickte ögütmeleri fotoğraflayıp yükleyeceğim.

Son düzenleme:
Ben az önce 20klik natürel kahve çektim tam v60 için idealdi çekimi. yaklaşık 60 gün önce almıştım yeni geldi(c1)

Son düzenleme:
Güzel bir gözlem yapmışsınız, fotoğrafları beklemedeyim. Merak ettim. Benim c2 gelince ben de sizin değerlere göre kıyaslayabilirim. Çin'in sözeni de timemore sanırım :D

Benim c2 de sıfır noktasına tam
Gidemiyor.Yarım klik geride tıkanıyor bilmiyorum yaydan mı ama sanmıyorum.Sanki önceden de gidemiyordu.O yüzden bence de farklı.Ben 20 klikte v60 tam 2.30 yakaliyorum

Eğer ki tespitte hata yoksa (ki yok ibi görünüyor) 9 ve altında öğütüm yapamama sebebim de bu olabilir, yani bazı arkaaşların 9 da türk kahvesini rahat öğütüyorum demelerinin sebebi klik farklılığı. Uluslararası forumlarda araştırmak lazım.

Evet çok makul geldi 9 klikte öğütüm yapamadığımdan 10 klikte öğüttüğüm türk kahvesini içtim ve hiç rahatsız etmedi.Ayrıca v60 demlemelerimde 21 de bile hiç güzel sonuç alamadım 23-25 arası kullanıyorum ancak birçok kişi 19 civarlarını bile kullanıyor.

Güzel bir gözlem yapmışsınız, fotoğrafları beklemedeyim. Merak ettim. Benim c2 gelince ben de sizin değerlere göre kıyaslayabilirim. Çin'in sözeni de timemore sanırım :D
Yok yav nettin Timemore gömlek gömlek üstün bi click farklılıgı var diye sözenle aynı kefeye koyulmaz yahu :)

Eğer ki tespitte hata yoksa (ki yok ibi görünüyor) 9 ve altında öğütüm yapamama sebebim de bu olabilir, yani bazı arkaaşların 9 da türk kahvesini rahat öğütüyorum demelerinin sebebi klik farklılığı. Uluslararası forumlarda araştırmak lazım.
Elimde 3 Tane Chesnut C1 var şuan birisi 11-12 Clickte Pudra kıvamında ögütüyor diğeri 9 Clickte birisi 5 Clickte :)

Açıkçası bu konunun neden bu kadar önemli olduğunu ben kendi adıma anlayamıyorum :) değirmenin kendi içinde tutarlı olması çok çok daha önemli. yani siz kendi değirmeninizden her 20 clickte aynı sonucu alıyorsanız asıl önemli olan konu budur. alamıyorsanız o zaman problem var demektir.
Tariflerde normalden kalın/ince mi öğütülmüş anladıktan sonra 1-2 denemede o değirmen için iyi bir nokta bulunabilir diye düşünüyorum.

AltayOzger zaten Timemore alacakların dikkatine dememiş, Timemore kullanıcılarının dikkatine demiş. Sadece tariflerdeki klik sayılarına Comandante'deki gibi fazla güvenmeyin diyor. Yoksa memnun olmadığı bir değirmenden neden 3-4 tane alsın :)

Zaten kimse bu konu önemlidir demiyor ki.Arkadaşimiz farkettiği durumu doğal olarak paylaşmış teşekkur de ederiz.Bunun çoğu kişi için önemi yok zaten ama bilmekde fayda var.

Zaten kimse bu konu önemlidir demiyor ki.Arkadaşimiz farkettiği durumu doğal olarak paylaşmış teşekkur de ederiz.Bunun çoğu kişi için önemi yok zaten ama bilmekde fayda var.
Önemsenmiyor ise buraya konu olarak açılıp kullanıcıları uyarma gereği neden duyulmuş? Demek ki tariflerdeki başka değirmenlere ait click sayılarını kendi demlemelerinde birebir uygulamaya çalışanlar var diye düşünülmüş ki zaten doğru, birçok kullanıcı bu şekilde referans alıyor.

Neyse uzatmama gerek yok, zaten konu çoğu kişi için önemli değil ise yazdıklarımı okuyup geçebilirler.

Son düzenleme:
Önemsenmiyor ise buraya konu olarak açılıp kullanıcıları uyarma gereği neden duyulmuş? Demek ki tariflerdeki başka değirmenlere ait click sayılarını kendi demlemelerinde birebir uygulamaya çalışanlar var diye düşünülmüş ki zaten doğru, birçok kullanıcı bu şekilde referans alıyor.
Hocam bence önemli değil demişsiniz ben de size katıldım.Herkes kendi damak zevkine uyan tarifleri bir süre sonra yapıyor zaten ama başlangiç için tariflerin tutmayabileceğini de bilmek açisindan bunu bilmek faydalı diye düşünüyorum.Ben zaten bu sistemin istikrarlı çaliştiğini duşunmuyordum.
Bu arada kötü bir şey demedim ki ben :) Sanal ortamın getirisi yazdıklarımı o şekilde anlamayın.Bence de önemli değil ama bunu da bilmek faydalı anlamında yazdım

ben kendi kliklerimi @campos'un c1 incelemesiyle karşılaştırdım birebir aynı gözüküyor. acaba son üretimlerde bir sıkıntı mı oldu🤔 11 klikte rahat öğütürken 10'da zorlanıyo mesela benimki de...

AltayOzger zaten Timemore alacakların dikkatine dememiş, Timemore kullanıcılarının dikkatine demiş. Sadece tariflerdeki klik sayılarına Comandante'deki gibi fazla güvenmeyin diyor. Yoksa memnun olmadığı bir değirmenden neden 3-4 tane alsın :)
Çevremdeki Tanıdıkların talebi üzerine 3 tane değirmen aldım hepsi sahipli yoksa aynı değirmenden napıyım 3 Taneyi :) Ama ögütümler kaliteden ödün vermiyor hepsi stabil ve başarılı :)

Hocam bence önemli değil demişsiniz ben de size katıldım.Herkes kendi damak zevkine uyan tarifleri bir süre sonra yapıyor zaten ama başlangiç için tariflerin tutmayabileceğini de bilmek açisindan bunu bilmek faydalı diye düşünüyorum.Ben zaten bu sistemin istikrarlı çaliştiğini duşunmuyordum.
Bu arada kötü bir şey demedim ki ben :) Sanal ortamın getirisi yazdıklarımı o şekilde anlamayın.Bence de önemli değil ama bunu da bilmek faydalı anlamında yazdım
Aynı şeyi söylemeye çalışmıştım, bu başlıktaki uyarı ile benim söylemeye çalıştığım şey aynı. Yani paylaşılan clickler birebir kullanılmasın ancak yorumlar yol gösterici olabilir. (normalden kalın öğüttüm, normalden ince demledim vs gibi.) Gördüğüm kadarıyla oldukça fazla kahvesever direk click sayılarını baz alıyor ve bunun çok altına inmek veya üstüne çıkmak psikolojik olarak zorluyor.

Click ile alakalı mi bilmiyorum ama timemore almıştım sattım comandante aldım çünkü neden anlamadığım oguttugu kahve espresso için yeterli gözükmesine rağmen demleme çok hızlı oluyordu aynı kahveyi comandante ile daha kalın öğüttüm onda akış daha stabildi halen buna anlam veremiyorum

Geri