• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Zümrüt Karaca olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termosun Kahveyi Berbat Etmesi

Corvo

Üye
Selamlar.
Bir sene evvel uzun araştırmalar sonucu burada da kahve için tadını bozmadığı, çok az bozduğu söylenen ZOJIRUSHI marka SM-SR36 termosunu aldım ancak bir kere olsun keyif alamadım.

Dünyanın en iyi kahvesini demlesem dahi buruk, kekremsi, aroması yok olmuş bir içecek elde ediyorum, 1 saat geçse dahi.

İyice temizlememe, içinde koku olmamasına rağmen sonuç bu.
Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum yoksa üründe mi kusur var anlamadım..
 
Bence, Kahve termos içinde sıcağa maruz kalmaya devam ettiği için demlenmeye devam ediyor. Bu yüzden ekşime yapıyor olabilir.
 
Selamlar.
Bir sene evvel uzun araştırmalar sonucu burada da kahve için tadını bozmadığı, çok az bozduğu söylenen ZOJIRUSHI marka SM-SR36 termosunu aldım ancak bir kere olsun keyif alamadım.

Dünyanın en iyi kahvesini demlesem dahi buruk, kekremsi, aroması yok olmuş bir içecek elde ediyorum, 1 saat geçse dahi.

İyice temizlememe, içinde koku olmamasına rağmen sonuç bu.
Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum yoksa üründe mi kusur var anlamadım..
2-3 farklı termosda denedim dediğiniz gibi 1 saat geçse dahi demlediğim zamanki tadıyla arasında dağlar kadar fark var malesef. Sadece soğuk kahvede kullanıyorum mecburen.
 
Selamlar.
Bir sene evvel uzun araştırmalar sonucu burada da kahve için tadını bozmadığı, çok az bozduğu söylenen ZOJIRUSHI marka SM-SR36 termosunu aldım ancak bir kere olsun keyif alamadım.

Dünyanın en iyi kahvesini demlesem dahi buruk, kekremsi, aroması yok olmuş bir içecek elde ediyorum, 1 saat geçse dahi.

İyice temizlememe, içinde koku olmamasına rağmen sonuç bu.
Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum yoksa üründe mi kusur var anlamadım..
Termosa çay koyarken nomalden açık yapıyoruz çünkü uzun süre sıcak kaldığı için beklerken demleme devam ediyor, aynı şeyi kahve için düşünürsek, düşük oranlı bir demleme yapın 1/20 gibi veya normalden bir kaç klik kalın öğüterek demleyin veya normal demleyip üzerine biraz by-pass sıcak su ekleyin, kahveyi öyle koyun termosa, içene kadar beklese dahi acımayacaktır. İlk aklıma gelenleri yazdım çözüm olabilir.
 
Selamlar.
Bir sene evvel uzun araştırmalar sonucu burada da kahve için tadını bozmadığı, çok az bozduğu söylenen ZOJIRUSHI marka SM-SR36 termosunu aldım ancak bir kere olsun keyif alamadım.

Dünyanın en iyi kahvesini demlesem dahi buruk, kekremsi, aroması yok olmuş bir içecek elde ediyorum, 1 saat geçse dahi.

İyice temizlememe, içinde koku olmamasına rağmen sonuç bu.
Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum yoksa üründe mi kusur var anlamadım..
Ben de forumda çok övüldüğü için geçen yıl Zojirushi SM-SR60 termos aldım. Evde daha önce kullandığım Contigo ve Stanley termoslar da var. Tad konusunda hiç birinden memnun değilim malesef. Tek amaç sıcaklığı koruması değil, tadı bozulunca kahvenin zevki kalmıyor.
 
Selamlar.
Bir sene evvel uzun araştırmalar sonucu burada da kahve için tadını bozmadığı, çok az bozduğu söylenen ZOJIRUSHI marka SM-SR36 termosunu aldım ancak bir kere olsun keyif alamadım.

Dünyanın en iyi kahvesini demlesem dahi buruk, kekremsi, aroması yok olmuş bir içecek elde ediyorum, 1 saat geçse dahi.

