• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Temmuz 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Etiyopya Odako Natural bir zamanların meşhur çekirdeği Keramo'ya çok yakın hatta neredeyse aynısı diyebilirim buram buram baharatsı bir etiyopya. Baharatsı Etiyopya sevenler tercih etsin keyifli çekirdek sogudukça baharatsılık azalıyor ve Turunçgiller daha çok hakim olmaya başlıyor limonotu kıvamında diyebilirim ne çok ekşi ne tatlı ama Baharatsı tatları hala almaya devam ediyorsunuz agızda uzun süre kalıcı bir after taste bırakıyor.
merhaba, afiyet olsun.
Reçeteniz nedir?

merhaba, afiyet olsun.
Reçeteniz nedir?
Erikli ve Pınar Madran ile 55 PPM civarına getirdigim bir su kullandım kullandıgım ekipman düşük tds sular ile daha iyi sonuç veriyor.
Timemore C3 17 Click
HOOP Brewer - Delter press filtresi kullandım.
16/260
25 Saniye Tek döküş. Bitiş 4:08

İlk demlemem biraz ince gitmişim ama Hoop Brewer'ın güzel bir özelligi ince gitsen dahi kahveyi ajidite etmiyor güzel keyifli bir çıktı verdi ona rağmen bir sonraki demlemede ögütümü 18 Click'e getirip 3:20-3:30 gibi bir süre hedefleyeceğim muhtemelen daha iyi sonuç verecektir.

İlk Vitus siparişim, uzun zamandır denemek istediğim bir kavurucuydu. Arada oy veriyordum, bu sefer de oy verdim ve seçildi.

Ethiopia Faysel Abdosh Bombe
1000 GR

Ethiopia Keramo
250 GR

Colombia Monteblanco Purple Caturra
100 GR

Colombia El Mirador Catiope Pink Champagne
100 GR
Faysel Abdosh Bombe özellikle cold brew'e çok yakıştı. Ay bitmeden 2nci alımımı yapmak istedim.

Ethiopia Faysel Abdosh Bombe
1000 GR

Colombia El Mirador Nectar Yellow Fruits
100 GR

Geç de olsa #2550 no'lu sipariş ile katıldım. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

1 tık kalınlaştırıp(cmd 18) daha hızlı filtre (hario 40) kullanmama ve 1 derece daha düşük(93 C) su kullanıp 2:05 gibi demlemeyi bitirmeme rağmen sonuç yine çok benzer maalesef. Bu kahveyi 3-4 gün sonra tekrar deneyeceğim.
Carbonik 18. Günden itibaren degass acılığını kaybetti ve güzelleşti ancak c. lemonade ve purple’ın yanında sönük kaldı baya. Bana göre Carbonik , premium’dan çok nitelikli sınıfına daha uygun geldi.
Nitelikli sınıftan aldığım tek kahve Ngozi’ydi ondan da şu ana kadar umduğum verimi alamadım, sudan mı acaba diye şüpheleniyorum. @vitusgökçen Ngozi için reçeteniz var mıydı acaba?

Faysel Abdosh Bombe'yi demledim biraz uzun bir demleme oldu ama ona rağmen iyi sonuç aldım Klasik bir Etiyopya karakteristiginde çikolata - kakao tatlılıgında ufak bir meyvemsilik hissediliyor ama ne oldugunu kestiremedim biraz çiçeksi daha çok lavanta gibi ve o çiçeksilik sürekli hissediliyor F/P diyebilirim elinize sağlık

Rwanda humure ve Etiyopya Gara Agena çekirdeklerini V60/Coldbrew deneyen arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilirler mi?

Elimde kahve var diye son güne kaldım maşallah arkadaşlar premium kahveleri bitirmişsiniz :D

2569 ile katıldık son anda kalan son Colombia El Mirador'la

Carbonik 18. Günden itibaren degass acılığını kaybetti ve güzelleşti ancak c. lemonade ve purple’ın yanında sönük kaldı baya. Bana göre Carbonik , premium’dan çok nitelikli sınıfına daha uygun geldi.
Nitelikli sınıftan aldığım tek kahve Ngozi’ydi ondan da şu ana kadar umduğum verimi alamadım, sudan mı acaba diye şüpheleniyorum. @vitusgökçen Ngozi için reçeteniz var mıydı acaba?
Merhaba, Ngozi için şöyle bir reçete önerebilirim.

