• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Terazi Coffee&Roastery

El progreso dan iki tane 250 gram sepete atmıştım, ödeme aşamasında çalışmamıştı, şuan da sadece 100 gram seçeneği kalmış, muhtemelen stok bitmesi nedeniyle hata verdi

Hayırlı olsun üstat,

Ben, Pink Bourbon, El Progreso ve Bochesa denedim hepsi beklentimin üzerinde bir şekilde güzeldi ama Pink beni mest etti, El Progreso da harikaydı,

Brezilya Fazenda ve Etiyopya Yirg. Espresso çekirdeklerini de aldım, ilk olarak Yirg. denedim ama inanılmaz krema vermesi ve vakumu salmasından anladığım kadarıyla hala fazla taze, biraz daha gaz salınımı bekleyeceğim ve tekrar deneyip yorumlarımı yazacağım.

Başarılar ve hayırlı kazançlar dilerim.

Herkese tekrar iyi aksamlar. Bu gün verilen siparisler de hazırlandı, ancak bu saatte dönüş yapabiliyorum kusura bakmayin.
Oncelikle kahvelerimi alip deneyen ve tecrübelerini paylasan herkese tekrar tekrar teşekkür ederim. Yazdiklarinizi okumak cok büyük bir keyif ve gurur verici. Bu tepkiler herhalde her kavurucunun hayali olmali, nasil mutlu oldugumu tarif edemem.
An itibari ile elimde neredeyse kavrulmuş cekirdek kalmadi :) El Progreso hariç digerlerinde yesil anlaminda bir stok problemi su an icin yok ancak hazır paketledigim birkac cekirdek de bittiginde sevkiyatlar ancak obur hafta baslar bilginize.
El Progreso son 1 kg kadar yesil var onu ancak yarin kavurduktan sonra ve bir problem olmaz ise stoga ekleyecegim, su an maalesef satisa kapattım. Yerine benzer bir cekirdek gelecek ama onu test etmek, profillemek vs benim icin en az 2/3 hafta.
Teslim aldığım ve üzerinde calistigim cekirdekler de var ancak yine satisa sunmam en erken onumuzdeki ay baslangicini bulacaktir ( bu konuda bazi surprizlere hazır olun :)
Saygılarımla
AlpayTerazi

Herkese İyi pazarlar,
Popüler El Progreso dan son 2 paketi de (250 gr) stoğa ekledim.
Açıkçası çekirdeklerime ilgi beklediğimden yüksekti ve elimden geldiği kadar yetişmeye çalıştım.
Bir arkadaşımıza hata ile cekirdeklerden biri 4/5 haftalık gitmiş onu telafi ediyorum. Bunun dışında bana yansıyan olumsuz bir geri dönüş olmadı, aksine birçok olumlu yorum ve destek mesajı aldım.
Web sitesini kendi çabalarımla ilkçağdan ortaçağ seviyesine taşımaya çalıştım. Gene forumdan bir arkadaşın da yardımı ile ilk fırsatta millenium seviyesine getireceğim.
Yepyeni çekirdekler geldi. Üzerlerinde çalışıyorum. Önümüzdeki aya doğru eklerim.
Herkese iyi pazarlar ve bol kahveler diliyorum
Alpay Terazi

Son düzenleme:
Pink bourbon tam bir Tropikal meyve şöleni.Yaz meyveleriyle bir japanese cold brew arka arkaya akar gider.Sıcak haliyle de çok leziz gerçi.Çabuk çözünüyor.Ajite etmemeli.Daha çok kenarlara dökerek demlemek daha iyi sonuç veriyor.En iyi sonucum;
15 gr 21 klik 250 gr 94’ buzdağı

50 gr switch kapalı. 30.saniyede aç, 45. saniyede 150 ye tamamla, 1.30 da 250 ye tamamla. 2.15 te bitiş

Kahveler elime ulaştı Teşekkürler @TeraziCoffee
Pink Bourbon 1/16 40g 30 dk sonra 100g 1 dk sonra 100g cmd 18 klik 92 derece su mila bitiş 2.05. İlk demlemem, kahve su tutmuyor 4 döküş deneyeceğim ve suyu değiştireceğim, bu hali ile de güzel asidite yüksek tatlımsmsı 18 klik yaptığımdan dolayı soğudukça şarabımsı tatlara kaçıyor. Beğendim, seviyorum anaerobik kahveleri😇😇😇😇

