• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termosun Kahveyi Berbat Etmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Termos konularında çoğunlukla demlenmiş kahve üzerine konuşulmuş. Ben demlemeyi dışarıda yaptığım için en azından 0.5lt suyu olabildiğince sıcak tutabilecek bir termos arıyorum. Sıcak suyunu yanında taşıyıp demlemesini dışarıda yapanlar var mı?

Termos konularında çoğunlukla demlenmiş kahve üzerine konuşulmuş. Ben demlemeyi dışarıda yaptığım için en azından 0.5lt suyu olabildiğince sıcak tutabilecek bir termos arıyorum. Sıcak suyunu yanında taşıyıp demlemesini dışarıda yapanlar var mı?
Bende stanley var, sicak kahvelerde tad bozulması oluyor maalesef. Bende çözümü ucuz kahveleri değerlendirerek buldum. Cok bir beklentimiz olmadığı kahveler keyifli oluyor. Ama en güzeli yazın buz gibi kahve yapinca tadini cok etkilemiyor. Cold brew ve bolca buz baya güzel oluyor. Görece daha nitelikli kahveleri yapmakta da hiç çekilmiyorum. Temizlemek icin de en güzeli çamaşır suyu oluyor. Bir çay kaşığı kadar çamaşır suyu ve sıcak suyu doldurup sabaha kadar bekletiyorum o suyla parçaları da guzelce tıkayıp sıcak suyla duruluyor. En son kaynar su doldurup çalkalayın hiçbir kömür kalmiyor.

mevcut termosunuza göre veya almayı düşündüğünüz termosa göre mutlaka sıcaklık testi videosu bulursunuz youtubeda. Tavsiye verecek olursam; genelde ön ısıtma yapılıyor. kaynar su döküp ağzını kapatıp 4-5 dk bekledikten sonra o suyu döküp tekrar kaynar su dökerek ağzını kapatırsanız genelde 2-3 saat kadar 90-92 derece civarı sıcaklığı koruyabilenler var. Başta da söylediğim gibi değişkenlik çok olabiliyor araştırıp kendinize en uygun seçeneği bulabilirsiniz.

Bende stanley var, sicak kahvelerde tad bozulması oluyor maalesef. Bende çözümü ucuz kahveleri değerlendirerek buldum. Cok bir beklentimiz olmadığı kahveler keyifli oluyor. Ama en güzeli yazın buz gibi kahve yapinca tadini cok etkilemiyor. Cold brew ve bolca buz baya güzel oluyor. Görece daha nitelikli kahveleri yapmakta da hiç çekilmiyorum. Temizlemek icin de en güzeli çamaşır suyu oluyor. Bir çay kaşığı kadar çamaşır suyu ve sıcak suyu doldurup sabaha kadar bekletiyorum o suyla parçaları da guzelce tıkayıp sıcak suyla duruluyor. En son kaynar su doldurup çalkalayın hiçbir kömür kalmiyor.
soğuk kahveyi iyi tuttuğu konusunda hem fikirim ama çamaşır suyuyla temizlemeye cesaret edemem gibi :) sonrasında tat e koku kalmıyor mu? ben genelde termosları karbonatlı su ve içine kağıt parçaları koyup biraz çalkalayarak temizliyorum. Koku ve tortu kalmıyor.

soğuk kahveyi iyi tuttuğu konusunda hem fikirim ama çamaşır suyuyla temizlemeye cesaret edemem gibi :) sonrasında tat e koku kalmıyor mu? ben genelde termosları karbonatlı su ve içine kağıt parçaları koyup biraz çalkalayarak temizliyorum. Koku ve tortu kalmıyor.
Ben ilk başta çok onyargiliydim kesinlikle camasir suyu koku bırakır diye ama annem ve nişanlımin keskin tavri sonrası yaptirdim onlara ve normalde kahve kokusu kalıyordu o bile kalmadı tertemiz oldu ve içi parliyor 😃 cok koymayın camasir suyunu uzun bekletin sucak su ile beraber. En sonda kaynar suyla tamamen yıkayın.