İyice temizlememe, içinde koku olmamasına rağmen sonuç bu.
Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum yoksa üründe mi kusur var anlamadım..

Termosa çay koyarken nomalden açık yapıyoruz çünkü uzun süre sıcak kaldığı için beklerken demleme devam ediyor, aynı şeyi kahve için düşünürsek, düşük oranlı bir demleme yapın 1/20 gibi veya normalden bir kaç klik kalın öğüterek demleyin veya normal demleyip üzerine biraz by-pass sıcak su ekleyin, kahveyi öyle koyun termosa, içene kadar beklese dahi acımayacaktır. İlk aklıma gelenleri yazdım çözüm olabilir.

Hamid hocamın yazdığına ek olarak kahveyi de şöyle bi 5-6 dk soğumaya bırakıp eklerseniz acılaşması da azalacaktır. Ben de geçen sene Kasım gibi aldım, bir süredir de her gün ofise 36/620 demleyip götürüyorum ve o kadar memnunum ki Zoji'den o kadar olur. Zaten 10/10 korumasını beklemek gerçekçi değil ama hala demlediğimin 7-8/10 keyiflisini içebiliyorum her yerde, en azından benim için gayet yeterli. Hem ofis kahvesi hem de kafe kahvesine(dibinizde Montag, Spada falan yoksa tabi) göre çok daha iyi bir seçenek olarak görüyorum.
 
Termosa çay koyarken nomalden açık yapıyoruz çünkü uzun süre sıcak kaldığı için beklerken demleme devam ediyor, aynı şeyi kahve için düşünürsek, düşük oranlı bir demleme yapın 1/20 gibi veya normalden bir kaç klik kalın öğüterek demleyin veya normal demleyip üzerine biraz by-pass sıcak su ekleyin, kahveyi öyle koyun termosa, içene kadar beklese dahi acımayacaktır. İlk aklıma gelenleri yazdım çözüm olabilir.
Ben de sıcak su ekliyorum moka pot ile demlediğim kahveyi americano havasında termosa koyuyorum 6-7 saat acıma veya ekşime olmadan rahat içiyorum. Hatta şöyle ki moka pot ile demlediğim kahve termosta daha bi lezzetli hale geliyor. ☺️
 
Bence termosta kahve taşınacaksa "en iyi" değil tam aksine sıradan diyebileceğimiz kahveler daha iyi sonuç veriyor. Daha asidik, meyvemsi ve aromatik kahveler termosta beklemeye hiç gelmezken "kaliteli ticari" diyebileceğimiz çikolata notalı,gövdeli kahveler termosta saatlerce lezzetli kalabiliyor.
 
Hamid hocamın yazdığına ek olarak kahveyi de şöyle bi 5-6 dk soğumaya bırakıp eklerseniz acılaşması da azalacaktır. Ben de geçen sene Kasım gibi aldım, bir süredir de her gün ofise 36/620 demleyip götürüyorum ve o kadar memnunum ki Zoji'den o kadar olur. Zaten 10/10 korumasını beklemek gerçekçi değil ama hala demlediğimin 7-8/10 keyiflisini içebiliyorum her yerde, en azından benim için gayet yeterli. Hem ofis kahvesi hem de kafe kahvesine(dibinizde Montag, Spada falan yoksa tabi) göre çok daha iyi bir seçenek olarak görüyorum.
@DragonFly
Dediğiniz gibi düşük oranlı demleyip, birkaç dakika bekleterek demleyeceğim hocam.
Adam gibi kahve içemez oldum ofiste uğraşmak da istemediğimden 😅
 
@DragonFly
Dediğiniz gibi düşük oranlı demleyip, birkaç dakika bekleterek demleyeceğim hocam.
Adam gibi kahve içemez oldum ofiste uğraşmak da istemediğimden 😅
Ya bu arada tekrar okuyunca fark ettim orda ekleyince derken demledikten sonra termosa aktarmaktan bahsetmiştim. Tam açık olmamış. Kısacası çok sıcakken aktarınca ben de yaşıyorum ufak tefek acılaşmalar ama bi tık soğumuşken oldukça azalıyor.
 
