Ben bunu deneyip beğenmiştim. Bahsettiğiniz reçete detayları nedir acaba? Denemek isterim hatırınızda varsaRonaldo da, Messi de, Tetsu Kasuya da tadında bırakmayı bilemediBu reçeteyi deneyeceğimi sanmıyorum ama Devil's Recipe diye geçmişte 5 döküşlü reçetesiyle kötü çıktı almak imkansız gibi bir şey bence.
Çok teşekkür ederim, deneyeceğim mutlakaHocam uzun olduğu için Devil's Recipe'i yapay zekaya yazdırdım. Yalnız bunun için Hario Switch gerekiyor. Kısaltarak aşağı alıyorum:
Kahve: 20 gram
Su: 280 ml
Öğütüm: CMD 20-22 civarı.
Su sıcaklığı (ilk döküşlerde 93, belirli bir noktadan sonra 70-75 derece).
İlk aşama:
0:00 – Ön Demleme (Bloom): Süreyi başlatın. 93°C sıcaklıktaki sudan 60 gram dökün. Tüm kahvenin ıslandığından emin olun. Switch açık olduğu için su direkt alt tarafa süzülecektir. 30 saniye bekleyin.
0:30 – İkinci Döküş: Yine 93°C suyla 60 gram daha dairesel ve yumuşak bir döküş yapın. Süzülmeye bırakın.
2. Aşama: Su Sıcaklığını Düşürme
1:15 süresine geldiğinizde, kettle'daki sıcak suyun içine bir miktar oda sıcaklığında su ekleyerek su sıcaklığını 70°C - 75°C seviyesine indirin.
3. Aşama: İmmersiyon (Demleme) Fazı (Düşük Sıcaklık)
1:15 – Switch'i Kapatın: Hario Switch'in mandalını yukarı kaldırarak kapatın. Artık su aşağı süzülmeyecek.
Suyu Tamamlayın: Sıcaklığı düşürülmüş (70°C) sudan tartı 280 gramı gösterene kadar (yani 160 gram) hızlıca ekleyin.
Kahve yatağını düzleştirmek için dripper'ı çok hafifçe bir kez sallayabilirsiniz.
1:45 – Switch'i Açın: Kahve içeride tam 30 saniye boyunca demlendikten sonra mandalı tekrar aşağı indirin (açın) ve kahvenin tamamen süzülmesini bekleyin.
Hedef Süre: Öğütüm boyutunuza bağlı olarak tüm süzülme işleminin 3:00 dakika civarında bitmesi gerekir.
5 parçalı 4:6 Tetsu Kasuya metodu
Ben Tetsu Kasuya'nın 4:6 oranlı daha basit klasik 5 döküş reçetesini daha pratik buluyorum ve genelde onu kullanıyorum aslında. Onda da hemen hemen her zaman iyi kahve alıyorum. Normalde 1:15 e göre ama ben kendi keyfime göre ayarlıyorum.
1:17 oranında yapıyorum genelde. Kullandığım kahve miktarına göre gereken suyu 5 parçaya bölüyorum. Diyelim 300 ml su gerekiyorsa
Döküşleri:
40 + 80 + 60 + 60 +60 ml olarak yapıyorum. (94-95 derece su kullanıyorum).. Her döküş esnasında 30'a saniye bekliyorum vs vs.. Bu daha basit.