2. ci demlemem Pink Bourbon u bu sefer uçtu resmen 😘😘😘 cmd 19 klik su Nestle, su 92c 40g bloom 30 sn sonra merkeze döküş 60g 1 dk sonra 60g 1.30 dk sonra 80g hep merkeze döküş yaptım hafif dairesel şekilde kenarlara girmedim, bitimde ufak bir spin, bitiş 1.25 muhteşem olmuş mest etti beni açıkçası🤩🤩🤩

2. ci demlemem Pink Bourbon u bu sefer uçtu resmen 😘😘😘 cmd 19 klik su Nestle, su 92c 40g bloom 30 sn sonra merkeze döküş 60g 1 dk sonra 60g 1.30 dk sonra 80g hep merkeze döküş yaptım hafif dairesel şekilde kenarlara girmedim, bitimde ufak bir spin, bitiş 1.25 muhteşem olmuş mest etti beni açıkçası🤩🤩🤩
Begenmenize cok sevindim Cengiz Bey
Bu cekirdek büyük umitlerle aldığım ancak sevkiyat esnasında sıkıntılar yaşadığım bir cekirdekti.
Kavurmasi inanilmaz keyifli bir cekirdek (kotu kondisyonuna ragmen).
Kavururken yaşadığım keyfi bana bardakta da sunuyordu, bu keyfi sizlerin de yaşadığını görmek beni inanilmaz mutlu ediyor:)
Çok teşekkür ederim.

Pink Bourbon benim de keyifle içtiğim bir kahve , fiyat performans olarak Terazi Coffee'nin çekirdeklerinden memnun kaldım sanırım sektör için umut vaat ediyorlar kimi çekirdeklere o fiyattan ulaşamamızın zor olduğunu hepimiz fark edebiliriz siteyi incelersek. Bu tutumlarından dolayı da teşekkür etmek isterim. Arkadaşımla ortak aldığımız için espresso tarafını da filtre tarafını da deneme şansımız oldu , El Progreso , Bochesa ,Pink Bourbon ,Gafisse, Yirgacheff hepsinden memnun kaldık. Bir daha alım yapacağız, denememiş olanlara tavsiye ederim.

Merhabalar Değerli Kahve Kulübü üyeleri,

Bu başlıkta işletmemi sizlere tanıtmak istedim. Aynı zamanda forumda "apisto" nickli hesabın kullanıcısıyım.

Terazi Coffee & Roastery 2024 yılının başında ortaya çıkan bir fikir üzerinde 1 yıldan fazla planlamalar yapılması, eğitimler alınması ve öğrenilen bilgilerin deneyimlere dönüştürülmesi, sonuçların kayıt altına alınması ile ortaya çıkmıştır. Forumdaki bilgi ve deneyimlerden de oldukça yararlandığımı belirtmeliyim.

Yani kolay olmadı aslinda süreç, Açıkçası Sektör hakkında profesyonel anlamda bilgim yoktu ve kimseyi tanımıyordum. Şahsi olarak 30 yılın üzerinde bir kahve tüketicisi olsam da "Nitelikli" kahve kavramı ile 2023 yılının sonlarına doğru ancak tanışmıştım ve işin içine girmeden aşmam gereken ciddi bir bilgi ve tecrübe okyanusu olduğunu biliyordum.

Bu kararı verdiğimde yaklaşık 20 yıla varan enerji sektöründe orta düzey yöneticilik tecrübem vardı, ayrıca hobilerimden de ulusal ve uluslarası organizasyon tecrübelerim vardı. Kendime 1 yıllık bir hazırlanma süreci belirledim ve hızla çalışmalara başladım. Çalışma hayatımda elde ettiğim deneyimleri de burada kullanmaya çalıştım.

Gerçekten ciddi bir planlama, araştırma, öğrenme, deneme safhalarından sonra 2025 yılının ortalarına doğru sizlerin karşısına çıkabildim. Öğrenecek daha doğrusu keşfedilecek çok şeyin olduğunu düşünüyorum.

Hazırlık sürecinde, ulusal ve uluslararası kahve ile ilgili neredeyse bütün literatürü taradım. Kahve sektöründe otorite kabul edilen birçok yabancı kaynaktan (Willem Boot, Robert Hoos, Scott Rao, Martin Munchov, Ida Steen bazıları) online eğitimler aldım. Bu eğitimlerden öğrendiklerimi her fırsatta pratikte deneyimlemeye çalıştım. Tüm bunları da düzenli şekilde kayıt altına aldım. Eğitim ve deney sürecim halen devam etmekte olup herhangi bir tarihte biteceğini düşünmüyorum.