95 derece 240 gr su
cmd red 44 click 16 gr kahve
ilk döküş 40 gr. 30 saniye ön demleme süresi.
kalanı 50-50-100 şeklinde döküyoruz. arada 3 saniye kadar beklemeniz yeterli. Birde suyu tamamladıktan sonra swirl dediğimiz şekilde hafif sallayabilirsiniz. Ben bu reçeteyi bir kaç kez farklı su ve degassing seviyelerinde denedim. Hepsi birbirine yakındı diyebilirim. Deneyin olmaz ise yine yazın lütfen 🙏

Merhaba, Ngozi için şöyle bir reçete önerebilirim.

95 derece 240 gr su
cmd red 44 click 16 gr kahve
ilk döküş 40 gr. 30 saniye ön demleme süresi.
kalanı 50-50-100 şeklinde döküyoruz. arada 3 saniye kadar beklemeniz yeterli. Birde suyu tamamladıktan sonra swirl dediğimiz şekilde hafif sallayabilirsiniz. Ben bu reçeteyi bir kaç kez farklı su ve degassing seviyelerinde denedim. Hepsi birbirine yakındı diyebilirim. Deneyin olmaz ise yine yazın lütfen 🙏
Bu reçete ile daha iyi sonuç aldım, bunun üzerinden ufak tefek değişikliklerle yürürüm ben :) Teşekkürler

Son günde katıldım, keşke yakın zamanda çok kahve stoklamasaymışım. Espresso ve V60 deneyimlerimi paylaşacağım, cesaret edebilirsem Nectar dan bile espresso shot almayı planlıyorum

Benim için şimdiye kadarki en verimli seçim oldu. Toplamda 5kahve sipariş verdim. 2.Sipariş az önce oldu. Sevgili @vitusgökçen 'in yönlendirmesiyle
Sipariş NO: 2578
Ethiopia Bombe Ayla Premium
Ethiopia Banko Gotiti
Colombia El Mirador Nectar Yellow Fruits almış oldum.

Banko Gotiti yerine Ethiopia Odako Natural alabilirdim onu da çok merak ettim doğrusu.

İkinci alımım, ufak bir talihsizlik yaşasam da -Vitus hemen çözüme kavuşturdu- an itibariyle tamamlandı ve degassing için bekleme süresi başladı. Yıllardır işlerini aynı özenle devam ettirdikleri için kendi adıma Vitus'a teşekkür ederim.

Kavrumun üzerinden 7 gün geçmiş ama dayanamadım degas beklemeden Bombe Ayla Premiumu espressoda denedim bu sabah.
İlk shot çok yavaş aktı, 15 saniye pre-infusion ile toplam akış 45 saniyeye yakın sürdü. DF64 10.5 klik öğütümü. Kendime güvenemediğim için Ice Mocha ya çevirdim. Bugün akşam da bir espresso yaparım diye düşünüyorum.
Nectar fruits için de bu hafta sonunu bekliyorum, bir v60 belki japanese yapacağım, belki espresso bile denerim sonrasında.

Ellerinize sağlık, Alper ve Burak'a selamlar :)

Herkese merhaba,

Temmuz ayında gösterdiğiniz yoğun ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Umarız herkes memnun kalmıştır.

Bu memnuniyeti görmek, hatalarımız varsa görebilmek ve mümkünse düzeltebilmek için bir değerlendirme formu hazırladık.

Yaklaşık 2 dakikanızı alacaktır. Herkese çok teşekkür ediyor, keyifli günler diliyoruz :)

Premium kahvelerden Colombia Monteblanco Carbonic Maceration çok vurucu ve dengesiz gelmişti 1 Ay dan fazla süre dinlendirdim şuan efsane olmuş. Bu kahveyi uzun süre dinlendirmenizi tavsiye ederim

Selamlar @vitusgökçen, biliyorum kampanya ay başında bitti ama, kahvelerim yeni bitti ve tekrar almak istiyorum. mümkünse genel bir indirim kodu paylaşımı olabilir mi tekrar? 😊
Merhaba, geçtiğimiz aydaki kampanya gibi bir kampanya düşünmüyoruz maalesef. Ancak şu an web sitemiz de etkin 2 cup, etkin 8 cup ve filtrelerinde %20 sepette indirim var. Ayrıca Rwanda Humure, Nensebo Refisa, Banko Gotiti ve Bishan Wate kahvelerinde 250 Gr için %20, 1 kg seçenekleri için ise %10+%20 sepette indirim bulunuyor. 🙏

@vitusgökçen Hocam bir premium kahve daha gelebilir demiştiniz temmuz ortasında onun durumu ne oldu acaba?

Geri