• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Terazi Coffee&Roastery

Üstad Hoffman sanki burada daha çok çekirdeklerin farklı şekilde öğütülmesi gerektiğini vurguluyor. Ki paylaştığınız yerin bir satır üstü "Unfortunately not all coffees should be treated equally in the grinder." Verdiği örnek zaten oldukça ekstrem bir örnek, Brezilya nın alçak yerleri ile Kenya nın yüksek bölgeleri 2 uç örnek. Şöyle bir şey yok ama mesela Etiyopya da 1800 mt ye kadar olan yerlerde yetişen çekirdekleri 2000 Mt de yetişen çekirdeklerden daha kalın öğütün. Yine mesela Etiyopya da 1800 mt ile Kolombiya 1750 mt neredeyse aynı yükseklik, çok yakın sonuçlar vermesi beklenir mi?
İrtifa çekirdek üstünde mutlaka etkili. Benim demek istediğim sadece sıralamada bu kadar önemli mi ? Kavrum derecesi, varyete vs çok ama çok daha önemli. Ancak bunları paylaşmayıp irtifa paylaşan etiketler gördü bu gözler:)
İyi akşamlar

@TeraziCoffee el progresso için reçeteniz var mı?
Merhaba
El progreso averaj v60 reçetesinde, geniş bir aralıkta iyi sonuç veren bir çekirdek oldu. Yani benim tavsiyem 92/93 derece 1/16 kahve-su oranı, cmd 20/21 click (500 -550 mikron), bloom + 2 yada 3 döküş ile 2.30 -2.45 sürelerde deneyip damak zevkinize göre reçetede oynama yapmanız. Verilen bu referans değerlerin biraz altında yada üstünde de üzmeyen sonuç verecektir diye düşünüyorum.

Merhabalar sevgili kahveseverler,
Kendimi hatırlatmak ve kısa bilgilendirmeler yapmak istedim.
Geçen hafta yaşadığım Teknik bir arızadan dolayı 15/20 gün kadar kavurma yapamayacağım :( Sitedeki stoklar ile güncel olarak ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Yeni çekirdeklerimden çok beğeneceğinizi umduğum Ruanda, Kabyiniro, Natural Red Boubonu aşağıda inceleyebilirsiniz.
https://www.terazicoffee.com/ruanda-kabyiniro-natural-filtre
ayrıca çok beğenilmiş olan El Progreso yu da yine uygun fiyatı ile asagidaki linkten satin alabilirsiniz.
https://www.terazicoffee.com/kolombiya-el-progreso-yikanmis-karbonik-maserasyon
Maalesef kavrum gecici olarak durdugu icin elimdeki kısıtlı stok ile sunuyorum ancak en gec 15/20 güne çözmüş olurum.
Bu zamani değerlendirmek icin aslinda uzun zamandir planladigim bir calismayi hizlandirdim. Son duzenlemeleri yapip yakın zamanda beğeneceğinizi umduğum bir yazı paylaşacağım.
İlginiz ve zamaniniz icin simdiden teşekkürler.

Merhabalar sevgili kahveseverler,
Kendimi hatırlatmak ve kısa bilgilendirmeler yapmak istedim.
Geçen hafta yaşadığım Teknik bir arızadan dolayı 15/20 gün kadar kavurma yapamayacağım :( Sitedeki stoklar ile güncel olarak ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Yeni çekirdeklerimden çok beğeneceğinizi umduğum Ruanda, Kabyiniro, Natural Red Boubonu aşağıda inceleyebilirsiniz.
https://www.terazicoffee.com/ruanda-kabyiniro-natural-filtre
ayrıca çok beğenilmiş olan El Progreso yu da yine uygun fiyatı ile asagidaki linkten satin alabilirsiniz.
https://www.terazicoffee.com/kolombiya-el-progreso-yikanmis-karbonik-maserasyon
Maalesef kavrum gecici olarak durdugu icin elimdeki kısıtlı stok ile sunuyorum ancak en gec 15/20 güne çözmüş olurum.
Bu zamani değerlendirmek icin aslinda uzun zamandir planladigim bir calismayi hizlandirdim. Son duzenlemeleri yapip yakın zamanda beğeneceğinizi umduğum bir yazı paylaşacağım.
İlginiz ve zamaniniz icin simdiden teşekkürler.
Geçmiş olsun hocam

Merhabalar

Agtron üzerine yaptığım bazı denemeleri ve çeşitli bilgileri toparladığım bir yazı hazırladım. Aşağıda linkte bilgilerinize sunuyorum. Umarım beğenirsiniz. Yazı üzerine görüşleriniz ve DIY roastmeter için yardım almak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz :)

Bu arada ,Bullet taki problemi çalıştığım enerji şirketindeki teknisyen arkadaşım 5/10 dk da çözdü, yani kavurmaya devam.

https://www.terazicoffee.com/agtron-ve-kahve

@TeraziCoffee
El progresso
Bochesa
Rosado
La loma

Bunları Japanese demleme şansınız oldumu?