Geliştirebileceğim birçok şey olduğunu düşünüyorum. Temel hedefim tüketici odaklı, etik değerlere saygılı, dürüst, şeffaf bir isletme oluşturabilmek. Terazi Coffee & Roastery markası ve ürünleri üzerinde her türlü yorumlarınız için iletişim kurmak icin;

https //www.terazicoffee.com web sitesinden, +9 0 530 0412494 nolu telefondan ve info@terazicoffee.com mail adresinden bana her zaman ulaşabilirsiniz. Web sitesinin güncelleme ve geliştirme aşamaları devam etmektedir.

Alpay TERAZİ
Hayırlı olsun

Herkese Selamlar

Hem bir Hayırlı Cumalar kampanyasi yapmak hem de bilgilendirme yapmak istedim.

En cok talep goren 2 kahvem olan Bochesa ve Pink Bourbon (Rosado) icin elimdeki yaklaşık 1.5 kg ya yakın kavrulmuş stok miktari ile sınırlı %10 indirim yaptım.

Bunun dışında Yeni cekirdeklerimden ve oldukça beğeneceğinizi düşündüğüm Rodrigo Sanchez La Loma nın ilk stoklarını yükledim.

Bir başka güzel haber en çok rağbet gören ve kısa sürede stoğu biten El Progreso tedarikçiye yeniden geldi ve 1 çuval ayırttım. Haftaya aynı uygun fiyat ve beğenilen kavrum profili ile sunmaya çalışacağım.

Yeni gelen çekirdeklerim üzerinde birkaç haftadır çalışıyorum. Tamamen tatmin olduktan sonra copy/paste ve birebir translate olmayan bilgilendirme ve gerçek tadım notları ile beğenilerinize sunmaya çalışacağım.

Herkese bol kahve dolu günler diliyorum

İndirim için teşekkürler. Piyasadaki Pink Bourbon, Bochesa'ları da denemiş biri olarak özellikle Pink Bourbon stoğu yapacağım. Bu şartlarda fiyat /performans imkanı sunuyorsunuz ,iyi niyetiniz için teşekkürler. Bochesa 'yı hanım sütlü ürünlerde tüketiyor, filtre sonucu da çok başarılı. Ayrıca kahve bilgilerinizi özellikle okudum sitenizdeki, kendiniz yazıyorsunuz sanırım bu hazır bilgileri kopyala yapıştır yapmamanız da ayrıca güzel. İndirim bitmeden almak isteyen arkadaşlar için de referans olması açısından yazmak istedim.

Merhaba @TeraziCoffee Pink burbon bitti mi?
Merhaba kontrol ettim şimdi. Stok var gözüküyor kavrulmuş olarak. Güncel stoklar elimdeki kavrulmuş miktar kadar, bunun dışında yeşil olarak da var elimde.
Kahve künyeleri, tadım notları ve benzeri tüm bilgiler tamamen gerçek tüketici bilgisi ve deneyimleri üstünedir. Tedarikçilerden gelen bilgileri olduğu gibi yazmak bana doğru gelmiyor. Ki çoğu zaman farklı olabiliyor.
Yeni gelen çekirdeklerin degassing bilgileri dahil olmak üzere tecrübe edilerek yazılmıştır, tahmini değildir.

Merhaba kontrol ettim şimdi. Stok var gözüküyor kavrulmuş olarak. Güncel stoklar elimdeki kavrulmuş miktar kadar, bunun dışında yeşil olarak da var elimde.
Kahve künyeleri, tadım notları ve benzeri tüm bilgiler tamamen gerçek tüketici bilgisi ve deneyimleri üstünedir. Tedarikçilerden gelen bilgileri olduğu gibi yazmak bana doğru gelmiyor. Ki çoğu zaman farklı olabiliyor.
Yeni gelen çekirdeklerin degassing bilgileri dahil olmak üzere tecrübe edilerek yazılmıştır, tahmini değildir.
1746476238473.png
hocam bende pink burbon gözükmüyor başka birilerinin sepetinde olduğu için mi acaba 🤔

La Argentino, Kolombiya diye belirtilen çekirdek. Benzer mantık olması açısından tüm çekirdeklerimi Ülke ve çiftlik/istasyon isimleri ile belirttim.
Yani aslında haklısınız varyete ile mi başlamak lazım, bölge mi çiftlik ile mi belirtmek lazım, yoksa çiftçi mi ?
Ben aynı mantık olsun diye dediğim gibi çiftlik/istasyon kullandım. Diğer tüm detaylar açıklamalarda belirtilmiştir

Geri