• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetsu Kasuya Yeni V60 Tarifi

Türkçe altyazısı yok. özetleyecek var mı acaba 🙃

Reçete şu şekilde: 20 gr kahve - 300 gr su
Kahve için videoda cmd 45 click kullanmış ama 40 click de olur diyor, özetle baya kalın öğütüm 1200-1350 mikron arası
30x10 şeklinde döküşler var, bloom 30 sn diğer döküş aralıkları 15 sn yani 0-30-45-60-75-90-105-120-135-150 sn lerde 30 gr döküş var.

Üşenmedim kalktım denedim, neo Dripper ile timemore 078s in en kalın ayarında kahveyi çektim.

Kasuya’ya saygım var ama bazen b.kunu çıkarıyor, videoda kullandığı kahveyin fincanını 720 tl den satıyorlarmış belki o kahveyi havanda dövsen yine güzel fincan çıkarırsın ama bence her kahvede çalışacak bir reçete olmaktan uzak.

Videoyu gördüğüm gibi reçeteyi denedim. Saat geç olduğu için 20g yerine 15g kahve ile yaptım; haliyle döküş başı 22.5g tutturmak biraz işkence oldu. 20g ile de denemek lazım.

Kahve: Milestones - El Salvador Santa Rosa
Öğütüm: Comandante 42 click
Su: Assu / 96°C

10 döküşte 22.5g olayı çok nizami olmadı tabii, pratik yapmadan uygulaması biraz zor bir reçete. 20/300 ile 30g su dökmek daha rahattır. Tetsu Kasuya suyu daha eşit yaydığı için Neo Dripper kullanıyormuş o da işi kolaylaştırıyordur ama V60 ile de aynı reçeteyi uyguladığını söylüyor.

Tadım notları:
Sıcakken gayet tatlıydı, soğudukça özellikle gövde/ağız hissi çok değişti. Bendeki demleme hedef süreden biraz erken bittiği için gövde bir tık zayıf kaldı diyebilirim. Ama Tetsu Kasuya'nın bahsettiği o jelibon yeme hissi harbiden geliyor, o tatlılığı ve hissi net aldım (Özellikle son yudumları iyice soğuyana kadar beklettim bu his daha da arttı).

Özetle; asiditesi düşük, bayağı tatlı ve bitişte hiç rahatsız edici/acı bir tat barındırmayan, içimi rahat bir cup çıktı. 20/300 yapıp daha uzun temas süresi ile daha da güzelleşir gibi.

Geri