• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termos ve v60

amoniak

Üye
İsim
sefa
Daha fazla  
İsim
sefa
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir kahvemi direkt termosuma demliyorum sonrasında 2-3 dk elimde hava aldıracak şekilde çalkalayıp sonrasında kapağını kapatıyorum ve 25-30dk sonra işyerinde içiyorum.
en son rumo'dan 4 çeşit kahve aldım. 2 si dark 2 si normal kavrum honduras ve brasil di sanırsam. neyse bu 4 kahveyi de yapıp termosa koyunca anlıyorum ki başta meyvemsi veya yumuşak içim olan kahveler termosa girince yoğun gövde ve aşırı sert acı bir bitişe sahip oluyor. hepsi de birbirine benziyor bu metotla, bu konuda bilgisi olan var mı veya bir tavsiyesi olan?

Maalesef termos böyle bir şey.

Bazı kişi şu sekilde daha iyi sonuç alıyor:

- termosa koymadan 60 dereceye soğutmak.
- kahveyi biraz underextract bir şekilde demlemek. (Sıcak sıcak termos'tayken demlemeyi devam ediyor gibi düşünebilirsiniz. Mikroskobik düzeyde tabii)

Ben hiç bir zaman sonuç alamadım.

Seramik termoslari denediniz mi hocam? Fellowun termosunu kullanıyorum birkac seferdir, diğer termoslara nazaran çok daha iyi geldi tad ve koku noktasında.
Aynen bu termos iyi seramik kaplama olduğu için kahvenin tadında herhangi bir bozulma sağlamıyor ama tabiki direk termos da kahve demlemeyi önermiyorum sıcaklıktan dolayı çözünme devam ediyor en iyisi kahveyi demlemek bir süre sıcaklığın düşmesini beklemek daha daha sonra dökmek 4 5 dk bekliyorum ortalama ara ara kapağını açıyorum ve buharının çıkmasını sağlayarak çözünmenin olmasını engelliyorum stabil bir sıcaklıkta kaldığı zaman kahvede çok fazla tatında değişim olmuyor illa fellow termos olmasını da gerek yok bu mantığı her termosta uygulanabilir çok fark yok dağlar kadar

stanley trigger action var acıkcası termosa para harcamak istemiyorum bu sebepten dolayı kahveyi bi 15-20 dk bekletip öyle koyacağım gibi. 3-5 dl bekletip koyup sonra kapak açmayı da denedim onda da ısı kaybı cok oluyor. direkt baştan 50 derecelere kadar vb beklerim herhalde.

1/16 yerine 1/17 deneyin.
Bu şekilde daha içilebilir oluyor bence

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir kahvemi direkt termosuma demliyorum sonrasında 2-3 dk elimde hava aldıracak şekilde çalkalayıp sonrasında kapağını kapatıyorum ve 25-30dk sonra işyerinde içiyorum.
en son rumo'dan 4 çeşit kahve aldım. 2 si dark 2 si normal kavrum honduras ve brasil di sanırsam. neyse bu 4 kahveyi de yapıp termosa koyunca anlıyorum ki başta meyvemsi veya yumuşak içim olan kahveler termosa girince yoğun gövde ve aşırı sert acı bir bitişe sahip oluyor. hepsi de birbirine benziyor bu metotla, bu konuda bilgisi olan var mı veya bir tavsiyesi olan?
V60 keyif kahvesidir cam yada porselen fincanda içilmeli diye düşünüyorum kahvenin her derece soğuması farklı bir tat katıyor termosta kahve ölüyor. Bence hiç uğraşmayın kahve makinesinde yada french preste kahveyi yapıp için klasik aromasız kahve tadı olacak tabi 🙂 akşamda v60 demlersiniz

Birde şu var demlemeyi ağzı dar bardaklara yaptığımda acımsı gövdeli tatlar aldım ben genelde. Geniş ağızlı bardak yada sürahiye demlenirse kahve daha lezzetli oluyor diye düşünüyorum

Geri