El progresso denedim [170 su 150 buz 20 x ultra 1.4.5 ayarı(normal v60 da 1.5.0-2.0.0)] fakat güzel bir bardak çıkmadı.

@TeraziCoffee
El progresso
Bochesa
Rosado
La loma

Bunları Japanese demleme şansınız oldumu?

El progresso denedim [170 su 150 buz 20 x ultra 1.4.5 ayarı(normal v60 da 1.5.0-2.0.0)] fakat güzel bir bardak çıkmadı.
Merhaba
V60 birkac farkli dripper ve Filtre kağıdı, aeropress, espresso,mokapot denemeler yaptim ama acikcasi Japanese denemedim. Uzerinde calisip donus yapacağım.

Referans olmasi acisindan bardakta gördüğünüz eksiklik(ler) nelerdir ? Bitter tatlar, cok yuksek yada düşük gövde, dengesiz asidite, otsu(sedir,çimen vb ) yada isli(kömür, yanik et vb.) Koku ve aromalar.

Merhabalar

Gelen talepler üzerine Tadım paketi , deneme paketi, indirim paketi vs. Furyasına bir çivi de benden olsun dedim :) ve sizlere aşağıda beğeneceğinizi umduğum 5 x 100 gr lık bir seçki oluşturdum. Sitede kargoyu ürün bazında kaldıramadığım için seti 1.170 TL + 80 TL sabit kargo ile 1.250 TL kargo dahil olarak oluşturdum. Set sınırlı sayıda, umarım beğenirsiniz.

Merhaba Açıkçası hazir sular sehir ve bolgelerde farklılık icerebildigi icin , aynı olsa bile ara tedarikcinin saklama sartlari farkli olabilecegi icin , %100 sunu tavsiye edebilirim diyemem. Ancak;
Abant, Saka ve Pinar Su denemeleri yaptigimda , Saka suda verim alamadim. Tds olctugumde 170/180 ppm gordum ve reverse osmosis su ile 120 lere cekmek zorunda kaldim. Pinar su aralarinda en cok hosuma giden oldu.(70/80 ppm)
Reverse osmosis + Final Touch ile 80 ppm de cok guzel sonuclar aldim.
Reverse osmosis +cesme suyu ile 100 ppm lerde guzel sonuclar aldim.
Musterilerimden Bozdag ile memnun kalanlar oldugunu soyleyenler oldu(sanirim genel olarak basarili bulunuyor)
Yani ozetle marka bazında cok net konusmanin dogru olmadigini dusunuyorum. Genel olarak 100 ppm sertlik (+-%20) iyi sonuc alabileceginizi dusunuyorum. Buna gore yaptiginiz ilk denemedeki sonuca gore öğütücü ile ince ayar yapabilirsiniz. (Eksilik yuksek ise Öğütüm inceltmek yada bitterness yuksek ise Öğütümü kalinlastirmak gibi)
Su konusunda el kitabim Jonathan Gagne , physics of filter Coffee. Bu kitap temelinde güzel bir yazi hazırlıyorum. Bu bayram arasında ilk fırsatta yayimlayacagim blog bölümünde.

İyi Pazarlar Kahveseverler,

Bir süredir forumda paylaşım yapma fırsatım olmamıştı. Bu yoğun dönemde yaşanan bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle, kuruluş aşamasında kullandığım web sitesiyle ilgili gelen haklı eleştiriler vardı. Bu konuda uzun süredir araştırmalar yapıyordum ve nihayet hem hedeflerime en uygun hem de içime en çok sinen tasarımı hayata geçirdim. Artık daha modern ve sade bir görünümle karşınızdayım:

👉 www.terazicoffee.com.tr

Web sitem üzerinden ürünlerimi inceleyebilir, detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Tüm çekirdekler stoklarla sınırlı ve rekabetçi fiyatlarla satışta.

Bir diğer önemli gelişme de ürün politikamızla ilgili:

Artık yalnızca 85+ cupping skoruna sahip çekirdekleri portföyümde tutmaya karar verdim. Bu kapsamda bazı 82+ skorlu ürünleri kaldırdım. Elbette skor her şey değil; fakat sınırsız çekirdek seçeneği arasında bir eleme kriterine ihtiyaç duyuyordum. Hedefim; zamanla daha da butik, daha da seçkin bir ürün gamı sunmak.

