Dünkü etkinlik ile ilgili detaylı yorum yapan olmamış, merak edenler için ben biraz bahsedeyim. Öncelikle
@zumrutkaraca bizlere kahve kavurmaya dair teknik bilgiler paylaştı ve beraber brezilya kahvesini 3 farklı profilde kavurduk. Sırasıyla açık, orta ve koyu kavrum olacak şekilde. Aynı zamanda hem sorulara cevaplar verildi, hem de çok güzel şeyler öğrendik. Açık kavrum yaklaşık 203 derece, orta kavrum 206 derece ve koyu kavrum yaklaşık 210 derece civarında sonlandı. Süreleri net hatırlamıyorum o yüzden yanlışlık olmasın diye yazmıyorum.
Profillerde ilk olarak renk farklılığı zaten belirgin şekilde gözleniyor. Kokularında da bariz farklar vardı, açık olan daha çiğ kokuyordu, koyu olan da kendini belli ediyordu. Ben çekirdeklerin tatlarına da baktım, açık olan kokusundan da belliydi tam olgunlaşmamış çiğ kalmış gibiydi, koyu olanda hafif bi bitterlik hissediliyordu ama orta kavrum olanı beğendim daha dengeli geldi

Sonrasında bu kavrulan kahvelerle
@Sefer Dağ V60 demlemeler yaptı. Ben açık kavrumu tam gelişememiş buldum, orta kavrumun asiditesi yerindeydi ama ben koyu kavrumu daha çok beğendim aftertaste daha güzel geldi orta kavruma göre. Sonuç olarak orta ve koyu her ikisini de beğendim.
Bu arada degas olmadan nasıl denediniz diyenler için,
@zumrutkaraca kahve kavrulur kavrulmaz demlendiği zaman o rahatsız edici gazlar olmuyor dedi, sanırım gazlar açığa çıkmaya henüz başlamadığı için (kahve daha yeni kavrulmuş, kendinde değil, degas için vakti olmadı

) sanki degas tamamlanmış kahveler gibiydi yani 1 hafta önce kavurduk deseler inanabilirdim. Özellikle koyu kavrum için
Hem kavurma sırasında hem demlemeler yapılırken bir sürü sorular, fikirler havada uçuştu. Çok keyifli bir etkinlik oldu. Ayrıca sonrasında gruplar halinde farklı çekirdeklerle espresso ve V60 tadımları yaptık. Ben hepsini denemedim, kahvenin sonu yok yani bir yerde kendimi frenlemek zorundaydım, ama her şey çok güzeldi. Ev sahipliği ve bu güzel atölye için
@Sefer Dağ ve
@Tetra.n.Roastery çok teşekkürler, eşlik ettiği için ve değerli paylaşımları için de
@zumrutkaraca teşekkür ederim.