Son düzenleme:
Ben ilk başta çok onyargiliydim kesinlikle camasir suyu koku bırakır diye ama annem ve nişanlısının keskin tavri sonrası yaptirdim onlara ve normalde kahve kokusu kalıyordu o bile kalmadı tertemiz oldu ve içi parliyor 😃 cok koymayın camasir suyunu uzun bekletin sucak su ile beraber. En sonda kaynar suyla tamamen yıkayın.
Aydınlandım şu an 😀 eski bir termos var onda bi denerim artık sonucu merak ediyorum.

Ben de 5 6 farklı markanın termosu var hepsi için aynı durum geçerli, kahveyi sıcak koyduğumuzda buharlaşma devam ediyor ve çıkan buhar kapalı ortamda olduğu için tekrar su haline dönüyor kapağı açınca kapakta damla damla görebilirsiniz bunun kahveyi acilastirdigini düşünüyorum saygılarımla...

Thermos ve Fellow marka iki adet termosum var. Sıcak kahve için Fellowu kullanıyorum. Demledikten sonra kahveyi hemen termosa alırsam kahve acılaşıyor onun için birkaç dakika dinlendiriyorum bu şekilde tatta değişiklik daha az oluyor. Hatta bazı kahvelerin asiditesi canlanıyor daha güzel bir hal alıyor. Soğuk kahvelerde ise iki termosumu da kullanıyorum tadında herhangi bir olumsuz sonuçla pek karşılaşmıyorum. Termosları kullanmadığım zamanlarda ağzı açık şekilde tutuyorum ve arada bi kaynar su limon tuzu ve karbonatla temizliyorum bu sayede daha iyi sonuçlar elde ediyorum.

Scott Rao'dan bir paragrafı paylaşmak istedim

☕️COFFEE TIP OF THE DAY!!☕️Coffee Storage & Temperature

[...]

☕️Brewed coffee:

Improper storage temperature is the enemy of brewed coffee. If coffee spends too much time held just below 80°C (175°F), chlorogenic acid will break down into quinic and caffeic acids and the coffee will taste more sour and bitter. This is why cool coffee (let’s say, 55°C/ 131°F) tastes good in a cupping, but coffee stuck at 70°C (158°F) in a thermal carafe becomes sour and bitter; the coffee in the cupping bowl cools rapidly, while the coffee in the carafe cools very slowly, and spends more time in the temperature danger zone. To preserve flavor, hold coffee at temperatures above 80°C (175°F), preferably without applying exogenous heat

- So for brewed coffee, if kept above 80 degrees, say in a preheated thermos, nothing bad happens to it? No additional "cooking" of the coffee? For how long can one store brewed coffee this way?

- It stays quite good, for several hours. I once did a catering job until 1am, dropped of the airpots (full and empty) at my cafe, crashed for a few hours, went in at 6am to open, and when I got there, I took a cup from one of the full carafes. It was still quite hot (the carafes were excellent), and the coffee was shockingly good. I puzzled over that cup for the past 30 years :0.

In cafe service, I used to rotate two 1.9L carafes. A full, unopened carafe maintained excellent flavor for a few hours. However, once a coffee was served from the carafe, and displaced by room-temperature air, the brewed coffee temp dropped, and after 2-3 cups were removed, flavor then began to degrade much more quickly.

Son düzenleme:
Sorun aslında demlenmiş kahvenin beklemesinde. Şöyle bir senaryo düşünürsek; Kahveyi her zamanki gibi evde demleyip bardağa alıp yavaş yavaş içiyoruz. Eğer iyi bir demleme yapmışsak, kahvenin en güzel hali bu hali. Fakat senaryomuzda, kahve bardakta öylece bekliyor ve bir şekilde bardakta beklerken ısısını da termos içindeki durum gibi koruyor. Bu koşullarda 3-5 saat sonra gelip kahveyi için. Ne tür bir durumla karşılaşırız? Evet o kahvenin belki çok belki az tadı bozuluyor maalesef. Termosta da aynı şekilde, termostan gelen hiç bir olumsuz etki olmamasına rağmen demlediğimiz andaki tadını muhafaza edemiyor. 2 yıldır zojirushi kullanıyorum, deneyimlerim bu yönde. Bir de eğer termostan gelen olumsuz etkiler varsa hepten içilmez oluyor. Zojirushi den gelen olumsuz bir etki olmasa da üsteki senaryo geçerli ne yazık ki. Ama yine de gayet içilebilir, çoğu dışarıda içtiğimiz filtre kahvelerden çok daha iyi.

Geri