Ayrıca, yeşil çekirdek tedariği konusunda şirketi kurduğum andan itibaren yürüttüğüm bazı girişimler nihayet somut sonuçlar vermeye başladı. Hem yurt içi hem de yurt dışında yaptığım görüşmeler meyvesini veriyor diyebilirim. Bu konuda yakında sürpriz gelişmeleri paylaşacağım :)

Kısacası, arayı fazla açmadan kısa bir bilgilendirme ve güncelleme yapmak istedim.

Göz atmak isterseniz:

👉 www.terazicoffee.com.tr

Herkese bol kahveli, keyifli günler diliyorum!

Alpay | Terazi Coffee & Roastery

Merhabalar değerli kahve severler. İşletme olarak oldukça yoğun bir hazırlık ve çalışma sürecindeyiz. Sahnenin arka tarafında birçok alanda (eğitim, organizasyon, yarışma hazırlıkları, ulusal/uluslararası üyelikler, direct trade, etc. ) çalışmalar devam ediyor.
Sizlere oldukça önemli bir adım olarak gördüğüm bir gelişme hakkında bilgi vermek istiyorum.
Web sitemizden blog bölümümüzden doğrudan alıntı yapıyorum.

Terazi Coffee&Roastery, Alliance for Coffee Excellence Üyesi oldu​

Kahve dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olan Alliance for Coffee Excellence (ACE) ve onun en bilinen programı Cup of Excellence üyeliğimizi gururla duyuruyoruz. Bu üyelik, Terazi Coffee&Roastery nin nitelikli kahve yolculuğunda önemli bir dönüm noktasıdır.

ace-uyelik.jpg

Cup of Excellence (COE)Nedir?​

Cup of Excellence, dünyanın en kaliteli kahvelerinin seçildiği ve ödüllendirildiği uluslararası bir kahve yarışmasıdır. 1999 yılından bu yana düzenlenen bu yarışmada, farklı ülkelerden üreticiler kahvelerini sunar ve bağımsız uzman tadımcılar tarafından değerlendirilir. En yüksek puanı alan kahveler, kahve dünyasının en prestijli ödüllerinden birine sahip olur.

Cup of Excellence sadece bir yarışma değil, aynı zamanda üretici ve tüketici arasında şeffaflık, kalite ve sürdürülebilirlik köprüsü kuran global bir platformdur.

Alliance for Coffee Excellence (ACE) Nedir?​

Alliance for Coffee Excellence, Cup of Excellence yarışmasını organize eden ve kahve sektöründe kaliteyi destekleyen kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. Dünyanın farklı yerlerinden gelen ve kahve dünyasının en tecrübeli kişilerinden oluşan bir organizasyona sahiptir.

• Üreticilerin emeğini görünür kılar,
  • Kahve severlere en yüksek kaliteyi ulaştırır,
  • Şeffaf ve adil ticaret ortamı oluşturur.
ACE üyeliği sayesinde Terazi Coffee, dünyanın en seçkin kahvelerine erişim şansı elde ediyor.

Terazi Coffee&Roastery ve ACE Üyeliği​

Bu üyelikle birlikte:

Nitelikli kahvede en güncel gelişmeleri takip ederek kahve severlere üstün bir deneyim sunacağız.

Cup of Excellence açık artırmalarına katılarak ödüllü kahveleri Türkiye’de kahveseverlerle buluşturmaya çalışacağız

Dünyanın farklı bölgelerindeki üreticilerle doğrudan iletişim kurabileceğiz.

Satın alacağımız sample paketler ile dünyanın en seçkin çekirdeklerinin kavrum profillerini çalışma fırsatı bulacağız.

ACE nin sunmuş olduğu eğitim programlarına katılarak elde ettiğimiz tecrübeleri Türkiye deki kahveseverlere ulaştıracağız.

ACE ve COE etkinliklerinde çeşitli görevler alacağız(Observer, Jury)

Neden Önemli?​

Terazi Coffee&Roastery olarak kahveyi sadece bir içecek değil, bir tutku, kültür ve deneyim olarak görüyoruz. ACE üyeliğimiz, bu vizyonumuzun uluslararası ölçekte bir teyidi. Sizlere sunduğumuz her kahve, artık sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda adil ticaret, sürdürülebilirlik ve üretici emeği ile de değer kazanacak

Sonuç​

Cup of Excellence , işletmemiz için yeni bir kapı açıyor. Çünkü bu üyelik sayesinde, nihai hedeflerimize bir adım daha yaklaştık

Siz de bu yolculuğa katılın ve kahveyi en yüksek standartlarda deneyimleyin.

ACE-LOGO-1.jpg

Ekli dosyalar

• 1756192704560.png
    1756192704560.png
    177.7 KB · Görüntüleme: 1
Geri