Ben geçen sene aldığım zojirushi sm sr60 dan gayet memnunum. Stanleyi unutturdu.
 
Zojirushi den memnunum ben. Arada bir içindeki kahve kalıntısını fırçayla temizlemek yetiyor. Ama genelde 1,5 saat içinde içmiş oluyorum. ve bardağa aktararak içiyorum.
 
@DragonFly
Dediğiniz gibi düşük oranlı demleyip, birkaç dakika bekleterek demleyeceğim hocam.
Adam gibi kahve içemez oldum ofiste uğraşmak da istemediğimden 😅
Nitelikli kahve(sıcak) termosta olmuyor net.
Clever ya da delter ofis için en güzel çözüm.
 
Zojinin tek memnun olmadığım tarafı bardağa dökerken felaket sıçratıyor. Bu splash etkisini çözmek için bardağın gırtlağına kadar sokuyorum termosu.
Onun dışında 1 saat kapalı kaldıktan sonra daha parlak sonuçlar aldığım kahveler bile oldu. Genelde clever ile demleyip termosa atıyorum.
Aynı şekilde fellow da öyle. Seramik kaplama candır.
Emektar bir aladdin’im vardı. Seramik kaplama kullandığımdan beri nereye koyduğumu bile unuttum.
 
7-8 aydır zojirushi kullanıyorum ve oldukça memnunum ama şöyle bir durum var; demleyip termosa koyduğum kahveyi evde verseniz içmem fakat dışarıda gayet zevkle içiyorum (dışarıda kafelerde ucuz acı filtre kahve içenler bilir), çünkü imkanlar kısıtlı ve görece kaliteli bir kahve içmemi sağlıyor. Bu da yetiyor, zojirushi içindeki kaplama sayesinde kahveyi tat olarak minimum etkiliyor, zamanla bu kaplama üzerinde kahverengi bir tabaka oluşuyor, onu 2-3 ayda bir temizlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yaklaşık %15 daha kalın öğütüp, biraz daha ucuz çekirdekleri kullanıyorum.
 
Demlenmiş filtre kahve yarım saat içinde bayatlar. Aromalarını kaybeder ve buruk, acı tatlar veren asitlerinde artış meydana gelir. Espresso için tahmin edeceğiniz üzere bu süre birkaç dakika sürer.
 
Bence termosta kahve taşınacaksa "en iyi" değil tam aksine sıradan diyebileceğimiz kahveler daha iyi sonuç veriyor. Daha asidik, meyvemsi ve aromatik kahveler termosta beklemeye hiç gelmezken "kaliteli ticari" diyebileceğimiz çikolata notalı,gövdeli kahveler termosta saatlerce lezzetli kalabiliyor.
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Eğer aeropress ile uğraşmaya üşendiğim bir yolculuk varsa kesinlikle termosa koyacağım kahve null filtre harmanı olur çünkü termos performansı çok iyi. Bu duruma ek olarak stanley vb. Çelik termos yerine felow sonucu daha da iyileştiriyor.
 
7-8 aydır zojirushi kullanıyorum ve oldukça memnunum ama şöyle bir durum var; demleyip termosa koyduğum kahveyi evde verseniz içmem fakat dışarıda gayet zevkle içiyorum (dışarıda kafelerde ucuz acı filtre kahve içenler bilir), çünkü imkanlar kısıtlı ve görece kaliteli bir kahve içmemi sağlıyor. Bu da yetiyor, zojirushi içindeki kaplama sayesinde kahveyi tat olarak minimum etkiliyor, zamanla bu kaplama üzerinde kahverengi bir tabaka oluşuyor, onu 2-3 ayda bir temizlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yaklaşık %15 daha kalın öğütüp, biraz daha ucuz çekirdekleri kullanıyorum.
Bu tabakanın farkındayım fakat özellikli bir kaplama olduğundan nasıl müdahale etmem gerektiğini bilemedim. Ne şekilde temizliyorsunuz?
 
Geri
Üst